Ansu Fatit hétfőn műtik: 4 hónap körül lehet a rehabilitációja

A szombati sérülését követően vasárnap vetették részletesebb vizsgálatok alá Ansu Fatit, akinek a Betis elleni meccsen eltört a belső meniszkusz a bal térdében. Ansu kihagyása hosszú lesz, de sok tényezőtől függ, hogy mennyire hosszú.

Ezért a várható időket ez esetben tényleg csak irányadónak lehet tekinteni, mert vannak olyan körülmények, amelyek a műtét során dőlnek majd el, és vannak olyanok is, amelyek már a rehabilitációs folyamat során.

Ami biztos, hogy Ramon Cugat sebész professzor hétfőn meg fogja műteni Ansut, és amennyire csak lehetősége lesz rá meg akarják majd menteni a sérült meniszkuszt. Ez azt jelenti, hogy fel fogják vágni a térdénél, de igyekeznek csak a tényleg erősen sérült részeket kiemelni. A gyógyulási idő három hónap, hogy rendesen beforrjon a seb, de ehhez további egy hónapot hozzá kell tenni, hogy a pályára is visszatérhessen a támadó.

Attól függően, hogy a műtét során mit látnak az orvosok, mennyire sérült a meniszkusz, igyekezni fognak az orvosok minél kisebb mértékben bántani a sérült testrészt. De ez már a sérülés súlyosságától függ, és csak akkor lehet esély rövidebb gyógyulásra, ha valóban ilyen esélyt látnak az orvosok. A dologban a jó hír, hogy Ansunak a belső meniszkusza sérült, és nem a külső, ez mindenképpen könnyíti a gyógyulását, és csak ezért lehet esélye arra, hogy esetleg rövidítsen a várható gyógyulási időn.

Ezért alap esetben most erre a négy hónapra lehet számítani, de mind hétfőn, mind a későbbiekben változhat a várható rehabilitációs idő. Jelen tudásunk alapján ennél több nem lesz, de mivel sérülésről van szó, komplikációk, nem várt körülmények is felléphetnek sajnos, úgy teljesen egy hosszabb kihagyást sem lehet kizárni.