Barcelona – Dinamo Kijev: 2-1 | VIDEÓ

A Barcelona a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Dinamo Kijev együttesét fogadta a Camp Nouban. Sikerült a katalánoknak nyerni, ezáltal teljesen hibátlan mérleggel állnak a G csoport élén. Ronald Koeman az eredménnyel elégedett lehet, viszont a játék képével már közel sem.

Már az ötödik percben megszerezte a vezetést a Barcelona Messi büntetőjével. A találkozót jól kezdték a katalánok és Messi tizenegyesén kivül többek között Pedri és Griezmann előtt is adódott lehetőség, de előbbi próbálkozása a kapufát érintette, utóbbi pedig nagy ziccerben a kaput sem találta el. Ezek után is voltak lehetőségei Koeman alakulatának, de az ukránok átvették a mérkőzés irányítását és rengeteg gólhelyzetet alakítottak ki, sokszor Ter Stegennek kellett nagy bravúrt bemutatnia.

A második félidőben Fati beadása után Piqué fejelt Neshcheret kapujába, később pedig Tsygankov révén összejött a szépítés a vendégeknek, amely teljesen megérdemelt volt a látottak alapján. A sérülését követően Ter Stegen remekül tért vissza, és ha az ő védései nincsenek, akkor könnyen elképzelhető, hogy másképpen alakult volna az eredmény.

 

***