Koeman háromvédős rendszerének Griezmann az áldozata

A nagyobb jelentőséggel bíró mérkőzéseket többnyire a padon kezdte a francia

Antoine Griezmann szombat este a Real Madrid ellen csereként lépett pályára. Ez annak volt köszönhető, hogy a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman az El Clásicón is az eddig jól bevált 3-5-2-es rendszert részesítette előnyben, így csupán két támadó találhatta magát a kezdőcsapatban: Lionel Messi és Dembélé. A francia világbajnok már hat mérkőzésen figyelte a padról az eseményeket ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve, ez csak eggyel kevesebb, mint az előző idényben, ráadásul ebben mindkét El Clásico is benne van.

A 2020/21-es szezonban 42 találkozón pályára lépő Griezmann már csak egy mérkőzésre van attól, hogy ugyanannyi alkalommal maradjon ki a kezdőcsapatból, mint tavaly (7). Hogy legyen mihez viszonyítani ezt a statisztikát, érdemes megemlíteni, hogy az Atlético Madrid színeiben az elmúlt négy idényben csupán négy mérkőzésen volt a padon.

Annak ellenére, hogy a támadó nem mindig kap játéklehehetőséget a nagyobb jelentőséggel bíró összecsapásokon, a statisztikái egészen jónak mondhatóak és ő a Barcelona második legeredményesebb játékosa Messi mögött. Az aktuális idényben minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt szerzett és a gólpasszok tekintetében is kiemelkedik, amelyből 11 van neki. A 30 esztendős játékos az elmúlt időszakban rendszeresen változtatta a posztját a pályán, megjelent a középpályán, elöl, illetve a széleken is.

Griezmann 2019 nyarán hagyta el az Atlético Madridot a Barcelona kedvéért, a katalánok pedig ekkor 120 millió eurót utaltak át a matracosok bankszámlájára és habár még mindig nem lehet egyértelmű mindenkinek, hogy sikerült-e ennyi idő alatt beváltania a hozzá fűzött reményeket, ő mindig is Barcelonában szeretett volna sikeres lenni. A jövője azonban továbbra is kérdéses – így ebből a szempontból is egy érdekes nyári átigazolási időszak elé nézünk majd.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát