Umtiti visszaesett, vége lehet a szezonjának

Kiújultak Samuel Umtiti fájdalmai a bal térdében, ami azért nagyon rossz hír a védő és a klub szempontjából, mert pontosan ugyanarról a testrészről van szó, amelyet Umtiti nem engedett megműteni korábban, és a konzervatív kezelések mellett döntött.

A Barcelona a hírt természetesen nem tárgyalja részletesen, csupán annyit hozott nyilvánosságra, hogy Umtiti megsérült, és a következő, Villarrealban esedékes meccset kihagyja, illetve konzervatív kezeléseket kap. A valóságban ennél többet tudnak a klubnál, és az szinte kizárható, hogy Umtiti játsszon még a bajnokság hátralévő szakaszában, és erősen megkérdőjelezhető az is, hogy az augusztusban, az újrainduló Bajnokok Ligájában szerepet kaphat-e. A valószínűbb az, hogy akkor sem fog tudni játszani.

Umtiti sérülése még a tavalyi szezonra nyúlik vissza, akkor nem engedte, hogy a klub javaslatára műtsék meg a térdét. Ő a konzervatív kezelésekre szavazott, Katarban kezeltette magát, és tény, hogy vissza is tért. Ugyanakkor a térde nem olyan mint régen volt, veszített az atletikusságából, gyorsaságából, és sokszor akadtak kisebb vagy nagyobb gondjai a testrésszel, amely alapján arra lehetett következtetni, hogy a korábbi állapotát nem sikerült visszanyernie.

Most arra lehet számítani a kiszivárgott hírek szerint, hogy leghamarabb augusztusban játszana a védő, de ezt is kétségbe lehet vonni. A legfőbb probléma, hogy újfent egy konzervatív kezeléssel kívánja megoldani a problémát, nem akar műtétet, hiába akarja ezt a Barcelona. Umtiti most őssejt terápiát fog kapni, és az valószínű, hogy a fájdalmai enyhülni fognak, a sérülése jobb lesz.

A baj az, hogy semmi nem garantálja, hogy a jövőben ne jönne elő újra ugyanez a probléma. A szezonból hátralévő mérkőzéseken Lenglet és Piqué mellett a fiatal Araújo kaphat szerepet Umtiti hiányában.

Szurkolj a Barçának Hivatalos Sálakban! AKCIÓ: 4.690 Ft helyett 3.390 Ft