Dest megsérült, és kétséges, hogy már ebben a szezonban visszatér

Ahogy már arról a Facebook-oldalunkon is beszámoltunk röviden, új problémával szembesült hétfő reggel Xavi, ugyanis Sergiño Dest combizma megsérült. Egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt fog igénybe venni a felépülése, de számolni kell azzal a lehetőséggel is, hogy ebben a szezonban már nem fog pályára lépni.

Az amerikai-holland származású jobbhátvéd jobb combjában található semitendinosus izom sérült meg a vasárnap esti, Rayo Vallecano elleni bajnoki során. Már a félidőben lecserélte őt Xavi, és könnyen lehet, hogy nem(csak) a gyenge teljesítménye, hanem a sérülés is szerepet játszott ebben a helyzetben.

Dest eddig 31 mérkőzésen jutott játékpercekhez ebben az idényben, és három gólpasszt osztott ki. Összesen 12 mérkőzést hagyott ki sérülés vagy betegség miatt, ráadásul Dani Alves érkezésével kiszorult a kezdőcsapatból.

Ha Alves egészséges lesz, akkor minden bizonnyal ő fog helyette játszani, addig pedig Araújo töltheti be ideiglenesen a jobbhátvéd szerepkört. A védelem közepén pedig a Rayo ellen csereként beálló Lenglet, vagy a még nem hivatalos információk szerint az akár már vasárnap bevethető Umtiti és Sergi Roberto is szerepet kaphatnak a védelemben.