A legfontosabbak az elnökválasztásról

  • Mikor lesznek a választások és kik szavaznak? Március 7-én vasárnap szavaznak személyesen majd a klub pártoló tagjai reggel 9 órától este 9 óriáig, a Barcelonában (a Camp Nouban és a Palau Blaugranában), Gironában, Lleidában, Tarragonában, Tortosában, valamint Andorrában szavazó pontokon.
  • Hány szavazásra jogosult pártoló tagja van a klubnak? A klubnak összesen kicsivel több mint 140 000 pártoló tagja van, azonban a mostani választásokon csak a Spanyolországban (és Andorrában) élők szavazhatnak, ami így összesen 110 290 tagot jelent. Közülük 22 811-en adhatták le a szavazatukat levélben, ebből kb. 20 ezer hivatalos is megérkezett, így közel 90 ezer embert várnak most szavazni a szavazó körökbe.
  • Hogyan zajlik a választás és kik indulnak? Egy fordulóban mérkőzik meg Joan Laporta, Victor Font és Toni Freixa, miután ebben a sorrendben ők gyűjtötték össze a legtöbb, induláshoz szükséges aláírást.
  • Hány évre választják meg az elnököt? A klub 41. elnökét a következő 6 évre fogják megválasztani.
  • Miért most van az elnökválasztás? Azért, mert az előző elnök, Josep Maria Bartomeu az ellene indított bizalmatlansági szavazás hatására lemondott októberben. Az előrehozott választásokat először március 15-én tartották volna, majd Bartomeu lemondása miatt ezt előre hozták volna január 24-ére, de a koronavírus miatt és hogy ne csak személyesen, hanem a levélben is lehessen szavazni, végül most vasárnap tartják meg.
  • Mikor lesz eredménye? Mivel a levél szavazatokat előző héten kellett leadni, a személyes szavazatok összeszámolásával vasárnap késő este már hivatalos végeredményre is van esély.