Európai játékospiac

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.05. 23:01:56

Troym írta:
2025.02.05. 22:58:44
bence0330 írta:
2025.02.05. 22:35:42
Felix épp debütál, kb egyedül szétszedte pár perc alatt a komplett római védelmet + gól. Brutál amit tol. Bármikor őt választanám Olmo helyett, persze ez nem egy nagy kijelentés sajna. Még Xavi alatt is egész jó volt, mit művel volna Flicknél... akkor is, ha nem kezdőként.
Az első 5 meccsén mindenhol brillírozik, itt is lőtt kb 4 gólt, csak nem volt folytatása.
Dehogynem volt, rendre mentette Xavi sejhaját még csereként is, folyamatosan benne volt 10-20 percek alatt is a villanás, egy körömpassz, egy gól, egy valami. A legvégén eresztett le, mikor már csak két meccsenként 5 percet kapott. Összevesztek elvileg, kb ennyi volt a gond. Meg ősz végén volt egy gyengébb időszaka kicsit, de ez benne van. Két polccal van Ferrán felett, Olmónál nem sokkal jobb, csak hát legalább elérhető, emiatt a gyakorlatban nála is 1-2 polccal feljebb van, hasznosságban, plusz hiányosabb volt az ő posztja mint Olmóé.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.02.05. 22:58:44

bence0330 írta:
Felix épp debütál, kb egyedül szétszedte pár perc alatt a komplett római védelmet + gól. Brutál amit tol. Bármikor őt választanám Olmo helyett, persze ez nem egy nagy kijelentés sajna. Még Xavi alatt is egész jó volt, mit művel volna Flicknél... akkor is, ha nem kezdőként.
Az első 5 meccsén mindenhol brillírozik, itt is lőtt kb 4 gólt, csak nem volt folytatása.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.02.05. 20:49:59

tatesz1990 írta:
2025.02.05. 09:48:35
A legégetőbb csapatrészbe, a középpályára érkezett Nico González (a maga 18 millió €-s értékével) 60 millió €-ért {ő sem egy Bruno Guimaraes vagy Rodri}.
Nem is kell, hogy Nico Rodri legyen. Ha már kevésbé lesz miatta átjáróház a középpálya, rosszul nem járnak vele. Rodri sérülése ellenére, nem hiszem, hogy Pep rövidtávot kíván futattni Nicoval. Persze Pep is mellényúlhat, ő sem tévedhetetlen, de a középpályáról alkotott víziója általában versenyképes. A kivitelezés nyilván a játékosok minőségén, képességein is múlik.

Annak idején ugyanígy ment a kételkedés Rodri (Atleti kispadról) és Laporte (aki ráadásul Valverde tanítvány volt) leigazolásán míg mi tökösen belehúztunk Lenglet leigazolásával.... :D

Mai City körüli viharban ugyan nagyobb valószínűséggel benne lehet a kapkodás veszélye is, a jól átgondolt és megfontolt hidegvér mellett, de majd az idő eldönti.

Egyébként nálunk is szükség lenne éppen olyan középpályásra akivel kiegészülve kevésbé lennénk úgy megfojtva, mint az Atalanta ellen. Aki nyomás alatt is ki tudja hozni a bogyót és ne csak úgy kerüljünk az ellenfél kapuja elé, ha átjátszuk a saját középpályánkat. Persze ez ügyes húzás, de csak a csapat előnyére válhatna, ha működne hagyományos megoldással is.
Feast4
Director del Fútbol

2025.02.05. 17:29:32

bence0330 írta:
2025.02.05. 16:42:45
Ettől még a RM nyilván a BL fő esélyese, sajnos. Nem tudom, mikor kerülnek ki ebből a totál anomáliából, ebből a spirálból, hogy bárhogy játszhatnak évekig, akkor is nyernek, egyszer majd biztos, de nem túl valószínű, hogy most. Gondolom ha mi találkoznánk velük (amire minimális az esély, akkor lőnénk 8 kapufát meg egy gólt, ők meg becsorgatnák a másodikat a 95. percben, és továbbmennek. Amúgy meg lehet megverjük őket a bajnokin otthon 8 góllal. Fene se érti ezeket.
Addig ameddig egy full random csapat nem veri meg őket legalább 4-5 góllal. Annyira magabiztosak a BL-ben és anníira érzik ezt az oda vissza végós párharcokat, hogy hihetetlen.
Kép
bence0330

2025.02.05. 16:42:45

Feast4 írta:
2025.02.05. 16:28:41
Ez kicsit off, de a City simán kiesik. Top formában is a Realra tennék, pláne most. Majd figyeljétek meg mekkorát fog villantani a Real az egyenez kiesésesben. Szépen sorra fogják vágni a se szaga se bűze játékukkal a nyakakat, a Cityivel kezdve.
Az összes többivel egyetértek, alapvetően ezzel is, de Pep bő 10 éve mindenhol alapesélyesként megy ki a pályára, szerintem ezt már nem bírta az idegrendszere, sokszor bukta ezt a párharcot kapkodás, idegesség, rossz döntés miatt. Most ők az underdogok, nem vagyok benne biztos, hogy így kevesebb esélyük lesz-e, mint top formában. Egy ideje már azért olyan a City, hogy bárkitől kaphatnak 5-öt, meg bárkinek vághatnak is, a Reál védelmét meg nem túl nagy szám ízekre tépni. Majd meglátjuk. Én reménykedem kicsit pont a jelenlegi alacsonyabb státusza miatt.

Ettől még a RM nyilván a BL fő esélyese, sajnos. Nem tudom, mikor kerülnek ki ebből a totál anomáliából, ebből a spirálból, hogy bárhogy játszhatnak évekig, akkor is nyernek, egyszer majd biztos, de nem túl valószínű, hogy most. Gondolom ha mi találkoznánk velük (amire minimális az esély, akkor lőnénk 8 kapufát meg egy gólt, ők meg becsorgatnák a másodikat a 95. percben, és továbbmennek. Amúgy meg lehet megverjük őket a bajnokin otthon 8 góllal. Fene se érti ezeket.
Feast4
Director del Fútbol

2025.02.05. 16:28:41

tatesz1990 írta:
Tartja magát a mondás, hogy ne ítélj elhamarkodottan!
Nos a Manchester City januári munkásságát látva, nekem elsőre nem tűnik ez egy jól sikerült átigazolási ablaknak! Mint Guardiola-szimpatizáns, és a magas minőségű, attraktív, támadó foci kedvelője, várom, hogy rám cáfoljanak, és Manchester kék felének csapata mihamarabb visszakerüljön a közvetlen élmezőnybe (a Real Madrid elleni párharcra mindenképpen)!
Ez kicsit off, de a City simán kiesik. Top formában is a Realra tennék, pláne most. Majd figyeljétek meg mekkorát fog villantani a Real az egyenez kiesésesben. Szépen sorra fogják vágni a se szaga se bűze játékukkal a nyakakat, a Cityivel kezdve.
tatesz1990 írta:

Hol is kezdjem... Az igazolásaik sem értékben, sem feltétlenül minőségben nem a legideálisabbak! Marmoush kivételével erősen túlárazott játékosokat vettek, akik maximum projekt futbalisták, nem bizonyított, felső kategóriás labdarúgók. Hoztak ugyebár 3 db nagyon fiatal középhátvédet összesen 83 millió €-ért(piaci értékük összesen 27millió €), közülük Juma Bah azonnal kölcsönbe ment. Így van a keretben Gvardiollal együtt 7 középhátvéd (jelenleg Rúben Dias és Aké sérült), egy 18 éves balhátvéd, aki szintén télen érkezett (ő legalább ingyen) és egy 20 éves jobbhátvéd!
A legégetőbb csapatrészbe, a középpályára érkezett Nico González (a maga 18 millió €-s értékével) 60 millió €-ért {ő sem egy Bruno Guimaraes vagy Rodri}. Visszahozták kölcsönből az argentin csodagyerek Echeverrit, aki még mindig csak 18 éves! Darabra megvannak 9-én (csak a legfontosabb elem, Rodri sérült), de ebből már 4-en is 30 év felett járnak, 3-an pedig 23 év vagy az alatt!
Az egyiptomi támadó az egyetlen, amely igazolásban nem találok kivetni valót! Ő Julián Álvárez helyére érkezett, amit eddig nem tudtak az ősz folyamán megoldani!
Összegezve, amit várhattunk Txiki Begiristaintól még nyugdíj előtt, azt részben teljesítette. Kinyitotta a pénztárcát, frissített a kereten, a kérdés már csak az, hogy ez minőségi előrelépést fog-e jelenteni?!
Szerintem ez egy klasszikus kapkodás. Ha megnézitek próbálják foltozni védelmet, de nem tudom, hogy ezekkel a játékosokkal mit akarnak. Ezt a Xusanov igazolást nem tudom, hogy húzták elő a kalapból. Vitor Reis 37 millióért, azért meredek.

Niconak Rodrit kéne pótolni, de szerintem két külön szint. Másrészt két kulcsjátékosuk Gödni és KDB már kifelé megy, Echeverri meg konkrétan zöld.

Julián Álvárez elengedése szerintem baromság volt, megfelelő pótlás nélkül. Haaland rengetegszer nettó emberhátrány, ez az Omar Marmoush meg 75 millióért megint egy olyan igazolás, hogy nem értrem.

Az 5:1 megint beárazta a Cityt. Szerintem ez a szezon már simán kuka. Újra kell építeni az egész kp-t és a széleket is.
Kép
bence0330

2025.02.05. 14:53:04

LG írta:
2025.02.05. 14:34:42
Szerintem Yamal-nak már most érettebb, fegyelmezettebb és letisztultabb a játéka, mint Doku-nak. Lehetséges persze, hogy a belga tudna fejlődni ebben Flick kezei alatt, de eeddig Pepnél ez nem történt meg. Számomra eddig csalódás, anno többet láttam benne, de azóta semmi fejlődést nem látok nála.
Talán kicsit igen, Doku inkább a Barcás és a PSG-s Dembélé közt van félúton. De nem kéne Dokunak alapkezdőnek lennie Yamal helyett, egy nagyon-nagyon minőségi csere, aki simán kezdő szint is mellé. Alig lenne visszalépés, ha őt kéne betenni. Most meg mehet helyette Fermín vagy Pau Victor.
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.05. 14:51:51

SirMeridiane írta:
2025.02.05. 11:50:00
Jonathan Daviddel kapcsolatos hírek miért halkultak el?
Amúgy az is beszédes lehet, hogy vele kapcsolatban nem csak a Barcelonás hírek halkultak el, hanem minden. Más klubbal se nagyon hozzák szóba.
Majd most, hogy lezárult a téli átigazolási időszak, megint beindul az újságírók fantáziája, fogunk még róla hallani bőven :D

Davies közben hosszabbított a Bayern-el, így nem megy ingyen se a Real-ba, se sehova. Ide is elfért volna, hiába javult fel az utóbbi időben Balde és GM is.
Szépen lassan fogy a lejáró szerződésű játékosok listája, Son, Davies, szerintem Van Dijk és TAA is hosszabbítani fog végül.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.05. 14:47:36

Troym írta:
2025.02.05. 12:18:46
SirMeridiane írta:
Jonathan Daviddel kapcsolatos hírek miért halkultak el? Ha 1:1 vagyunk, a regisztráció miatt nem tudunk igazolni még mindig? Az új szerződések (Araujo, Gavi, Pedri) sem adhatnak mozgásteret? Nyilván már csak nyár lesz érdekes, minden esetre ez a tél is gyorsan eltelt...
Túl olcsó, mi azt nem szeretjük.

Terence Hill szavaival: "Ha kicsi a tét..." :D
Sokkal jobb bolt 100 millióért Gyökeres, aki ha nem válik be, akkor bukunk 50 milliót, mint David, akin keresünk annyit.
Amúgy is felesleges ingyen igazolást hozni, ha elengedjük apróért (Kessié), vagy ingyen (Gündogan).
A Real lassan fél kezdőcsapatot épít ingyenes igazolásokból, mi meg nem tudjuk kezelni őket (sem), aki esetleg minket választana, azokat elzavarjuk, kiutáljuk, beáldozzuk.
David kapcsán senkivel nincsenek hírek, minden klubbal az ősz folyamán boronálnták össze. Egyértelmű, hogy télen nem akarnak rá pénzt "kidobni", ha nyáron ingyen igazolható, a Lille pedig továbbjutva a BL-ben nem akar a legjobbjától szabadulni. Amellett a játékos sem valószínű, hogy váltana télen, ha nyáron sokkal jobban jár. Rashfordon kívül senki nem volt igazából terítéken, de ő is fél éves kölcsön formájában.
1:1 ide vagy oda, olyan jól nem hiszem, hogy állunk, hogy 15-20 milliót pengessünk fél évért. (már ha egyáltalán fel is vetődött).

Nem tudom a Reálnál ki az a fél kezdőcsapat, másrészt hiába az ingyenes igazolások, ha nem férnek be a keretbe (ami őket nem nagyon akadályozza). Még, ha kölcsönbe hoznánk valakit akkor sem. Ingyen szerintem jóval több játékost hoztunk az utóbbi 2-3 évben, mint a Real, de szerintem úgy en bloc az összes La Liga csapat közül.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.05. 14:42:38

LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.05. 14:34:42

Szerintem Yamal-nak már most érettebb, fegyelmezettebb és letisztultabb a játéka, mint Doku-nak. Lehetséges persze, hogy a belga tudna fejlődni ebben Flick kezei alatt, de eeddig Pepnél ez nem történt meg. Számomra eddig csalódás, anno többet láttam benne, de azóta semmi fejlődést nem látok nála.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.05. 12:56:31

SirMeridiane írta:
Jonathan Daviddel kapcsolatos hírek miért halkultak el? Ha 1:1 vagyunk, a regisztráció miatt nem tudunk igazolni még mindig? Az új szerződések (Araujo, Gavi, Pedri) sem adhatnak mozgásteret? Nyilván már csak nyár lesz érdekes, minden esetre ez a tél is gyorsan eltelt...
Nyaron jon majd INGYEN.

Szerintem ez volt a legokosabb megoldas, nyilvan ezt kellett volna csinalni mar evek ota, hamarabb 1:1-be kerultunk volna...
Troym
Director del Fútbol

2025.02.05. 12:18:46

SirMeridiane írta:
Túl olcsó, mi azt nem szeretjük.

Terence Hill szavaival: "Ha kicsi a tét..." :D
Sokkal jobb bolt 100 millióért Gyökeres, aki ha nem válik be, akkor bukunk 50 milliót, mint David, akin keresünk annyit.
Amúgy is felesleges ingyen igazolást hozni, ha elengedjük apróért (Kessié), vagy ingyen (Gündogan).
A Real lassan fél kezdőcsapatot épít ingyenes igazolásokból, mi meg nem tudjuk kezelni őket (sem), aki esetleg minket választana, azokat elzavarjuk, kiutáljuk, beáldozzuk.
SirMeridiane
Barça C

tatesz1990
Jugador del Barça

Tartja magát a mondás, hogy ne ítélj elhamarkodottan!
Nos a Manchester City januári munkásságát látva, nekem elsőre nem tűnik ez egy jól sikerült átigazolási ablaknak! Mint Guardiola-szimpatizáns, és a magas minőségű, attraktív, támadó foci kedvelője, várom, hogy rám cáfoljanak, és Manchester kék felének csapata mihamarabb visszakerüljön a közvetlen élmezőnybe (a Real Madrid elleni párharcra mindenképpen)!
Hol is kezdjem... Az igazolásaik sem értékben, sem feltétlenül minőségben nem a legideálisabbak! Marmoush kivételével erősen túlárazott játékosokat vettek, akik maximum projekt futbalisták, nem bizonyított, felső kategóriás labdarúgók. Hoztak ugyebár 3 db nagyon fiatal középhátvédet összesen 83 millió €-ért(piaci értékük összesen 27millió €), közülük Juma Bah azonnal kölcsönbe ment. Így van a keretben Gvardiollal együtt 7 középhátvéd (jelenleg Rúben Dias és Aké sérült), egy 18 éves balhátvéd, aki szintén télen érkezett (ő legalább ingyen) és egy 20 éves jobbhátvéd!
A legégetőbb csapatrészbe, a középpályára érkezett Nico González (a maga 18 millió €-s értékével) 60 millió €-ért {ő sem egy Bruno Guimaraes vagy Rodri}. Visszahozták kölcsönből az argentin csodagyerek Echeverrit, aki még mindig csak 18 éves! Darabra megvannak 9-én (csak a legfontosabb elem, Rodri sérült), de ebből már 4-en is 30 év felett járnak, 3-an pedig 23 év vagy az alatt!
Az egyiptomi támadó az egyetlen, amely igazolásban nem találok kivetni valót! Ő Julián Álvárez helyére érkezett, amit eddig nem tudtak az ősz folyamán megoldani!
Összegezve, amit várhattunk Txiki Begiristaintól még nyugdíj előtt, azt részben teljesítette. Kinyitotta a pénztárcát, frissített a kereten, a kérdés már csak az, hogy ez minőségi előrelépést fog-e jelenteni?!
Visca el Barca! =D>
Andrsika
Jugador del Barça

2025.02.04. 23:06:28

Dokut én nagyon adnám( fm-ezve kicsit) még, ha egyet is értek Gránittal, de aztem Flick megoldaná a dolgot, h hogyan találjon neki helyet… egyebként én Raphinját csatárba eltudnám képzelni nekem kicsit néha ilyen Suarezes a mozgása sztem simán letudná hozni..
bence0330

2025.02.04. 22:23:30

gránit írta:
2025.02.04. 22:17:18
bence0330 írta:
2025.02.04. 22:12:05
Doku meg majdnem pontosan feleannyi perccel majdnem pontosan feleannyi gólnál és gólpassznál jár, és alighanem ő azon kevesek egyike, vagy talán az egyetlen a világon, aki jobban cselez, mint Yamal.

Akkor ő miért nem jó, ha Yamal igen? Full ugyanaz a szerepkör, gólerősség, statok. Ráadásul Doku mindkét szélen full ugyanazt tudja.
Mert Yamalban sokkal több lenne nem vonalszélsőként. Erre a szerepkörre egyszerűen nincs szükségünk, véleményem szerint. A támadásokat támogatják Koundé-ék a széleken. Yamal meg egy vadállat lehetne összekötőként.
Én értem, tisztelem ezt a véleményed, de szerintem Flick eleve két szélsővel akart volna focizni (lásd az évtized alighanem legbrutálisabb csapata, a BM-je, lásd nyári előszezon, ahol nagy rémületemre Raphát baloldali vonalszélsőként erőltette), csak hát mivel igazából összesen másfél van a keretben, Raphinhát meg nem játszathatja full szélsőként, pláne baloson, ezért követte a Xavis taktikát, nyilván javított verzióban. Amikor eleve két szélsővel akart focizni, nyilván nem mond le legalább az egyikről. Függetlenül a véleményedtől, ami szerintem sem elvetélt dolog, Yamal ezt játssza és kész, ez a gyakorlat. Ergo a cseréje, helyettesítője szintén egy ilyen játékossal lenne korrekt Flick elképzelése szerint. Ráaásul Raphát is tudná (tudta volna) pihentetni így Doku, és akár klasszikus 4-2-3-1-re is tudnánk akkor váltani, amit nyilván eredetileg akart, ezzel is bővülne a repertoár. Meg a brazil és Yamal is könnyebben válthatnák egymást a baloson néha pihenésképp.

Az, hogy szerinted mit kéne játszania Yamalnak, és aszerint nem kéne Doku/valami másik szélső, az egy elég szélsőségesen elméleti fejtegetésnek tűnik nekem. És nem a véleményed kritizálom, attól teljesen függetlenül mondom, lehetne 100%-ig igazad, akkor is. Flick akarata és elképzelése számít. Ha lenne/lett volna egy hasonló profil, akkor feleennyire sem éreztük volna meg Yamal kidőlését. Sajna nem volt. Remélem nyáron leakasztunk valakit, égető a dolog nagyon.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.04. 22:17:18

bence0330 írta:
Doku meg majdnem pontosan feleannyi perccel majdnem pontosan feleannyi gólnál és gólpassznál jár, és alighanem ő azon kevesek egyike, vagy talán az egyetlen a világon, aki jobban cselez, mint Yamal.

Akkor ő miért nem jó, ha Yamal igen? Full ugyanaz a szerepkör, gólerősség, statok. Ráadásul Doku mindkét szélen full ugyanazt tudja.
Mert Yamalban sokkal több lenne nem vonalszélsőként. Erre a szerepkörre egyszerűen nincs szükségünk, véleményem szerint. A támadásokat támogatják Koundé-ék a széleken. Yamal meg egy vadállat lehetne összekötőként.
bence0330

gránit írta:
2025.02.04. 22:09:03
bence0330 írta:
2025.02.04. 22:06:08
Mint Lamine Yamal. Főleg bontogat, néha gólt is lő. Rá sincs szükségünk? Kevésbé gólerős, mint Ferrán Torres. Tavaly meg aztán pláne a 7 gólos szélső fogalma volt.

Pont az ő helyettesítésére kéne egy szélső, aki hasonlót tud.
Fétávon alig túl már 10 gólnál tart, 17 évesen. Ezt egyáltalán nem tartom gólszegénynek, és sokkal több potenciál lenne benne a 10-es poszton.

Akkor ő miért nem jó, ha Yamal igen? Full ugyanaz a szerepkör, gólerősség, statok. Ráadásul Doku mindkét szélen full ugyanazt tudja. Vagy mindkettő jó, vagy egyik sem.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.04. 22:09:03

bence0330 írta:
Mint Lamine Yamal. Főleg bontogat, néha gólt is lő. Rá sincs szükségünk? Kevésbé gólerős, mint Ferrán Torres. Tavaly meg aztán pláne a 7 gólos szélső fogalma volt.

Pont az ő helyettesítésére kéne egy szélső, aki hasonlót tud.
Fétávon alig túl már 10 gólnál tart, 17 évesen. Ezt egyáltalán nem tartom gólszegénynek, és sokkal több potenciál lenne benne a 10-es poszton.
bence0330

gránit írta:
2025.02.04. 22:00:19
Én biztosan nem. :D A mihaszna, gólszegény szélsőkkel lehet engem kikergetni a világból. Örültem, hogy nem jött a nyáron, nincs szükségünk az ilyen típusú játékosokra.
Mint Lamine Yamal. Főleg bontogat, néha gólt is lő. Rá sincs szükségünk? Kevésbé gólerős, mint Ferrán Torres. Tavaly meg aztán pláne a 7 gólos szélső fogalma volt, nyáron akár el is adhattuk volna, mert azok semmire sem jók.

Pont az ő helyettesítésére kéne egy szélső, aki hasonlót tud. Mert ő az egyetlen ilyen profilunk. Persze Rashford pont nem ez lett volna, ő egy potenciális gólvágó. Doku lett volna a Yamal profil.

Így aztán maradhat az a felállás, hogy sorra tolja végig a 90 perceket 17 évesen. Ha kidől, vagy ha Raphinha kidől, nincs helyettesük, kb vége a szezonnak. Megúszhatjuk, lehet mázlink, de ez hazárdírozás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.02.04. 22:09:28-kor.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.04. 22:00:19

Chino írta:
2025.02.04. 13:47:00
Ennyi erővel középre van Araujo, Cubarsi, Inigo, Koundé, Christensen, EG, De Jong, Casádó.
Te egy embert számítasz többféle posztra. A csapatépítés kapcsán ezt egy módszertani hibának tartom, mert ezen az alapon a végén kihoznánk, hogy negyvenen vagyunk, és csak magunkat áltatnánk a keret mélységét illetően. Én azt a nyolc embert mind a csatár mögötti/melletti posztokra jegyzem, ami kb egy szerepkör, és Yamalt leszámítva, aki leginkább a szélen játszik az egész csapatból, folyamatosan váltják is egymást helyezkedésben elől.
Chino írta:
Lewynél is szépen csillog az a 18 gól, de abból 14-et az első tizenegy meccsén lőtt.
Egyetértek, ezért is hangsúlyozom már egy ideje, hogy kell centert igazolnunk. Sem a szurkolók között, sem a klubvezetésben nem volt egy népszerű elgondolás. Előbbit azért tartom furcsának, mert eközben meg szidják Lewandowskit.
PR42 írta:
2025.02.04. 15:48:24
Chiesa után sírt a kb minden szurkoló... látható hogy gyenge.
Én biztosan nem. :D A mihaszna, gólszegény szélsőkkel lehet engem kikergetni a világból. Örültem, hogy nem jött a nyáron, nincs szükségünk az ilyen típusú játékosokra.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.02.03. 22:19:03
Két különböző dologról beszélünk. Hiány van-e a posztokon, és hogy van-e rotáció.

Hiány elől szerintem cserecsatárt leszámítva nincs. A Lewandowski mögötti/melletti posztok roskadásig vannak töltve. Fermín, Torre, Fati (igaz, ő már csak papíron létezik, de ha arról beszélünk, hogy hiány van, akkor az nem nagyon igaz), Ferran, Olmo, Gavi, meg Raphinha és Yamal. Arra a sorra, arra a három posztra van nyolc játékosunk.

Szóval két különböző dologról van szó. Az egyik az, hogy van-e elől elég emberünk. Van. Még egy center kéne Lewandowski rotálására, akár a kezdőbe is. Ez az egyik. A másik meg az, hogy rotálunk-e a meglevő játékosainkkal. A válasz az, hogy nem eléggé, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lennének meg a játékosaink. Csak éppen nem használjuk őket.

Koundé, Yamal rotációjának a hiánya ijesztő, de hát nekik is van tartalékuk. Lewandowski most már rotálva van, én már egy kezdőjelöltet, a jövő Barca-centerét is szívesen látnám a csapatban. Az ő posztját leszámítva vannak elől bevehető tartalékembereink (és PV is ott van, csak én már inkább egy igazi nagyágyút szeretnék, aki legkésőbb 2026-ra az elsőszámú gólvágónk lenne). Csak nem nagyon használjuk őket, de vannak.

Klasszikus szélsőre meg a mi játékunkban szerintem nincs is szükség, és Yamalnak is beljebb kellene szerintem játszania. Három 10-es egy center mögött/között brutális tűzerő tud lenni, és Yamalt leszámítva senki nem szélső elől. Nem is kellenek így tartalék szélsők, Yamalnak sem annyira oldalt kellene játszania, véleményem szerint.
Ennyi erővel középre van Araujo, Cubarsi, Inigo, Koundé, Christensen, EG, De Jong, Casádó. Sőt utóbbi nagyon sokat játszott jobbhátvédként is. És ezek még inkább a posztjukon vannak, mint mondjuk Fermin vagy Gavi szélsőként. Frenkie nagyon sokat játszott pl. Koeman és Xavi alatt cb-ként (ahogy az Ajax-ban is).
Lehet, hogy annyi gólt lőttünk a bajnokságban egy ideig. De még most is abból a 12 meccsből élünk. Fáradtak lettek, Yamal többször volt sérült és visszaestünk egy Las Palmas szintre gólok tekintetében. Lewynél is szépen csillog az a 18 gól, de abból 14-et az első tizenegy meccsén lőtt. Az utóbbi 10 meccsen négyszer tudtunk egynél több gólt lőni.
Pont arról van szó, hogy pihenten, egészségesen baromi erős a szekció, de ha túl vannak hajtva fejben és fizikailag, nincs cseréjük nem jönnek a gólok. Igen volt egy szép Valencia, örülünk neki, de jutott rá 10 meccs ahol kínkeservesen paszíroztunk be 1, jó esetben 2 gólt.
Egy Rashford komolyan hozzá tudott volna tenni a rotációhoz, egyik poszton sem lett volna olyan minőségi visszaesés vele, mintha beteszünk Yamal helyett egy fermint vagy a balosra egy Torrest.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.02.03. 22:19:03

Két különböző dologról beszélünk. Hiány van-e a posztokon, és hogy van-e rotáció.

Hiány elől szerintem cserecsatárt leszámítva nincs. A Lewandowski mögötti/melletti posztok roskadásig vannak töltve. Fermín, Torre, Fati (igaz, ő már csak papíron létezik, de ha arról beszélünk, hogy hiány van, akkor az nem nagyon igaz), Ferran, Olmo, Gavi, meg Raphinha és Yamal. Arra a sorra, arra a három posztra van nyolc játékosunk.

Szóval két különböző dologról van szó. Az egyik az, hogy van-e elől elég emberünk. Van. Még egy center kéne Lewandowski rotálására, akár a kezdőbe is. Ez az egyik. A másik meg az, hogy rotálunk-e a meglevő játékosainkkal. A válasz az, hogy nem eléggé, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lennének meg a játékosaink. Csak éppen nem használjuk őket.

Koundé, Yamal rotációjának a hiánya ijesztő, de hát nekik is van tartalékuk. Lewandowski most már rotálva van, én már egy kezdőjelöltet, a jövő Barca-centerét is szívesen látnám a csapatban. Az ő posztját leszámítva vannak elől bevehető tartalékembereink (és PV is ott van, csak én már inkább egy igazi nagyágyút szeretnék, aki legkésőbb 2026-ra az elsőszámú gólvágónk lenne). Csak nem nagyon használjuk őket, de vannak.

Klasszikus szélsőre meg a mi játékunkban szerintem nincs is szükség, és Yamalnak is beljebb kellene szerintem játszania. Három 10-es egy center mögött/között brutális tűzerő tud lenni, és Yamalt leszámítva senki nem szélső elől. Nem is kellenek így tartalék szélsők, Yamalnak sem annyira oldalt kellene játszania, véleményem szerint.
Válasz küldése