Jöhet a B terv: most ki játssza azt, amit Ansu?

A Barcelonát óriási veszteség érte azzal, hogy Ansu Fati kidőlt a hétvégén, és hogy a hétfői operációja után nyilvánvalóvá vált, hogy március előtt nem sok esély van a játékára. De a társak előtt ez egy lehetőség is.

És nem könnyű megmondani, hogy ki kap majd sok esélyt a posztján, és főként ki él majd a lehetőséggel. Az eddigi teljesítményekből lehet következtetni, hogy kik lehetnek a fő favoritok, de a gyakorlat és az élet írja majd igazán ezt a szituációt is.

Pedri

A legfőbb esélyes arra, hogy stabilan a kezdőcsapatba kerüljön. Az eddigi teljesítménye a fő adu ász mellette, és hogy nem jön zavarba egyik poszton sem. De az ellene szól, hogy nem az a típusú játékos, mint Ansu, nincs benne olyan robbanékonyság, gyorsaság, nem klasszikus támadó.

Dembélé

Ő már sokkal inkább az a típusú játékos, amit ezen a poszton Koeman keresett, de azt nem lehet tudni, hogy a formája és az állapota miként fog változni a jövőben. Ahogy mindig is volt, kiszámíthatatlan. Ebben az idényben eddig a sérülésekkel szerencséje volt, de nem is játszott annyit. Ha a teljesítményében nem lesznek olyan hullámok, mint korábban, neki is bőven több játékperc juthat a jövőben.

Coutinho

Papíron ő is átveheti Ansu helyét, de nem fogadnánk rá, hogy ez fog történni. Koeman inkább középre tolva szereti játszatni az elmúlt hetekben sérült brazilt, ahol lényegesen jobban is játszott, mint korábban más posztokon. Inkább abban az esetben kerülhet ő Ansu helyére, ha nem lesz más megoldás, mert középen őt aligha akarja feláldozni az edző.

Trincao

A portugál eddig nem tudott kitörni a tartalék szerepből, lényegesen többet játszott csereként, mint kezdőként, de ez a körülmény neki is kedvezhet. Láthatóan nagyon akar bizonyítani és sokoldalú játékos. Bár eddig inkább a jobb oldalon játszott, nem elképzelhetetlen, hogy oldalt válthat időről időre. Azok közé tartozik, akiknek a stílusa, főként a gyorsasága és a cselező készsége inkább beleillik ebbe a pozícióba, feladatba. De nem ő lesz az „A terv” a helyzetre.

Braithwaite

Őt inkább csak a teljesség érdekében illik feljegyezni, valószínűleg nagyon rossz helyzetbe kellene legyen a csapat ahhoz, hogy a dán támadó sok időt töltsön Ansu posztján. Ő elsősorban középcsatár, de ezen a  poszton is csak rövid időre kap lehetőséget, Koeman más center hiányában inkább nem is tart fenn ilyen posztot – ennek pedig az a fő oka, hogy egyszerűen jobb képességűek a többiek.

Griezmann

A francia sztár számára az eddigi szezon még rosszabb, mint a tavalyi volt, pedig esélyt most is nagyon sokat kap. Koeman sem talál számára olyan posztot, ahol úgy tudna teljesíteni, ahogy egyébként képességei szerint tudna. Nem az a valószínű, hogy a baloldalon újjászületne, hiszen ezzel már tavaly is próbálkozott Ernesto Valverde és Quique Setién.

Konrad de la Fuente

Az amerikai lehet a „sötét ló” a helyzetben. Az előszezonban nagyon ígéretesen játszott, és edzeni is szokott a felnőtt kerettel. De meccseken eddig nem erőlteti a holland, persze ő sincs még 20 éves. Trincaohoz hasonlóan ő is inkább a jobb oldalt játssza, de vagy így, vagy úgy, nem kizárt, hogy ebben a helyzetben fog esélyt kapni a bizonyításra.