Coutinhót sikeresen megműtötték, három hónapig nem játszhat

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, Philippe Coutinho a 2020-as év utolsó bajnoki mérkőzésén az Eibar ellen csereként beállva térdsérülést szenvedett egy szerencsétlen mozdulat következtében. A brazilt szombaton reggel megoperálták és a klub hivatalos közleménye szerint várhatóan három hónapos kihagyás vár majd rá.

A brazil támadón Joan Carles Monllau sebész orvos végezte el a beavatkozást. Az a tény, hogy Coutinho bal térdében lévő külső meniszkuszában nem volt teljes szakadás, segített abban, hogy a játékos a vártnál kevesebb időt hagyjon majd ki a sérülése miatt. Emlékezhetünk rá, hogy a közelmúltban Ansu Fatinak is volt egy olyan sérülése, ahol neki is a meniszkusza sérült meg, de mivel a fiatal tehetségnél teljes szakadást állapítottak meg, ezáltal a műtétet követően négy hónapos kihagyást jósoltak neki az orvosok. De Coutinho esete más, ugyanis sikerült a külső meniszkuszának egy részét teljes műtét nélkül helyreállítani, a lábadozási idő ezáltal egy hónapot, míg a teljes felépülése nagyjából három hónapot vehet majd igénybe.

A három hónapos kihagyás pedig azt jelenti Coutinho számára, hogy a legjobb esetben csak április elején térhet majd vissza a pályára, így a szezon második felének jelentős részében, a spanyol bajnokságban és Copa del Rey-ben sem játszhat, illetve a Paris Saint – Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő találkozóit is ki kell majd hagynia.

A 28 esztendős játékos így csatlakozik Ansu Fatihoz, akinek szintén hónapokat kell kihagynia a meniszkusz sérülése miatt. Gerard Piqué esetében egyelőre nem lehet pontosan megjósolni, hogy mikor lehet majd újra játékra alkalmas állapotban, Sergi Roberto pedig valószínűleg január végén léphet majd újra pályára.

Fontos megemlíteni, hogy Coutinhónak nem ez volt az első sérülése ebben a szezonban, ugyanis a combhajlító sérülése miatt korábban csaknem egy hónapig nem állhatott Koeman rendelkezésére, és ez illetve az újabb három hónapos kihagyása megakadályozhatja őt abban, hogy még ebben a szezonban 100. alkalommal is pályára lépjen a Barcelona színeiben (jelenleg 90-nél jár), ami miatt a katalánoknak majd 20 millió eurót kell majd átutalniuk a Liverpool bankszámlájára, ugyanis amikor a Barça szerződtette a játékost, akkor egy ilyen kikötés is volt a szerződésében – emiatt a klub nem kerül rosszabb gazdasági helyzetbe egyelőre…

***