Sport: De Jong jöhet, ha az Ajax lemarad a BL-ről

A katalán ‘Sport’ sportnapilap értesülései némi változás állt be az Ajax kérlelhetetlen hozzáállásában Frenkie De Jongot illetően, miután a két sportigazgató, Eric Abidal és Marc Overmars megegyeztek a tárgyalások jövőbeli menetéről.

Ha igazak a katalán lap értesülései, úgy az egyezség értelmében azon múlhat De Jong idei leigazolása, hogy az Ajax bejut-e a Bajnokok Ligája csoportkörébe vagy sem. Ha igen, úgy a Barcelona legközelebb csak a jövő nyáron fog kopogtatni Amszterdamban De Jong ügyében, ám ha a németalföldi gárda nem kvalifikálná magát a csoportkörre, úgy Overmars már idén nyáron is leül tárgyalni a Barçával a fiatal tehetség eladásáról.

Fontos megjegyezni, hogy egyelőre csakis a ‘Sport’ hozza ezt az értesülést, más nagy médium nem számolt be ilyen információkról, ám annyit mindenképp hozzá lehet fűzni, hogy a két klub között régóta kiváló a kapcsolat, így ebbe a képbe beleillik egy hasonló megállapodás.

Az Ajax a Bajnokok Ligája selejtezőkörének harmadik fordulójában 2-2-es döntetlent ért el az első felvonás alkalmával a Standard Liege ellen idegenben, így kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.