Alba-sérülés: kiesik Nápolyra és a Clásicóra is

Jordi Alba megsérült és azonnal le is kellett cserélni a Getafe elleni bajnoki meccsen szombaton délután. A szélső védő combizom-szakadás szenvedett a jobb combközelítő izmainak egyikén, nem az a várható, hogy hamar felépüljön.

A Barcelona a közleményében minden konkrétumot nélkülöz azzal kapcsolatban, hogy mikor térhet vissza Alba, és hogy milyen súlyos a sérülése. Magát a sérülést elismerte. Ugyanakkor lehet azért következtetni, hogy mi várható.

Az szinte kizárt, hogy Alba pályára léphessen a Napoli ellen másfél hét múlva Nápolyban, és hasonlóan nehéz elképzelni, hogy két hét múlva vasárnap játszhasson Madridban a szezon második klasszikusán.

Teljesen nem lehet kizárni, de nem ez a valószínű, sőt. Inkább az az esélyes, hogy Alba a Napoli elleni visszavágó körül térhet vissza egy hónap múlva, különösen az idei kórtörténetét látva. A védő az idei szezonban mind a két combjával többször is volt sérült, sok mérkőzést ki is hagyott. Ezek után az orvosok még óvatosabbak lesznek vele, és olyan fontos, nagy igénybevételű meccseken, mint a soron következő rangadók, aligha kockáztatnak vele.

Távollétében vagy Junior játszik majd a balhátvéd poszton a Barcelonában, vagy Semedo, esetleg Sergi Roberto válthat oldalt, ha úgy látja jobbnak Setién edző.