Kiújult Jordi Alba korábbi sérülése

Nincs visszatérési dátum | Szeptemberben 3 hetet hagyott ki ezzel a problémával

A katalán klub orvosi részlegének közleménye alapján Jordi Alba ismét megsérült a bal combizmában, aminek következtében a következő hetekben nem számíthat rá Ernesto Valverde vezetőedző.

Az egyesület az újonnan bevezetett gyakorlatot folytatva ismét nem adott meg felépülési időt, csupán azt írja, hogy ugyanarról a sérülésről van szó, amit szeptemberben szenvedett el a balszélső a Dortmund elleni találkozón. Akkor három hetet hagyott ki Alba, de most nem tudni, hogy a kiújulás mennyire súlyosbítja esetleg a testrész állapotát.

Egyes sajtóorgánumok ennek szellemében 4-5 hetes kihagyásról írnak. Ha végül 4 hét lesz belőle, akkor a december 8-i hétvégén rendezendő, Mallorca elleni összecsapáson térhet vissza a szélső. Amennyiben kitolódik 5 hétre, úgy a Real Madrid elleni Klasszikus lehet reális célpont Alba számára.

Amint az ismeretes, Albát a Slavia elleni, kedd esti meccs (0-0) félidejében cserélte le Valverde, a helyére Sergi Roberto állt be, a csere után pedig Semedo ment át a baloldalra. A nyáron érkezett balhátvéd, Junior Firpo a hétvégi bajnoki mérkőzés után ezúttal sem volt a keretben, így ismét posztidegen megoldást kellett választani Valverdének.