Arthur megsérült, kérdéses a játéka a Napoli ellen

Újabb középpályást veszített el Quique Setién a csapatából, Arthur Melo ugyanis bokaszalag-húzódást szenvedett a csütörtöki edzésen. Kétséges, hogy felépül-e a Napoli elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóig.

Arthur sérülése több okból is aggályos, problémákat vet fel. Egyrészt a brazil nagyon sok meccset hagyott már ki idén, nem is volt képes tartósan jó teljesítményre, a kezdőcsapatban is ritkán kapott helyet. Az újabb sérülés nem fog segíteni neki, hogy a tavaszi folytatásban meghatározóbb tagja, esetleg húzóembere legyen a csapatnak.

Rövid távon pedig a fő problémát az jelenti, hogy a Napoli elleni BL-mérkőzésre nagyon kevés játékosa maradt Setién edzőnek.

Dembélé és Suárez Sérültek, Busquets és Vidal eltiltottak, Braithwaite nem játszhat a BL-ben, Sergi Roberto kétséges, hogy felépül-e a meccsig.

Arthur nélkül a középpályáskor is erősen gyengülne. A problémát az okozza, hogy Arthur a kiszivárgott hírek alapján legalább másodfokú húzódást szenvedett a csütörtöki edzésen, ami 2-3 hetes kihagyást feltételez – de csak abban az esetben, ha tényleg nincs szakadása. Ha fel is épül, nem biztos, hogy teljesen egészséges lesz március 18-ig.