Dembélé újra megsérülhetett, abbahagyta az edzést

A Barcelona hétfői edzését elkezdte, de hirtelen meg is szakította Ousmane Dembélé, aki a rehabilitációjának az utolsó szakaszában jár a legutóbbi, novemberi izomsérülése után.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy Dembélének a korábbi sérülése újult ki, vagy más fájdalmai voltak, és azt sem, hogy milyen mértékűek. Annyi azonban kiszivárgott, hogy egy három a három elleni gyakorlatsor során érzett fájdalmakat Dembélé, aki ezután elhagyta az edzőpályát.

A klub a hivatalos beszámolójában azt írja, hogy a fájdalmak forrása egyszerű izomfáradtság, mely az elmúlt napok erőfeszítései miatt jöhetett elő. Az érintett testrész pedig a jobb combja.

Ehhez azonban azt hozzá kell tenni, hogy Dembélé novemberi sérülése is a jobb combján volt. A pontos, teljes kép a következő napokban lehet világos, de az biztos, hogy a csapat szempontjából jókora csapással érne fel, ha továbbra sem lehetne számítani Dembélére, akire most tavasszal nem csak a képességei, hanem a több hiányzó miatt is nagy szükség lenne. Luis Suárez sérülésével Carles Pérez távozásával Dembélére bőven hárulna teher, így sincs tartalék támadó játékosa Setién edzőnek.

Dembélé a 2017-es érkezése óta összesen 63 hivatalos meccset volt kénytelen kihagyni sérülések miatt, és ez a szám egyelőre nem áll meg. Arra mindenképpen jó esély van, hogy a következő meccseken Dembélé még nem jut majd szóhoz a Barcelonában.