Piqué kihagyja Kijevet, Agüero kórházban töltötte az éjszakát

Nem volt elég baj a Barcelonának, hogy az Alavés ellen sem sikerült 3 pontot szerezni a hétvégén, de még újabb sérülések is tizedelik tovább a keretet – pedig már így is nagyon sok volt a hiányzó.

Pontosítani persze illik, mert Kun Agüero nem sérülés, inkább rosszullét miatt nem fejezte be a bajnokit az Alavés ellen, ugyanis a meccs 41. percében egy felugrást követően rosszul lett, ájulási tünetei voltak, még ha magánál is volt. Mindemellett szívritmuszavara volt, ezért az orvosok az ilyenkor szokásos protokoll szerint azonnal kórházba szállították, és ott bent is tartották megfigyelésre. Jelen állás szerint még nem kizárt a játéka a Dinamo Kijev elleni hétközi meccsre, de nem is ez a valószínű kimenetel. Egyelőre egyértelmű diagnózis nem került nyilvánosságra az állapotáról.

Gerard Piqué viszont biztosan kihagyja a hétközi BL-mérkőzést, miután ő megsérült a vádliján az Alavés ellen. Inkább van szó rándulásról, kisebb húzódásról, semmint komolyabb sérülésről, de ahhoz sajnos elég a probléma, hogy a BL-ben biztosan nem játszhat. Ez pedig azért gond, mert Ronald Araújo sem bevethető – ő még a válogatottjánál sérült meg – így most az a kérdés, hogy ki lesz Eric García párja a védelemben. A lehetőségek: Lenglet, Umtiti vagy Mingueza.

A probléma, hogy a teljes sérültlista nem rövid: Frenkie de Jong, Ansu Fati, Martin Braithwaite, Sergi Roberto, Pedri, Araújo és Dembélé sem vethetők be Piquén és talán Agüerón kívül, bár Frenkie de Jong, Fati és Sergi Roberto vasárnap már a csapattal edzett. Így pedig még nehezebb lesz győzelemmel hazatérni Kijevből, ahol az életben maradáshoz kötelező lenne három pontot gyűjteni.