A sportvilág támogató üzeneteket küld Alexia Putellasnak

Alexia Putellas, a  Barça és a válogatott középpályása a bal térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a spanyolok Európa-bajnoki debütálását megelőző egyik edzésen kedden, amelynek következtében hat és kilenc hónap közötti időre esik ki várhatóan, kihagyva ezzel az Európa-bajnokságot és a 2022/23-as szezon egy részét.

Érzékeny veszteség lesz Putellas kényszerpihenője a spanyolok számára az angliai EB-n, amelyen pénteken kezdik meg a szereplést 18:00-kor Finnország ellen. Az aranylabdás játékos számtalan kedves üzenetet kapott támogatás és jó kívánság céljából a közösségi médián keresztül, mind más labdarúgóktól, mind szurkolóktól. A klub elnöke, Joan Laporta is szentelt néhány szót Alexiának Kessié bemutatásán.

Laporta üzenete

,,Innen pedig a klub és az őt szerető emberek minden támogatását küldjük neki, hogy minél hamarabb felépüljön. Mindannyian vele vagyunk, hogy segítsünk neki. Mi itt a Barçánál szomorúak vagyunk, mivel megsérült a világ legjobb játékosa. A legfontosabb most az, hogy a felépülésére koncentráljon, és hogy mindannyian segítsünk neki, hogy ezalatt a folyamat alatt jól érezze magát, amiről majd meglátjuk, hogy meddig tart. Ilyen dolgok előfordulnak a labdarúgásban. Egy sérülés katasztrófa, különösen Alexia esetében, aki klasszis. Sajnáljuk, bátorítjuk, és segíteni fogunk neki mindenben, amire szüksége van.”

Xavi az Instagramon keresztül kívánt neki jobbulást

,,Itt vagyok a legjobb játékossal a világon! Meg fogja mutatni mindannyiunknak, hogy ő egy bajnok! Sok erőt, Alexia! Erősebben fogsz visszatérni!” (2005-ben Xavinak is volt egy hasonló sérülése a jobb térdében — a szerk.)

Iniesta Twitteren üzent

,,Sok erőt és bátorságot, Alexia! Remélem, minél hamarabb felépülsz, mindannyian szeretnénk hamarosan játszani látni téged! Biztos vagyok benne, hogy még erősebben fogsz visszatérni!”

Puyol Instagram-története


Forrás: mundodeportivo.com

,,Sok erőt @alexiaputellas”

Carolina Marín is bátorította

,,Kedves Alexia, tudom, hogy most nem sokat érnek a szavak, de szeretném minden erőmet és bátorításomat küldeni neked most és azokra a napokra, amikor minden nehezebb lesz. Vissza fogsz térni.” (aki esetleg nem ismerné: Marín egyszeres olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tollaslabdázó, aki 66 hete vezeti a világranglistát — a szerk.)

Megan Rapinoe, amerikai középpályás

,,Az összes szeretetemet és gyógyító energiámat küldöm neked.”

Klubok is kifejezték a jókívánságaikat

Az Atlético Madrid, az Alavés, a Girona, a Leganés és a spanyol válogatott is a támogatásukat fejezték ki Alexia mellett. A barcelonai és a válogatottbeli csapattársak pedig a Twitter- és az Instagram-fiókjaikon keresztül üzentek a tavalyi év legjobb női játékosának megválasztott Alexia Putellasnak.