Iniesta mégsem öreg, Semedo hidegvérű

Messi mindig kitűnik, de a spanyol és a portugál játéka örömteli

A Juventus elleni, végül 3-0-ra megnyert mérkõzésen Leo Messirõl lehetne ismét ódákat zengeni, helyette azonban most inkább Andrés Iniesta valamint Nélson Semedo teljesítményét emelnénk ki az egyébként magas színvonalú csapatjáték közepette.

Semedo a meccs után azt nyilatkozta, hogy „Dani Alves számomra a minta”, ha pedig így halad, arra is lesz esélye, hogy felülmúlja a brazilt. A portugál szélső szemmel láthatóan egyelőre rendre a biztos, sallangmentes megoldást választja, a döntései azonban 95%-ban jók, a sebessége pedig egészen hihetetlen.

Iniesta: mint a jó bor

Sokan tartottak attól, hogy Andrés Iniesta már túl öreg, és a pályafutásának abba a fázisába lépett, amikor kezdõként már nem tud a Barça hasznára lenni. A kritikusok csattanós választ kaptak, a culék pedig megnyugodhatnak: Iniesta még bõven alkalmas erre a szintre.

Iniesta ugyanis úgy irányította világklasszis szinten a csapatot kedd este, hogy az elmúlt másfél hétben a válogatottal is komoly tétmeccseken lépett pályára, és a hétvégi sikerbõl is jelentõsen kivette a részét, vagyis volt terhelés a lábában. Valverde mester játékfilozófiájában egyértelmûen ficánkol a középpályás.