Coutinho Dohában egy kezelésen esett át, majd Brazíliába utazott, hogy véleményt kapjon az állapotáról

Philippe Coutinho felépülése nem jó ütemben halad. A játékos a Barcelona közleménye szerint hétfőn Brazíliába utazott, hogy egy másik orvos véleményét is meghalgassa az állapotáról és olyan döntést hozzon meg, amellyel minél előbb visszatérhet majd a pályára.

Coutinho esete nagyon hasonló Ansu Fatiéhoz, aki legutóbb Lyonban járt és ott kérte ki egy ortopéd sebész orvos álláspontját a sérüléséről. Fati és családja még nem hozta meg a végső döntést, de ha a felépülése továbbra sem fog jó ütemben haladni, akkor egy harmadik műtét sincsen kizárva, a brazil esetében viszont a különbség az, hogy ő már egy kezelésen átesett Dohában Dr. Pieter D’Hooghe által néhány nappal ezelőtt, amelyen a sérült térdéből távolítattak el egy cisztát, ami az izületi folyadék megjelenését okozta. A beavatkozás után a belga orvos diagnózisával Coutinho most Brazíliába utazott, hogy új orvosi véleményt szerezzen a sérüléséről.

Három hónap telt el azóta, hogy Coutinho megsérült, de a térdében a terhelés hatására továbbra is kellemetlenséget érez, ezért döntött úgy, hogy több orvost is meglátogat, hogy véleményeket kapjon az állapotáról és, hogy megnézze, milyen megoldások merülnek fel a problémáira ebben a helyzetben. A 28 esztendős játékos sérülését követően előzetesen három hónapos kihagyást jósoltak neki az orvosok ezért benne volt a pakliban, hogy az április 10-i El Clásicón már a csapata rendelkezésére állhat majd, de ez egészen biztosan nem fog megtörténni és az is elképzelhető, hogy ebben az idényben már nem fog játszani.

A brazil középpályás december 29-én egy Eibar elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg. Coutinho a Barcelona színeiben 90 mérkőzésen lépett pályára és ezeken a találkozókon 24 alkalommal volt eredményes, ebben a szezonban háromszor.

***

eurobarca shop barcelona húsvéti akciók