Dembélé 260 nap után hivatalosan is meggyógyult

Csütörtökön megkapta az orvosoktól a zöld lámpát Ousmane Dembélé, aki legutóbb Februárban sérült meg, de már azt megelőzően is sérült volt és november 27. óta nem játszott a Barçában.

Akkor, azon a napon a Borussia Dortmunddal játszott BL-meccset a Barcelona, Dembélé pedig azóta nem állhatott a csapat rendelkezésére. Sok nehézség, és két külön rehabilitációs folyamat végén most, augusztus 13-án nyilvánították az orvosok újra egészségesnek.

Voltak ebben a 260 napban visszaesések, szerencsétlen pillanatok, de volt sok munka is a játékos részéről, amit az bizonyít a legjobban, hogy a februári sérülését fél évre becsülték előzetesen, és ezt szinte napra pontosan tartotta is. A rémálomnak kérdés, hogy vége van-e végleg, de most Dembélé hivatalosan is teljesen egészséges, a Bayern München ellen elviekben játszhat is.

Quique Setién a meccs előtt elmondta, hogy a kezdőben biztosan nem lesz ott, ez irreális is lenne mindössze 8 teljes értékű edzéssel a háta mögött, de az nem elképzelhetetlen, hogy néhány percet játsszon – kvázi jutalomként is az erőfeszítései után. Persze ez nagyban függ majd a meccs alakulásától is, mert nem egy akármilyen mérközésen térne vissza a francia.