Piqué a csapattal edzett és a PSG elleni keret tagja lehet, Araújo pedig vállalná a kockázatot

A véső döntést hétfőn hozza majd meg a katalánok orvosi stábja

A rengeteg sérülés után végre jó hírek is érkeztek Barcelonából, ugyanis könnyen elképzelhető az a forgatókönyv, hogy Gerard Piqué már a Paris Saint-Germain elleni keret tagja lehet majd.

A védő a vasárnapi nap folyamán már a csapattal edzett, hétfőn is ezt fogja tenni és ha egyáltalán nem érez kellemetlenséget, akkor bevethető lehet majd a mérkőzésen, de erről a végső döntés hétfőn délután várható majd. Araújo pedig vállalná a kockázatot és pályára lépne kedden beinjekciózva.

Piqué november 21-én egy Atlético Madrid elleni bajnoki találkozón sérült meg, miután nagyon csúnyán összeütközött Correával. Mint később kiderült, ez egy súlyos sérülés volt, amelyet a játékos jobb térdében lévő szalagok bántak. A Barcelona a sérülést követően a közleményében nem számolt be arról, hogy mikor lehet majd ismét játékra alkalmas állapotban Piqué, előzetesen ekkor négy hónapos kihagyást jósoltak neki, de miután a felépülése a vártnál gyorsabban halad, lehet, hogy már három hónap után visszatérhet.

Amióta a 34 esztendős középhátvéd megsérült, azon dolgozik, hogy a PSG elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre felépüljön és ez jelen pillanatban még fontosabb lenne, ugyanis Umtiti és Lenglet kivételével nem maradt egészséges állapotban lévő játékos ezen a poszton Araújo sérülése után, bár Minguezát is ide vehetjük még – aki sokszor jobbhátvédként kapott lehetőséget Dest és Sergi Roberto sérülése okán.

Piqué pár hete már elkezdett egyéni edzésmunkát végezni a klub edzőközpontjában, mert jó ütemben haladt a felépülése. A hét folyamán azonban a védő munkája fokozódott. Csütörtökön és pénteken fokozta a terhelést, hogy kipróbálhassa, hogyan reagál a terhelésre a térde. A vasárnapi edzésen pedig már tett egy előrelépést azzal, hogy a csapattársaival edzett különösebb probléma nélkül.

Piqué mellett van még egy játékos Araújo személyében, aki visszatérhet majd a pályára. A fiatal uruguayi középhátvédnek a bokája rándult meg egy szerencsétlen mozdulat következtében, papíron egy hónapig pihennie kellene, de egy ilyen fontos találkozón vállalná a kockázatot – természetesen beinjekciózva.

Ez az egyik másik olyan döntés, amelyet Koemannak és a klub orvosi stábjának meg kell majd hoznia, bár a szezon közepénél kockázatos döntés erőltetni Araújo játékát és korábban a holland szakember is a kockáztatás ellen volt, meglátjuk most milyen döntés fog majd születni.

*Akcióban az összes Barçás maszk!