Eurobarca Retro – Emlékszel még arra, amikor van Bronckhorst volt a megmentő a Betis ellen?

Múltidézés 2005-ből, a holnapi ellenféllel

Vasárnap délután a Betis ellen folytatja a bajnoki versenyfutást a Barcelona a bajnokság 12. fordulójában, ennek kapcsán pedig előtúrtuk a 13 évvel ezelőtti, ellenük vívott meccset, amit vért és verejtéket izzadva tudott döntetlenre menteni a csapat. 

Új rovatot indítunk az Eurobarcán: az aktuális ellenfelekkel kapcsolatban néha-néha visszatekintünk az elmúlt 10-15 évre és egy-egy emlékezetes meccset felelevenítünk az akkori aktualitások mellett. 

Régen volt már a 2004-2005-ös szezon, amikor hosszú idő után újra bajnok lett a Barcelona – az év ráadásul korántsem volt zökkenőmentes a csapat számára, sokszor meg kellett küzdeni a pontokért. Így volt ez a 30. fordulóban a Betis ellen is, amikor csak egy utolsó perces Giovanni van Bronckhorst góllal sikerült döntetlenre menteni az állást úgy, hogy a meccs nagy részét emberelőnyben játszotta a csapat. A döntetlen akkor 9 pontos előnyt jelentett a Real Madriddal szemben, ami a következő forduló El Clásicója (2-4 Madridban) 6 pontra csökkentett. Ez a különbség viszont végül megmaradt a két csapat között két fordulóval a vége előtt, így a Barçának 6 hosszú év után, Rijkaard 2. évében sikerült felülnie újra a Liga trónjára.

Érdemes visszaolvasni az akkori beszámolónkat a meccsről és az akkori kezdőcsapatra ránézni Giulyvel, Oleguerrel, Sylvinhóval, Ronaldinhóval és Eto’óval – valamint nézzétek meg a mérkőzés (zenés) összefoglalóját is, jó kis nosztalgia visszanézni a csapatot…