Troym írta: ↑2025.01.09. 16:40:05
Valahol még el is fogadnám, hogy lemondunk róla, ha nem kapna minden meccsen 10-30 percet Ferran a semmire, de hogy egyik mehet, amerre lát, a másik meg 4 éve gödörben van és senkit nem zavar, az érthetetlen.
Én kicsit máshogy nézném. Ferrán nálam Lewy cseréje lenne, Fati Rapháé, Yamalé (mármint ott aki épp nincs, a másik úgyis jobboson lesz).
Én Ferránt TÖBBET játszatnám az ilyen meccseken, mert Lewyhez képes szerintem már sok hete jobb megoldás, az ilyen szitukban mindig. Rendre hozott is gólokat. Lewy az égvilágon semmit nem tud hozzátenni egy ilyen meccshez, amúgy még top formájában is necces neki, nemhogy így. Ferrán már azzal több, hogy kiugratható. Szerintem lőtt volna gólt tegnap kezdőként, vagy legalábbis lett volna rá esélye legalább.
Nem amellett érvelek, mekkora sztár, mert egyetértek az írásod nagy részével, a bemutatkozó fél éve óta szerintem is amolyan status quo-szerű okokból maradt válogatott pl. Viszont a centerünk annyira botrány már két hónapja stabilan, hogy nála szerintem még így is jobb, és az elmúlt 1-2 hónapban Ferran maga is sokkal élesebbnek tűnik a korábbi 1-2 évéhez képest.
De Fati ettől még rejtély. Őt is többet játszatnám, ha lejönne az egyik szélsőnk, mehetne fel. 2-0-nál mindenképp. Az utolsó meccsen és az előtte lévőkön is nagyon azt láttam rajta, hogy 10 órát is játszhatna, 10 ziccerrel, és soha nem lőne gólt, annyira nincs önbizalma, szóval 0-0-nál nem tenném feltétlen be, de nála tuti, hogy átszakadhatna a gát, és akkor hatalmas fegyvertény lehetne, ott kéne tolni, ahol lehet, főleg kockázat nélküli szitukban.
Torréhoz képest viszont sehol nincs a megrökönyödésem, na ő majdnem mindig MOM közeli meccset tolt, amikor pályára került.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy