Lenglet sérülése nem súlyos, a Napoli ellen térhet vissza

A francia védőt az Alavés elleni bajnoki mérkőzésen kellett lecserélni sérülés miatt

Clément Lenglet az Alavés elleni idegenben megnyert (0-5) bajnoki mérkőzés második félidejében sérült meg. A francia védő a jobb ágyékában érzett fájdalmat és Quique Setién nem szerette volna megkockáztatni a játékát, ezért lecserélte. A tesztek megerősítették, hogy Lenglet csak a jobb ágyékában szenvedett sérülést, így a Napoli elleni szereplése nincsen veszélyben.

A 25 esztendős labdarúgónak az elkövetkezendő néhány napban kezeléseken kell majd átesnie, mindez azt jelenti, hogy Quique Setién rendelkezésére állhat majd a Napoli elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján augusztus 8-án a Camp Nouban.

Lenglet saját maga kérte a cserét az Alavés ellen a találkozó 50.percében, amikor érezte a kellemetlenséget. Setién nem akarta kockáztatni a védő játékát, ezért lecserélte, majd Arturo Vidalt állította a helyére, aki bár nem védő, de a pálya minden pontján bátrabban bevethető. Mivel Samuel Umtiti is sérüléssel bajlódik, ezért sem lett volna bölcs döntés a pályán hagyni Lenglet.

Clément Lenglet ebben a szezonban 38 mérkőzésen lépett pályára a Barcelona színeiben, ezért bátran kijelenthető, hogy Piqué mellett ő a másik alapembere a jelenlegi védelemnek.

***

ÚJRA KÉSZLETEN – SENYERA BARÇÁS MASZK