Amikor Setién 4-3-ra verte a Barçát a Camp Nouban – VIDEÓ

Immáron hivatalos: Quique Setiénnek hívják az FC Barcelona új vezetőedzőjét, a klub percekkel ezelőtt tette hivatalossá a tréner érkezését. Setiént viszonylag kevesen ismerik, pedig nem is olyan régen óriási győzelmet könyvelt el a szerényebb képességű Real Betis trénereként a Camp Nouban. 

A Betis a tavalyi szezonban óriási bravúrt hajtott végre, miután mind a három pontot elvitte Katalóniából. Setién együttese 4-3-ra nyert a Barça ellen, többször is vezetett két góllal, és ugyan a végén emberelőnyben is kapott egy gólt, egy barcelonai győzelmet sosem kell megmagyarázni. Sőt, akik szerint ez a véletlen műve volt, azok tévednek: Setién ugyanebben a szezonban Madridban is behúzta a három pontot a Real Madrid ellen.

Ezzel pedig ő lett az első tréner legalább 2003 óta, aki egy szezonon belül mind a Barcelona, mind pedig a Real Madrid otthonában nyerni tudott. Habár most egy-egy eredményt emeltünk ki, a legfontosabb azonban a tréner hitvallása: a Cruyff-féle stílusban hisz, és a Betisnél megmutatta, hogy gyengébb játékosállománnyal is képes átültetni a holland filozófiáját a gyakorlatba.

A Betis 4-3-as sikere a Camp Nouban: