Ansu Fati és édesapja Lyonba utazott, hogy döntsenek az esetleges harmadik műtétről

Ansu Fati újabb intézkedéseket tett a sérülése okán, amely miatt november óta nem tudott pályára lépni. A francia L’Equipe információira hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a fiatal tehetség a héten Lyonba utazott, hogy Ramón Cugat mellett egy másik orvos véleményét is kikérje az esetleges harmadik beavatkozás előtt.

Ansu Fatit eddig kétszer is megoperáltak Barcelonában az elismert sebész orvos, Dr. Ramón Cugat által, aki korábban olyan játékosokat is megműtött már, mint Agüero, Mendy, vagy Rafinha, de a műtétek után Fati felépülése nem haladt jó ütemben és a terhelés hatására kellemetlenséget érzett a térdében. Így, ahogyan korábban már beszámoltunk róla, egy harmadik műtét sincsen kizárva, azonban a játékos és a családja egy második orvosi véleményt is szeretne kérni Fati állapotáról, mielőtt elhamarkodott döntéseket hoznának. Az AS azt is hozzátette, hogy a 18 esztendős szélső csalódott a jelenlegi helyzete miatt és szeretne megoldást találni erre a problémára, hogy minél hamarabb visszatérhessen majd a pályára.

Fati és édesapja, Bori Fati a szerdai nap folyamán Lyonba utaztak, hogy beszéljenek Dr. Bertrand Sonnery-Cottet ortopéd sebésszel, aki korábban többek között Karim Benzemát és Nabil Fekirt is megoperálta. Az orvos azt javasolta Fatinak, hogy lassabb ütemben, de folytassa az edzéseket a következő két hétben, hogy megnézhessék, hogyan reagálnak az izületei a terhelésre. Bár Fati pár nap gondolkodási időt kért a Barcelonától – ez hosszabb időt is igénybe vehet, mielőtt meghozzák majd a végső döntést.

Fati ötlete az, hogy egy utolsó esélyt ad még a térdének és ezt a két hetet még megvárja, ha pedig mindenféleképpen az orvosi beavatkozást fogja javasolni neki Dr. Bertrand Sonnery-Cottet, akkor harmadszor is kés alá fog feküdni. Ha erre sor kerül, akkor Fati ebben a szezonban már biztosan nem léphetne pályára és az Európa-bajnokságot is kénytelen lenne kihagyni.

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz eredeti, klubcímeres termékeink közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!

eurobarca shop barcelona húsvéti akciók