Rakitic megsérült, kihagyja a válogatottja meccseit

Az Achilles-ín okoz neki fájdalmakat | Minimum egy hetes kihagyásra számíthat

 

Ivan Rakitic ugyan elutazik a horvát válogatott összetartására a sorsdöntő Szlovákia, valamint Grúzia elleni mérkőzések előtt, ám egyik találkozón sem fog pályára lépni egy sérülés miatt. 

A horvát játékos az utóbbi edzések egyikén sérült meg, az Achilles-ín okoz neki fájdalmakat, aminek következtében minimum egy hétig nem terhelheti a sérült testrészt. Rakitic ennek ellenére elutazik a válogatott összetartására, mert a szövetség orvosai is megvizsgálják a problémás területet. A katalán ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilap szerint minimum egy hetéig pihentetni kell ilyenkor az Achilles-ínat, vagyis optimális esetben a Barcelona következő meccsére már felépülhet a játékos.

Maga a középpályás nyilatkozott is a ‘Novi list’ horvát médiumnak, és elmondta, hogy “természetesen sajnálom, hogy nem segíthetek a társaknak, de biztos vagyok benne, hogy nélkülem is megoldják a feladatot előbb Szlovákia ellen, majd később Rijekában is. Nagyon szurkolni fogok nekik!”

Amint az ismeretes, Rakitic idén már nem jut annyi lehetőséghez, mint korábban, így minden bizonnyal extrán örült volna a játékperceknek a válogatottban – balszerencséjére ezúttal a világbajnoki ezüstérmes csapatban sem bizonyíthat.