BL Retro ’98: Manchester United – Barcelona 3-3

Emlékezetes meccs és Xavi első BL meccse

Napra pontosan 20 évvel ezelőtt, 1998. szeptember 19-én az Old Traffordon kezdte meg a Bajnokok Ligája csoportkörét a Barcelona a Manchester United elen, a mérkőzés pedig sokak számára emlékezetes maradhat, hiszen a két csapat 3-3-as döntetlent játszott egymással. Az alábbiakban a meccs összefoglalójával idézzük fel az eseményeket és nosztalgiázunk kicsit.. 

A meccs igazi futballcsemege volt, hiszen a United fél óra után már 2-0-ra vezetett, a Barça innen tudott felállni, sőt a győzelmet is majdnem megszerezte. Beckham bombaszabadrúgást szerzett, voltak vitatható bírói ítéletek,  volt tizenegyes és kiállítás is… Érdekes egyébként a Barcelona kezdőcsapatára is pillantani: Figo itt még csapatkapitányként vezette ki a társakat, Luis Enrique a jobbszélen száguldozott, a kispadon pedig Luis van Gaal mellett olyan veretes nevek között készült a Bajnokok Ligája debütálására Xavi Hernández, mint Okunowo, Roger Garcia vagy Ciric…

MANCHESTER, Anglia – SZEPTEMBER 16. Barcelona felállása a Manchester United és Barcelona Old Traffordon játszott Bajnokok Ligája meccse előtt 1998 szeptember 16-án. Hátsó sor: Rivaldo, Giovanni, Luis Enrique, Abelardo Fernandez, Phillip Cocu and Ruud Hesp. Első sor: Sonny Anderson, Michael Reiziger, Sergi Barjuan, Luis Figo and Boudewijn Zenden. (Photo by Professional Sport/Popperfoto/Getty Images)