Semedo öt hétre esett ki

Vádlisérülést szenvedett | Busquets váltotta a Celta ellen

Nélson Semedo a vádlijában sérült meg a Celta Vigo ellen, és a részletesebb vizsgálatok alapján az elkövetkezendő öt hétben nem számíthat rá Ernesto Valverde vezetőedző.

A portugál szélső a kezdőcsapat tagja volt a Celta Vigo elleni, végül 4-1-re megnyert bajnoki összecsapáson, ám már a 23. percben cserét kellett kérnie, miután a vádlijában szenvedett izomsérülést. Sergio Busquets állt be a helyére, a posztját pedig Sergi Roberto foglalta el.

 

 

A válogatott játékost azóta alaposabb vizsgálatoknak vetették alá, melyek kiderítették, hogy Semedo öt hétig lesz harcképtelen. Ezzel eldőlt, hogy sorsdöntő BL-meccseken – Borussia Dortmund itthon, Internazionale idegenben – nem segítheti majd a csapatot Semedo, ám a december 18-án rendezendő Klasszikusra – noha csúcsformában semmiképpen sem lesz – ideális esetben az orvosi engedélyt már megkaphatja majd.

A klubhoz 2017 nyarán érkező futballista az idei szezonban eddig 16 mérkőzésen lépett pályára a gránátvörös-kék mezben, Valverde edző bevetette őt mind a jobb, mind pedig a számára posztidegeben bal oldalon is.