Messi: újabb rekord a neve mellett

A Betis ellen triplázott | Ő a Barça történetének legtöbb győzelmet számláló játékosa

Az FC Barcelona argentin zsenije, Lionel Messi a Betis elleni győzelemnek köszönhetően megelőzte a katalánok korábbi legendás játékosát, Xavi Hernándezt a Barçával nyert mérkőzések számát illetően minden sorozatot tekintve.

Miután Messi a Benito Villamarín stadionban a Betis ellen triplázni tudott, újabb rekord került a neve mellé, hiszen megelőzte Xavit, aki gránátvörös-kékben 476 győzelmet számlált, a dél-amerikai klasszis pedig immár 477-et. Ehhez Messinek 674 mérkőzésre volt szüksége, aminek a 71%-át megnyerte, míg Xavi 767-szer lépett pályára a katalánoknál, aki az ötszörös aranylabdás játékos mellett tizenegy szezont játszott le a csapatban, és 24 trófeát hódítottak el együtt.

Csak a La Ligát tekintve a képzeletbeli dobogó második fokán áll, hiszen eddig 333 mérkőzést nyert meg Messi a spanyol bajnokságban, előtte csak két korábbi klasszis hálóőr áll, Andoni Zubizarreta és Iker Casillas, mindkettejük 334 győzelmet számlál a La Ligában – utóbbi már a Porto kapusa. Azonban az argentinnek csupán 444 mérkőzésre volt szüksége, hogy elérje ezt a számot, míg az említett két kapuvédő 622, illetve 510 alkalommal lépett pályára a spanyol bajnokságban.

Ha még ez nem elég, Messi egalizált Iniestával, mindketten 674 mérkőzésen játszottak a katalánoknál, így már csak Xavi van ebben a tekintetben az argentin előtt. A legendás középpályás 767-szer lépett pályára a Barçában, ahogy az már fent említve volt. Messi gránátvörös-kékben eddig 588 gólt szerzett és 33 trófeát nyert meg, a történelem írása folytatódik.

***

Te vagy a legnagyobb Messi rajongó? Ne hagyd ki ezeket az egyedi darabokat, ezeket máshol garantáltan nem találod meg!