Megvizsgálták Gavit: elülső keresztszalag-szakadás és meniszkusz-sérülés a diagnózis

Az FC Barcelona hivatalos közleményben erősítette meg Gavi diagnózisát: elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében, és megsérült az oldalsó meniszkusza is. Ez azért nagy baj, mert egy ilyen sérülés minimum 7-8, de akár 9 hónap kihagyással is járhat, aminek következtében a szezon hátralévő részét (és az Európa-bajnokságot) ki kell hagynia. 

Hétfő reggel vizsgálták meg Gavit, és lettek nyilvánosak a sérülésével kapcsolatos információk. A napokban meg fogják műteni, azt követően pedig újabb állapotfrissítésre kerül majd sor. A 19 éves középpályás Grúzia elleni Eb-selejtező 26. percében sérült meg vasárnap, könnyek között hagyta el a pályát.

Közösségi oldalunkon részletesen beszámoltunk arról, hogy mekkora terhelés alatt van, mióta a felnőtt csapat tagja, ezt az alábbi beágyazott bejegyzésben lehet elolvasni.

Xavi tudja bizonyára min megy most keresztül Gavi, hiszen térdsérülés miatt még 2005-ben neki is hosszú volt a gyógyulás útja, öt hónapot kellett várni rá. Eto’o-nak pedig szintén sérült volt a meniszkusza, neki 2006-ban Xavihoz hasonlóan majd’ félévet kellett pihennie.

A klub hivatalos oldalán egyébként van lehetőség jókívánságot küldeni Gavinak, regisztrációmentes az üzenetküldés, csak egy űrlapot kell kitölteni. Amint lesznek további fejlemények, azokról természetesen be fogunk számolni.