Hansi Flick több alapemberre sem számíthat az idény elején

Az utóbbi napokban Pedri és Araujo is megsérült

Nagyon rossz hírt kapott Hansi Flick, aki lényegében még el sem kezdte a felkészülést az első csapattal, ugyanis megtudta, hogy Pedri után újabb sérültje van a csapatának Ronald Araújo személyében. Nagy valószínűséggel egyikőjük sem lesz ott a 2024/25-ös idény első tétmérkőzésén, a Valencia elleni idegenbeli bajnokin.

Flick már tudta, hogy ezen a meccsen nem számíthat Gavira, aki a tavaly novemberi keresztszalag-szakadása után folytatja a rehabilitációs folyamatot, valamint sok kétséget táplál Fermín López játékával kapcsolatban, aki az Európa-bajnokság után az olimpián is szerepel. Ráadásul Frenkie de Jong jelenléte még mindig a levegőben lóg, annak ellenére, hogy a klub orvosi szolgálatának meggyőződése szerint a holland az említett időpontokban rendelkezésre áll majd. Sergi Roberto is a listán van: a csapatkapitány még mindig vár a regisztrációjára a fair play függvényében, így előfordulhat, hogy az első bajnoki találkozón nem lesz bevethető, amennyiben végül újabb egy évre hosszabbítanak vele.

Arra azonban senki sem számított, hogy Pedri is felkerül a hiányzók listájára a szezonkezdetre. A kanári-szigeteki játékos -, aki a pénteki, Németország elleni mérkőzésen Kroos belépője után szenvedett el egy súlyos szerelést – láthatóan megviselten hagyta el a pályát. A vizsgálatok megerősítették, hogy a bal térdének belső oldalsó szalagja kettes fokozatú ficamot szenvedett, és nagyjából egy hónapig biztosan nem léphet pályára.

A mai napon a klub középpályásai közül csak Ilkay Gündogan állhat rendelkezésre a bajnoki nyitányon, figyelembe véve, hogy a klub Oriol Romeut nélkülözi, és Flick eredeti elképzelése szerint Andreas Christensen ismét a középhátvéd posztra kerülne. Ez a probléma részben enyhülhet, ha a klub elvégzi a feladatát, és szerződtet egy védekező középpályást, amely posztot mindenképpen szeretnék megerősíteni. Az új edző azt is tervezi, hogy a Barcelona Atléticből felhozza Marc Casadót, egy olyan játékost, aki több poszton is bevethető a középpályán.

Az is kiderül, hogy miként alakul Frenkie de Jong sorsa, akinek a részvételét Ronald Koeman kizárta az Európa-bajnokságra, miután nem épült fel teljesen a bokasérüléséből. Egyes hírek még arra utaltak, a klubnál attól tartanak, hogy a játékos krónikus sérülést szenved, de ez az aggodalom nem valós: a jobb bokáját ért sérülések ebben a szezonban zúzódásokból adódtak, így a klubhoz közeli források szerint „nagyon peches” sérülésekről beszélhetünk, hiszen a rúgások, amelyeket kapott, mindig ugyanarra a területre érkeztek. Az orvosok mindenesetre bíznak abban, hogy a holland játékos még a bajnoki szezon kezdete előtt felépül.

Gavival kapcsolatban nem szabad elfelejteni, hogy a visszatérése legjobb esetben is csak november végén várható. Fontos azt is kiemelni, hogy az egy évig inaktív játékosnak szüksége van egy bizonyos időre, amíg újra felveszi a ritmust, ami egy-két hónapot vehet igénybe. Ezzel az aggasztó helyzettel kell Flicknek szembenéznie rögtön az idény elején. Nagy kihívás a német edző számára, aki vasárnap reggel Ronald Araújo sérülésének rossz hírére ébredt.

***