Ter Stegen már két gólpassznál jár idén

A Getafe elleni meccs után a Mallorca is előkészített

Marc-André ter Stegen világklasszis formában véd már évek óta, ám a német itt nem áll le, és újabban az előkészítésben is jeleskedik. A Mallorca ellen adott egy gólpasszt a francia Antoine Griezmannak, ez már a második volt neki idén a Ligában. 

A top európai bajnokság mezőnyét tekintve természetesen egyetlen egy kapus sem osztott ki idén két gólpasszt, ami mutatja a teljesítmény nehézségi szintjét. Sőt, egyes középpályások és támadók, akiknek az előkészítés lenne az elsődleges feladatuk, csak egy gólpassznál járnak, miközben ter Stegennek a kapuból van már kettő…

A Barcelona magabiztosan nyert végül 5-2-re a Mallorca ellen, amihez a kapus védésein túl ter Stegen lábbal való ügyességére is szüksége volt a csapatnak.

 

 

A 6. percben ugyanis egy kirúgás alkalmával ter Stegen észrevette, hogy Griezmann megindulna a bal oldalon, és ugyan ahhoz, hogy az átadás jó legyen, kellett a mallorcai bekk is, ám a labda végül pontosan a francia csatár előtt landolt, aki elfutott vele a kapuig, majd a hálóba pöckölte a játékszert a kapus felett.

A német hálóőrnek tehát ez volt idén már a második gólpassza a Ligában. Az elsőre még a Getafe elleni, idegenbeli siker alkalmával került sor, amikor is Luis Suárezt ugratta ki egy, a középpályások által is megirigyelt átadással. Ter Stegen ráadásul nem csak kézzel és lábbal, de mentálisan is nagyon erős – nem véletlenül rajzolódhat ki az a ‘Matchday’ című dokumentumfilmből, hogy ő az öltöző egyik vezéregyénisége, akinek a szavára odafigyelnek a társak.

Nézz be az EuroBarça Shopba a hétvégén és ha eddig nem rendeltél, most itt az idő – 6.000 Ft felett ingyen visszük el hozzád!