Főhet Xavi feje – Sérüléshullám a válogatott találkozókon

Két napon belül öt Barça-játékos sérült meg a Nemzetek Ligája összecsapásokon. Különösen fájdalmas lehet a Barcelona drukkerek számára, hogy a védelem két oszlopa legalább egy hónapra kidőlt. Remélhetőleg a hátralévő NL mérkőzések már sérülésmentesek lesznek, október 1-től kezdődik az igazán sűrű program a La Ligában és a Bajnokok Ligájában.

Jules Koundé – csütörtök

Koundé csütörtökön a kezdőcsapatban kapott lehetőséget az Ausztria ellen otthon 2–0-ra megnyert Nemzetek Ligája találkozón, de a 23. percben kényszerű okokból le kellett cserélni. A francia szövetség pénteki közlése alapján Koundé bal combizma sérült meg, és az orvosi vizsgálatokat követően visszatér klubjához, várhatóan a francia védő egy hónapig nem játszhat.

Dembélé – csütörtök

Csereként váltotta Griezmannt, és a mérkőzést végigjátszotta az osztrákok ellen, de a Bayern meccs óta kellemetlenséget érez a vádlijában. A dánok elleni sorsdöntő összecsapás előtt külön edzett, Didier Deschamps, a gallok edzője a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy a lehető legnagyobb óvatossággal fognak eljárni, mert a csatárnál magas a sérülés kockázata, és a kórtörténete is óvatosságra int.

Frenkie de Jong és Memphis Depay – csütörtök

Memphis Depay és Frenkie de Jong is elhagyta az edzőtábort, miután mindkettőjüket lecserélték a lengyelek ellen idegenben 2-0-ra megnyert mérkőzésen. De Jong a második félidőre már nem tudott kijönni a pályára combsérülés, míg Depay mindösszesen hét percet tudott játszani a második félidőben lábfejsérülés miatt.

De Jong és Depay gyógyulási ideje egyelőre nem tisztázott, de kétséges, hogy Mallorca ellen kerettagok tudnak lenni október 1-én a La Ligában.

Araújo – péntek

Kezdést követően öt perc múlva combsérülést szenvedett az uruguayi labdarúgója nemzeti együttese pénteki felkészülési meccsén, amelyet az ausztriai Sankt Pöltenben játszottak, és a dél-amerikaiak 1–0-s vereséget szenvedtek Irántól.

Az első konzílium után műtétet javasoltak a Barcelona védőjének, de akkor egészen biztos, hogy nem jut ki a katari világbajnokságra, amit 2022. november 20-a és 2022. december 18-a között rendeznek. A hírek szerint Araújo konzervatív kezelést preferálja, de várni kell az MRI-re, hogy a végső döntést meghozzák.

Sérülése gondot jelent Xavinak, a Barça vezetőedzőjének, mert az uruguayi védő alapembernek számít a katalán keretben, különösen fájhat a szakvezető feje azért is, mert a védelem másik oszlopa, Koundé is kidőlt.

Hogyan tovább

A Barcelona második helyen áll a La Liga tabelláján, és rövid időre az élre kerülhet a Mallorca elleni győzelemmel október 1-jén, miután a jelenlegi éllovas Real Madrid az Osasunát fogadja 24 órával később.

Igazán sűrű program csak most kezdődik a csapatok számára, heti két mérkőzések következnek, sorrendben: Mallorca, Internazinale, Celta de Vigo, újra az Internazionale, Real Madrid, Villarreal, Athletic Club, Bayern München….

A felsorolást látva nem kell bizonyítani, hogy a rotálásra mekkora szükség lenne, erre Xavinak a védelemben kevesebb esélye lesz, de csatársoron is lehetnek problémák.