Ansu Fati súlyosan megsérült: eltört a meniszkusza

A Betis ellen megnyert bajnoki első félidejében egy belépő során megsérült Ansu Fati bal térde, amiről a meccs után derült ki, hogy súlyos sérülésről van szó.

Ansu ugyan Mendi belépője után – ami büntetőt ért, és amit Griezmann kihagyott – tudta folytatni a játékot a szünetig, ám ekkor már lecserélte őt Koeman edző. A belépőnél lehetett látni, hogy a térdének egy nagyon erős fordulatot kellett tolerálnia, ebből lett a sérülés. A Camp Nouban később elvégzett vizsgálatok igazolták, hogy Ansu Fatinak a bal térdében eltört a belső meniszkusza.

A Barcelona egyelőre csak ennyit közölt, várható rehabilitációs időt nem, és ebben az esetben még valóban nem lehet tudni, hogy mennyi időre veszíti el az egyik legjobb játékosát a csapat. Ez ugyanis főként a konkrét esettől, és az ebből következő rehabilitációs módból, illetve műtéttől függ.

A valószínűbb forgatókönyv, hogy Ansut operálni kell, és így legjobb esetben is három hónapig nem játszhatna, tehát csak február első felében térhetne vissza. Jobb eshetőség, ha nem kell műteni, ez esetben másfél hónapig kellene pihennie. Azonban ha műtétre kerül sor, egyes orvosi vélemények nem zárják ki azt sem, hogy még jelentősen tovább, akár 5 hónapig is húzódhat a rehabilitációja. Ezzel kapcsolatban a következő napokban lehet majd tisztán látni.

Az azonban biztos, hogy egy jó időre Ansu Fati nélkül kell majd a meccseket hoznia a Barcelonának, ami nem fog segíteni, mert a most már 18 éves támadó volt eddig a szezonban a csapat egyik legjobb mezőnyjátékosa.