Ansu Fati: “Meg kell éljem a foci legrosszabb oldalát”

Napokkal a sajnálatos újabb sérülése után ha nem is bőven, de röviden legalább megszólalt Ansu Fati, akivel kapcsolatban Xavi Hernández edző is elismerte, hogy lélektanilag nincs jó állapotban az újabb sérülése után. 

 

 

Az Athletic Club ellen elveszített Király Kupa nyolcaddöntő során újból megsérülő támadó így írt a közösségi oldalára:

“Sajnos az jut nekem, hogy éljem meg a foci legrosszabb oldalát, de soha nem fogom feladni. Nagyon köszönőm a sok támogató üzenetet tőletek, és a szeretetet. Soha ne add fel!”

Az üzenetére az FC Barcelona mint klub azt írta: “Még erősebben fogsz visszatérni, Ansu.”

Ansu Fatinak a bal lábán az elülső combizma szakadt be ismét, az ősz folyamán is volt ilyen sérülése. A probléma, hogy a szakadás iránya és formája alapján az orvosok egyáltalán nem zárják ki annak az esélyét, hogy még egy teljesnek tűnő rehabilitáció után is lehet visszaesés, azaz újból beszakadhat az izom. Ezért az orvosi konzíliumot követően a klub inkább olyan megoldást választana, ami biztos megoldást jelent, és valóban kizárja egy újabb sérülés esélyét – legalább ezen a lábán. Ez viszont műtétet jelentene, és még hosszabb rehabilitációt.

Műtét nélkül, konzervatív kezeléssel 2 hónapra teszik a gyógyulást, műtéttel ez már 3 hónapra nőne. És Ansu Fati egyelőre nincs a műtét mellett, ami a történteket ismerve nem meglepő. Végső döntés a most kezdődő héten várható.