Valverde a 100. meccsén ül a Barça kispadján

A Bernabéu stadionban érkezik el a tréner számára a centenárium

Ernesto Valverde vezetőedző pontosan ma este, a Real Madrid elleni kupaklasszikuson fog 100. alkalommal a Barça kispadján ülni. A tréner az ötödik legjobb győzelmi mutatóval rendelkező Barcelona-edző jelenleg. 

67 győzelem, 23 döntetlen és 9 vereség áll jelenleg Valverde neve mellett, vagyis a tréner a 2017-es kinevezése óta már 99 mérkőzést abszolvált a katalán együttes élén. A Real Madrid elleni találkozók egyébként is mindig fontosak, most ráadásul a döntőbe jutás a tét, amit még megfűszerez az a tény tehát, hogy a spanyol edző a 100. alkalommal trenírozza majd tétmeccsen a csapatot.

Érdekesség, hogy a 9 vereségből kettőt nagyon gyorsan, már az első két tétmeccsén letudott Valverde, amikor is a Real Madrid oda-vissza megverte a Barcelonát a Spanyol Szuperkupa 2017-es kiírásában. A teljes képhez természetesen hozzátartozik, hogy Neymar váratlan távozásával, valamint az erősítések hiányával meglehetősen cserben hagyta őt a klubvezetőség 2017 augusztusában.

Ami a Barça-trénerek örökös ranglistáját illeti, Valverde még nincs bent a Barcelonát legtöbb meccsen dirigáló trénerek top10-es listájában, ugyanis 43 mérkőzésre van tőle még a 10. helyet elfoglaló Helenio Herrera. Ezt a listát Johan Cruyff vezeti 430 meccsel. Végül, de nem utolsó sorban a győzelmi rátát illetően jelenleg az ötödik legsikeresebb tréner a klubtörténelemben 67,7%-kal, itt Luis Enrique áll az élen 76,2%-os sikerességi mutatóval (181 meccs).