Coutinho akár 3 hetet is kihagyhat

A Barcelona nem csak a meccset veszítette el a Real Madrid ellen, hanem könnyen lehet, hogy hosszabb időre Philippe Coutinhót is sérülés miatt. 

A brazil sérüléséről a spanyol és katalán média nem egységesen számol be, ezért pontosan nem lehet tudni, hogy melyik állítás igaz. Ez azért is van így, mert a Barcelonánál jó ideje megszokott, hogy semmilyen részletet nem közölnek ami alapján lehetne következtetni a sérülés súlyosságára, és a rehabilitáció hosszára.

Egyes kiszivárgó – és reálisnak tűnő – hírek pedig arról szólnak, hogy Coutinhónak részleges combizom-szakadása van a bal lábában, nem csak húzódása, és a rehabilitációja akár 3 hétig is eltarthat. Ez pedig azt jelentené, hogy csak a következő válogatott szünet után lenne ismét hadra fogható, november végén. Addig a következő csapatok ellen játszik a Barcelona: Juventus, Alavés, Dinamo Kijev és Betis. A válogatott szünet után pedig az Atlético Madriddal találkozik majd elsőként.

A szerdai, Juventus elleni BL-mérkőzésen Coutinho mellett érzékeny veszteség a Barceona számára, hogy eltiltás miatt Gerard Piqué sem játszhat majd.