Gayá sérülése miatt Baldé is utazik, a Barça immár 17 játékost ad a világbajnokságra, ami klubrekord

Most már a Barça az a klub, amelyik a legtöbb játékost adja a katari világbajnokságra, miután Luis Enrique Luis Gayà sérülése miatt Alejandro Baldét is behívta a keretbe az utolsó pillanatokban. Baldéval 17-re emelkedett azon játékosok száma, akik a csapatból a különböző válogatottokban részt vesznek majd a tornán.

Csütörtök délutánig a Barça holtversenyben volt a Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel (16) ebben a tekintetben.

A történelem során még soha nem volt olyan klub, amelynek ennyi játékosa szerepelt volna egyazon világbajnokságon.

A bajor klub 17 fővel állt a rangsor élén, amikor azonban a FIFA honlapján kedden kihirdették a hivatalos kereteket, Sadio Mané a sérülése miatt kimaradt, így a németeknek 16-ra csökkent a tornán részt vevő játékosaik száma. A nem európai klubok közül a katari Al Sadd áll az élen 15 játékossal.

A Bayern a 2014-es brazíliai uralmat a 16 játékosával visszavette, megakadályozva ezzel, hogy a City megismételje, hogy a legtöbb játékossal rendelkező klub legyen, mint a 2018-as oroszországi vb-n (16). Most azonban a Barça lesz a legtöbb játékost adó klub, amely 16 játékosával már megdöntötte a négy évvel ezelőtti (14) rekordját. A Real Madrid, amelynek eddigi legjobbja 15 volt a legutóbbi kiírásban, most 13 játékost ad.

Kép forrása: Mundo Deportivo

***