Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.06. 17:29:14

Daffy!

Ramos kapott büntetést,ezért?
http://www.youtube.com/watch?v=VQxCyBXbDKg

Semmit,még le se fújták...
Úgyhogy,gondolkozzunk el,mert van különbség a kettő között. Ha Ramos se kapott ezért, akkor Messinek sem jár.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.06. 17:29:08

Capon írta:
Egyébként így utólag max pénzbírság lehetne, de ilyenért az is vicces lenne szerintem.

A fenéket!
Ilyenért legyen Messi, legyen Pepe minden más bajnokságban járna a JOGOS eltiltás. De mint tudjuk ez nem a minden más bajnokság kategória... Pepe is megúszta, amikor a kezére taposott és még lehetne sorolni eseteket biztosan minden csapatból. Most csak azért említettem Pepe-t, mert ez az, ami ilyenkor beugrik.
Szóval járna igenis a büntetés. Miért lenne nevetséges? Mert ő Messi és született egy gyereke :-k
Ugyan már...
Azért próbáljuk meg reálisan látni a dolgokat.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.06. 17:26:01

daffy írta:
Stalkyard írta: Az a hab a tortán, hogy ezért szerintük egy meccses eltiltást kéne kapnia Messinek... :lol:
ha eltiltást nem is,de valami büntetést szerintem is megér. ezen az oldalon tanultam,hogy a szándékot ugyan úgy büntetni kell,szóval hajrá
Én személy szerint alig várom már, hogy a spanyol szövetség elkezdjen videófelvételek alapján büntetni, de Messi eltiltása legyen akkor a legnagyobb örömöd, mert a Madrid védősorának kb. bérelt helye lenne a lelátón, ha következetesen végigvinnék. :wink:
Éppen ebből kifolyólag tök felesleges azon vitatkozni, hogy eltiltást érdemel-e, mert amíg ezek a barmok ülnek a spanyol szövetség élén, addig utólagos eltiltás nem lesz.
Mezner2 írta: Először is,a megfogalmazás nem szerencsés,mivel úgy jön le ebből,legalábbis nekem,hogy ha nincs kedve játszani akkor szól és fel sem megy,ilyen még nem történt tudtommal.
Szerintem aki akarta, az nagyon is jól tudta értelmezni, főleg a második felében leírtak miatt. :wink:
Mezner2 írta:Mindig játszani akar,és ezért mindig játszik is(bár a kupa meccs kivétel) és ez így természetes,aki nem látja,hogy mekkora tényező az emberünk az tök vak,nélküle félkarú óriás a csapat.
A világ legjobb játékosa,egyetlen csapat sem engedhetné meg magának,hogy őt nélkülözze,így a Barca sem,természetes,hogy nagyrészt az van amit ő akar
Most még páran leírhatják, de akkor sem fogom megváltoztatni a véleményem, hogy ha még maga az Atyaúristen személyesen jön el a Barcába focizni, neki sem lenne joga bérelt helyre a kezdőben, nem hogy még "az legyen, amit ő akar". Bármennyire is szeretem és elismerem a játékát és tisztelem, mint embert, ezen nem fogom soha túltenni magam.
Ha éppen gyereke született, akkor már hadd maradjon otthon (főleg, ha ez rá is nyomja a bélyegét a játékára, ilyenkor a legnagyobb gyökérség, hogy el is szakítják a családjától, és még szenvedjen is a pályán), ha rosszul játszik, lehessen becserélni, ha fáradt, akkor álljon be a 60. percben, ha gáz van ("mindig képes egy villanással eldönteni a meccset") és ne az legyen, hogy ballasztként álldogál, és nem jó semmire.
Egy munkahelyen sem az év dolgozója hozza a döntéseket, hanem a főnöke, és ez teljesen jól működik mindenhol.

Persze, ahogy kristop írja, ez inkább morális kérdés, de sztem sportszakmai szempontból sem tesz jót hosszú távon.
daffy
Madridista

2012.11.06. 17:24:42

Capon írta: Egyébként így utólag max pénzbírság lehetne, de ilyenért az is vicces lenne szerintem.
mert gyereke született és szabad csapkolódni? nem a pályára való viselkedés,egyértelmű ütés,a szándék büntetendő,főleg hogy itt ugye célba is ért. nem feltétlen kell lábaknak törni,ez sem ide való. nyugodtan betehet 5000eurót,amelyet addig megkeres,míg elmegy pisilni. nem tétel és még felháborodás sincs. de ha nekem lenne igazam,már megbüntették volna
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.06. 17:19:03

daffy írta:
Capon írta: Ezt mindjárt gondoltuk :)
nincs miről beszélni
persze hogy nincs.
Egyébként így utólag max pénzbírság lehetne, de ilyenért az is vicces lenne szerintem.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
daffy
Madridista

2012.11.06. 17:15:05

Capon írta: Ezt mindjárt gondoltuk :)
megütötte vagy nem? nincs miről beszélni
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.06. 17:12:11

daffy írta:
Stalkyard írta: Az a hab a tortán, hogy ezért szerintük egy meccses eltiltást kéne kapnia Messinek... :lol:
ha eltiltást nem is,de valami büntetést szerintem is megér.
Ezt mindjárt gondoltuk :)
daffy
Madridista

2012.11.06. 17:02:58

ha eltiltást nem is,de valami büntetést szerintem is megér. ezen az oldalon tanultam,hogy a szándékot ugyan úgy büntetni kell,szóval hajrá
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.11.06. 16:55:49

Capon írta:
Szerintem nem a videóval van baja lluisllach89 hanem a mögötte lévő szándékkal. Mert ha most találtad volna és beteszed ide mert pont ide vág akkor ok, de mivel odaát előzménye van ennek a vidinek és Messi aljas sunyi mivoltát hivatott bizonyítani így mást szájíze lesz az embernek tőle. De te ezt jól tudtad szerintem.
Az a hab a tortán, hogy ezért szerintük egy meccses eltiltást kéne kapnia Messinek... :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.06. 16:46:47

ferninho írta:látta mindenki hogy nem volt az igazi és nem volt a toppon és ez teljesen érthető is.
bocs hogy bemertem tenni egy ilyet, amin látszik is, hogy tényleg nem volt ott fejben :(

legközelebb nem teszek be egy Messi videót a Messi topikba, amivel csak annyit akartam érzékeltetni, hogy nem csak ki lett az találva, hogy ideges a gyerek miatt, hanem tényleg az, elnézést.
Szerintem nem a videóval van baja lluisllach89 hanem a mögötte lévő szándékkal. Mert ha most találtad volna és beteszed ide mert pont ide vág akkor ok, de mivel odaát előzménye van ennek a vidinek és Messi aljas sunyi mivoltát hivatott bizonyítani így mást szájíze lesz az embernek tőle. De te ezt jól tudtad szerintem.
ferninho
Madridista

2012.11.06. 11:40:54

látta mindenki hogy nem volt az igazi és nem volt a toppon és ez teljesen érthető is.
bocs hogy bemertem tenni egy ilyet, amin látszik is, hogy tényleg nem volt ott fejben :(

legközelebb nem teszek be egy Messi videót a Messi topikba, amivel csak annyit akartam érzékeltetni, hogy nem csak ki lett az találva, hogy ideges a gyerek miatt, hanem tényleg az, elnézést.
madridista
lluisllach89
Director del Fútbol

2012.11.06. 11:29:10

ferninho írta: nem tudom volt-e már ez a videó.

nem volt a helyzet magaslatán ezen a meccsen az tuti.
Tedd ki gyorsan madridistára és élvezzetek el.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ferninho
Madridista

2012.11.06. 11:17:34

Pavel írta:Szombaton látszott rajta, hogy fejben teljesen máshol volt
nem tudom volt-e már ez a videó.

nem volt a helyzet magaslatán ezen a meccsen az tuti.

de azt tegyük hozzá, hogy ő ezért kapja a pénzét, hogy focizzon és nem is keveset, szóval persze hogy jól hangzik hogy hagyják ki a keretből, csak hát ha leikszelt volna a Barca Titot biztos nem dicsérik meg.
meg mint látható volt Messi szeretett volna gólt rúgni, ő biztos nem ment volna bele.
madridista
Deus
Boixos Nois

2012.11.06. 10:19:42

Pavel írta:Nem akarok senkit sem megsérteni, de a Messi savazók egyáltalán fel tudják fogni(a koruknál fogva), hogy mi történt vele pénteken. A leírtakból úgy érzem, hogy nem.
Szombaton látszott rajta, hogy fejben teljesen máshol volt, amit én teljesen megértek.
Én is ezt írtam a meccs előtt és utána is, hogy szerintem nem kellett volna betenni a keretbe, a megszületett fia miatt, és ez nagy esemény, főleg számára! Inkább a családjával kellett volna maradnia. (Ez még más focistákra is igaz!) Teljesen érthető volt a szitu, hogy teljesen másról járt az agya.
Ezért vált görcsössé, nem tudott koncentrálni a meccsre. Pláne, ezért volt idegbajos, hogy nem lőtt gólt. Ez magyarázza meg az abszolút önzőségét a kapu előtt, mert mindenképpen lőni akart egyet Thiago -nak. --> lsd. cumi.

Ezért nem tudtam haragudni Messire, inkább sajnáltam, hogy nem jött össze neki egyetlen egy gól sem azon a meccsen, pláne ha játszott is. Rossz lehetett neki.

Szerk: Emlékszem, az Iniesta szitura is. Csak arra nem, hogy a pici megszülése után hány nap múlva volt neki a meccse.
Messinek egy nap... Megszületett a fia, másnap már játszania kellett. Ez így sok volt neki.
KépKép
Pavel
Entrenador del Barça

2012.11.06. 09:08:55

Nem akarok senkit sem megsérteni, de a Messi savazók egyáltalán fel tudják fogni(a koruknál fogva), hogy mi történt vele pénteken. A leírtakból úgy érzem, hogy nem.
Szombaton látszott rajta, hogy fejben teljesen máshol volt, amit én teljesen megértek. Várjunk már vele még egy-két meccset, hogy kiderüljön mi is fog történni. Holnap rúg egy mesterhármast és mindenki isteníteni fogja, de ha még nem is fog rúgni akkor is az az ember marad aki volt.
kristop
Entrenador del Barça

2012.11.06. 08:45:30

én is már nagyon régóta utálom a sétálásait és hogy keveset fut a meccseken, de igazából sportszakmailag így a helyes, mégha morális aggályokat is vet fel hogy más meg kidolgozza a belét helyette.

ő pont emiatt tudja megcsinálni (kivéve az utolsó meccsen most, rég nem láttam ennyire rossznak) azt hogy konkrétan egyvéegyben bárkit bármikor megver. vagy akár egyvékettőben is. amikor már nehezedik a láb, elfárad a test hatvan - hetven perc futástól, akkor ő ugyanúgy megy, miközben az ellenfél vért köhög fel csak amiatt, hogy szemmel lekellett követnie messi mozgását. sétálgat, aztán olyan sprinteket lenyom, hogy sokszor előredőlve pihen.

és emiatt is tud egy évben hetven meccset lejátszani (amire szükségünk is van), mert nem öli meg magát minden meccsen, mint pedro, vagy mondjuk alba. azt most lemerem például fogadni, hogy alba vagy sokat lesz sérült, ha csak övé lesz a baloldal adriano sérülése miatt, vagy sokat fog pihenni mondjuk montoyának, később pedig adrianonak köszönhetően. azt nem lehet sokáig húzni, hogy tizenkét kilométereket futsz egy meccsen mindezt úgy, hogy sprintben közlekedsz. xavi szokott ennyiket tolni, de ő szinte egy tempóban, egy ritmusban. ugye nem kell ecsetelnem melyik a fárasztóbb, kimerítőbb.

én emlékszem még a hajtós, védekezőbb messire. sérülékeny volt, lecserelgették, ha elfáradt és nem volt a világ legjobb játékosa. melyiket választjuk? a romantikát vagy a racionalitást?
recrea
Llegenda del Barça

2012.11.06. 08:21:54

Nem különösen szoktam ömlengeni róla, nem is fogom a történelem legjobb focistájának tartani, de egy dolgot mindenképp megjegyeznék róla, a vitától függetlenül: amióta meghatározó tagja a csapatnak (kb. 5-6 éve), egy a fickó még nem volt tartósan (5-10 meccs, fél szezon) rossz formában, nem volt 1-2 meccsnél nagyobb hullámvölgye, még magához képest sem. Ízlelgessük ezt. Számomra ez hihetetlen.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.06. 07:27:19

sjd írta: azt meg inkább nem kommentálom, hogy egy játékos, legyen bármilyen jó is, megengedheti magának azt (illetve egész pontosan megengedik neki), hogy akkor kerül be a csapatba, amikor neki kedve tartja.
Először is,a megfogalmazás nem szerencsés,mivel úgy jön le ebből,legalábbis nekem,hogy ha nincs kedve játszani akkor szól és fel sem megy,ilyen még nem történt tudtommal.Mindig játszani akar,és ezért mindig játszik is(bár a kupa meccs kivétel) és ez így természetes,aki nem látja,hogy mekkora tényező az emberünk az tök vak,nélküle félkarú óriás a csapat.
A világ legjobb játékosa,egyetlen csapat sem engedhetné meg magának,hogy őt nélkülözze,így a Barca sem,természetes,hogy nagyrészt az van amit ő akar,tett már annyit a csapatért,hogy ezt megengedhesse magának,a sétákról ugyanez a véleményem,ink. sétálgasson,és maradjon ereje még a 94.percben is csinálni egy sprint szólót a végén góllal,minthogy jó diákként védekezzen és a végén az extrára ne maradjon ereje, a Celta ellen semmi nem jött be neki,van ilyen,volt is,lesz is, de ha nem lenne ő,akkor a csapat tavaly nem jutott volna elődöntőig,és nem lettünk volna áprilisig harcban a bajnokságért,félreértés ne essék,tudom én,hogy ha ő nem lenne nyílván több gólt lőne a többi csatárunk,de még az ő összgóljuk(hármukéké egybevéve Alexis,Pedro,Villa) sem közelítené meg Messi mutatóit,arról nem is beszélve,hogy mennyire köti le az ellenfél védőinek figyelmét már csak az is,ha ő ott sétálgat valahol :roll:
krosz31
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.11.06. 06:43:15

én azt nem értem ,hogy miért baj az ,hogy messi sétál a pályán?....neki nem az a feladata ,hogy szétfussa magát ha elveszít egy labdát arra ott van busquets meg a többi védő...szerintem tito és guardiola is úgy gondolta ,hogy ameddig ilyen számban termeli a gólokat neki nem kell védekeznie csak nagyon rossz esetben...és nála a gyenge forma az az ,hogy ad 2-3 gólpasszt :D
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.06. 01:15:16

hülyeség lenne tagadni, hogy az utóbbi időben vannak unszimpatikus dolgai messinek.
a már-már állandó sétálgatáson kívül a társakkal való veszekedés, néha előforduló teljesen indokolatlan önzőzések, az ellenfél játékosaival való kakaskodások, powerkedések, a közönségbe kibombázott labda,stb.

ezek általában akkor jönnek ki, ha kiprovokálják, vagy nem megy neki (lehet, hogy attól a csapatnak megy...) a játék, viszont a tény az tény, jópárszor villantja az antipatikusabb formáját is már.

de hát (szerintem mindenképpen) ő a világ legjobb játékosa, nem csoda, hogy megnőtt picit az arca, más emberek 8 általánossal meg rajsárkányos pólóban is olyan nagyképűek, mint amilyen messi soha a büdös életben nem lesz.
szóval én valahol megértem, hogy kicsit megváltozott, még ha nyilván picit illúziórombolónak is hat néha.

viszont ő lionel messi, és ezért egyszerűen le kell nyeljünk neki minden egyes kisebb-nagyobb negatívumot, mert annyi gólt, annyi gyönyörű pillanatot szerez nekünk, amennyit elképzelni sem tudtunk volna.

a kritikát meg kell kapja, ha rászolgál, de ezeket nem 1-1 meccs alapján, hanem összességében van értelme kivetíteni.
ilyen például a sétálgatás, ami már régóta jelen van, és én elhiszem azt is, hogy meg van neki engedve, hogy ne hajtsa szét magát, de mégis idegesít néha, hogy sétikál, meg mintha lszrná az egészet, míg pedro vagy alexis a belét kiloholja a labdás játékos felé.

ezekért a dolgokért és az aktuális gyenge játékért elő lehet venni, sőt, elő kell venni.

teszem hozzá, mikor meccseket nyer meg, vagy szép gólt rúg, akkor is megkapja az azért járó dícséretet.
annyi, hogy kicsit természetessé váltak ezek a dolgok, így sokszor 1-1 gól hangszórót sem ér, míg másoknál kiemelnénk.

egy szó, mint száz, ha gyenge volt, akkor igen is gyenge volt, de tudjuk jól, hogy a gyenge meccseit MINDIG kompenzálja idővel.
miihii
KHAL

2012.11.05. 23:24:27

Lionelm301 írta:Épp az a baj, hogy nem normálisan fogalmazzák meg néhányan a kritikákat. PL: Sancheznek, Valdeznek nem egy rossz meccse volt, sőt, elég sok.
Nem értem mire gondolsz. Nem normálisan fogalmazzák meg a kritikát? Miért? Leírták, h szerintük elég hervadt volt magához képest és így utólag látva, simán le lehetett volna hozni, mert nem tudott villanni. Más kérdés, h nyilván azért is maradt fent, mert ő Messi, aki képes lehet rá, másrészt, h tudjon ünnepelni ebben az esetben.
Viszont ha ezek a kritikák szted nincsenek normálisan megfogalmazva, akkor olvasgass bele az általad emlegetett játékosok topicjaiba, amikor gyengén teljesítenek. Akkor meg fogod látni, h ez ami itt megy, semmi ahhoz képest.
Annak a negyedétől álmatlan heteid lennének, ha ezeket már így a szívedre veszed :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
mess2009
Director del Fútbol

2012.11.05. 23:15:56

Lionelm301 írta:Épp az a baj, hogy nem normálisan fogalmazzák meg néhányan a kritikákat. PL: Sancheznek, Valdeznek nem egy rossz meccse volt, sőt, elég sok.

Miért hátráltatta volna az edző Messit, mikor elég komoly esemény van a magánéletében, amit a Camp Nou közönségével megoszthat?
Nyilván Tito sem fog rendszert csinálni abból, hogy Messi mondja meg, hogy mikor játsszon.
én sajna nem vagyok benfentes, így csak a kiadott infókból alkothatok véleményt, de ebből éppenhogy az jön le, miszerint igenis Messi mondja meg, hogy mikor játszon! éppen ezért és erre írtam, hogy nincs könnyű helyzetben Tito.... itt a fórumon is ahány ember annyi nézet! ő meg csak egyedül(na jó, a csapatával) kell hogy döntsön.
ami pedig az utolsó meccsen nyújtott teljesítményét illeti nincs bajom azzal, ha ki-ki a saját belátása szerint kommentálja a GYENGE játékát !
a bajom azokkal van akik szerint ez nem gyenge teljesítmény volt! ők ugyanis szerintem, nem a realitást látják, vagy ha úgytetszik tévednek. egyébként én nagy Messi rajogó vagyok.
Lionelm301
Barça B

2012.11.05. 20:42:50

Épp az a baj, hogy nem normálisan fogalmazzák meg néhányan a kritikákat. PL: Sancheznek, Valdeznek nem egy rossz meccse volt, sőt, elég sok.

Miért hátráltatta volna az edző Messit, mikor elég komoly esemény van a magánéletében, amit a Camp Nou közönségével megoszthat?
Nyilván Tito sem fog rendszert csinálni abból, hogy Messi mondja meg, hogy mikor játsszon.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.05. 20:02:46

Lionel85 írta:Nem volt szerencséje a Celta ellen Messinek a góllövéssel, de ugyanúgy hasznosan játszott, mint máskor. Hiába, ő is emberből van, egy-két edzés még őt is kiveszi a formából. A Celtic (mennyi kelta csapat :D ) ellen szerintem már ismét gólra éhesen játszik majd!
Nagyon szép gólt akart lőni a fiának. (Gondolok itt a két emelésre.) :D
Egyébként magához képest szerintem gyengén futballozott, gondolom, a kis Thiagóval volt lélekben.
Nincs ezzel semmi baj, a Celtic ellen jön a mesterhármas kárpótlásul. 8)
Levonhatjuk a tanulságot: a második lurkó születése utáni első meccsen pihentetni kell Leót. :D

Most nézem amúgy a BL-statisztikáit:
71 meccs
53 gól

Pep (2008-09) óta:
50 meccs
45 gól
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.05. 19:51:41

Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehet itt normálisan kritikát megfogalmazni anélkül, hogy néhány ....nyaló egyből ne ugorna, és kelne védelmére, úgy beállítva, mintha mindenki máris keresztre akarná feszíteni Messit. És persze ezért tart itt már napok óta a feszkó, és ezért lehet azt mondani legközelebb is, hogy "de hát múltkor is milyen boszorkányüldözés volt itt, pedig csak egy rossz meccse volt"
Volt egy gyenge meccse, ezt néhányan le merték írni, pont úgy, mint Sanchez, Villa, Valdes, Alves, Busquets, Pique stb. esetében, csak ott nem jött rögtön senki, hogy "de hát Valdes nem gép, most miért nem teheti meg, hogy meccsenként néha mellényúl a labdának?". De itt persze érkeznek az ilyen szarkasztikus reakciók egyből:
Taibi írta:Hihetetlen hogy már egy béna Celtának se tud gólt lőni....
Amióta apa lett még nem volt egy jó meccse se... Lehet hogy már nem érdekli a foci?
Télen meg kellene próbálni eladni szerintem. Most még sok pénzt adna érte a city vagy a psg, amiből megvehetnénk Neymart meg akár Heskeyt is!
Ismét leírom, sztem ő is és a csapat is jobban járt volna, ha a családjával marad (a legtöbb apa ilyenkor azért legalább egy hét szabadságot ki szokott venni, persze focistáknál más a helyzet), azt meg inkább nem kommentálom, hogy egy játékos, legyen bármilyen jó is, megengedheti magának azt (illetve egész pontosan megengedik neki), hogy akkor kerül be a csapatba, amikor neki kedve tartja.
Válasz küldése