Lopeteguit menesztették a spanyol válogatott éléről

Az RFEF elnöke szerint elfogadhatatlan az, ahogy intézte a tréner a Madridba igazolását

Nagyjából szerda dél tájékán Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében bejelentette a spanyolok oroszországi edzőtáborában, hogy meneszti Julien Lopetegui szövetségi kapitányt azért, mert a tréner mindenféle előzetes egyeztetés nélkül, az élő szerződése ellenére aláírt a Real Madrid együtteséhez. Az utódját egyelőre nem nevezte meg a szövetség. 

Amint az ismeretes, Julien Lopetegui szerződtetését a Real Madrid a keddi nap folyamán jelentette be. A madridi egyesület közleményében az állt, hogy a válogatott szövetségi kapitánya veszi át a fővárosi csapat irányítását az oroszországi világbajnokságot követően. Lopetegui egyébként pár héttel ezelőtt hosszabbított a szövetséggel 2020-ig, ez látható a fenti képen is.

Csakhogy ahogy azt elmondta Rubiales elnök a sajtótájékoztatóján, ez a folyamat nem egészen úgy zajlott le, ahogyan az elvárható lett volna. Lopetegui ugyanis öt perccel a Madrid közleménye előtt szólt az elnöknek, hogy aláírt a fővárosi klubhoz a válogatottal érvényben levő szerződése ellenére. Ráadásul a madridi megkeresésről sem tájékoztatta a szövetséget, csupán a végeredményt és a döntését közölte. Rubiales szerint ez elfogadhatatlan, és hiába tartja az egyik legjobb vezetőedzőnek Lopeteguit, „a formák, ahogyan kommunikálunk, és hozunk döntéseket, igenis számítanak”. 

Utódot egyelőre nem nevezett meg az RFEF, de egyre biztosabbnak tűnik, hogy az U21-es válogatott edzője, a spanyolok szakmai stábjában is benne levő Albert Celades, valamint Fernando Hierro sportigazgató veszik majd át az irányítást a világbajnokság idejére.