Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2025.03.23. 20:50:25

A klubmodell miatt ez a jóváhagyás mindíg kétesélyes fogalom és amikor tapsolásra vagy fütyülésre kerül a sor, mindenki annak tulajdoníthatja akinek gondolja.
Jóváhagyás? Volt választása? .....
Troym
Director del Fútbol

2025.03.23. 19:18:19

soadroli írta:
2025.03.23. 18:56:11
Hansi Flick has approved the signing of Vanderson. [Diario Sport]
Szinte látom lelki szemeim előtt ezeket a beszélgetéseket, feldobnak szerencsétlen edzőnek 300 nevet (vagy 20 db A4es papíron listázva a nevek kapustól a középcsatárig) és 280-ra azt mondja, hogy persze jöhet, mindezt a kinyilatkoztatást 4-5 újságíró előtt teszi. :D

Komolyra fordítva Vanderson nem lenne rossz, de ha valóban támadó szellemű jhv kellene szerintem még mindig Frimpongra kéne menni, aki 1-1 meccsen tudna jobb oldali támadót is játszani és tehermentesíteni Yamalt és egyszerre pályán lehetne Koundéval.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.23. 18:56:11

Hansi Flick has approved the signing of Vanderson. [Diario Sport]
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.22. 11:23:24

Chino írta:
2025.03.22. 10:06:47
A Mundo szerint figyeljük Lookmant az Atalantából. Jövőre lejár a szerződése és mindenképp váltani szeretne, elvileg 30 millió körül megszerezhető. A PSG is komolyan figyelemmel követi
Nem ő az elsődleges opció, Luis Diaz akit inkább szeretnének Decoék (állítólag ő is szíívesen jönne) ahogy már tavaly is erősen képben volt. A napokban több forrás is lehozta, hogy nyáron otthagyja a Poolt, lehet, hogy Szaúd-Arábia lesz a végállomás, a helyére pedig Sanét nézték ki.
Én a nigériainak nagyon örülnék, mindkét szélen és hamis kilencesként is tud játszani, tökéletes lenne a rotációba, ráadásul nem is kerülne olyan sokba. Nem mellesleg a fizetése is jóval elmaad a Diazétól.
Én is így látom. De az Atalantának van egy 1 éves opciója TM szerint. Szóval a 30 elég optimista szám.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.22. 10:06:47

A Mundo szerint figyeljük Lookmant az Atalantából. Jövőre lejár a szerződése és mindenképp váltani szeretne, elvileg 30 millió körül megszerezhető. A PSG is komolyan figyelemmel követi
Nem ő az elsődleges opció, Luis Diaz akit inkább szeretnének Decoék (állítólag ő is szíívesen jönne) ahogy már tavaly is erősen képben volt. A napokban több forrás is lehozta, hogy nyáron otthagyja a Poolt, lehet, hogy Szaúd-Arábia lesz a végállomás, a helyére pedig Sanét nézték ki.
Én a nigériainak nagyon örülnék, mindkét szélen és hamis kilencesként is tud játszani, tökéletes lenne a rotációba, ráadásul nem is kerülne olyan sokba. Nem mellesleg a fizetése is jóval elmaad a Diazétól.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.21. 22:23:05

Én amondó vagyok, hogy a klubnak először azt kellene megtudnia, hogy a Liga mit enged nekünk majd a nyáron. Egyelőre arról sincs információnk, hogy 1:1-ben vagyunk-e, az Olmo-ügy után azt gyanítom, hogy nem. Amíg nincs garancia arra, hogy igazolhatunk, addig én nem tennék lapátra peremembereket sem, mert a vége az lesz, hogy nem engednek minket igazolni, és akkor szépen nézünk ki a nagytakarítás után, aztán panaszkodunk a szűk keret miatt.

Fati sajnos megteheti, hogy 2027-ig lehúz minket. Lenglet-val már csak legfeljebb 2026-ig kell bohóckodni, őt már csak ezen a nyáron kell tudni elpasszolni. Szerintem lesznek majd érte jelentkezők, vállalható szezont fut. Mivel mi mindenki másnál előrébb toljuk a védekezésünket, sok védő mutatkozna szerencsétlennek nálunk, nagyon kevesen illenek bele ebbe a játékba. Más csapatok részéről viszont szerintem lesz iránta érdeklődés.

Nico Williams hányszor utasított már vissza minket? Nemrég nyilatkozott arról, mennyire nem bánta meg, hogy maradt Bilbaóban és visszautasította a Barcelonát.

https://sports.yahoo.com/article/nico-w ... 00050.html

Fájó számomra ezt írni, mert tavaly a legnagyobb kedvencem volt, de én Christensentől elköszönnék. 9 milliót visz el úgy, hogy nem bevethető. Nagyon nagyot már nem bukunk rajta, lefeljebb 2026-ig húz le minket (hacsak nem hosszabbítunk vele ezek után is száz évre, ahogy Fatival, de a Lenglet-féle hosszabbítás se volt kutya). Én kifizetném és könnyes búcsút vennék tőle, ezzel is felszabadulna pénz a keretből, amit bevethető játékosra, ráadásul egy nagyon jó bevethető játékos leigazolásába illeszthetnénk.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.21. 15:08:17

bence0330 írta:
2025.03.21. 12:21:40
Troym írta:
2025.03.21. 11:03:20
Kezdjünk már egyszer egy átigazolási időszakot, hogy a távozókat tudjuk.
Jogos. Viszont előtte kb semmiképp sem gondolkodnék. Olyan a keretünk, hogy ha beüt a ménkű, akkor peremember fog beugrani, teszem azt mondjuk Araujo menetrendszerűen megsérül a selejtezőn, és egy B-s arc vagy Dominguez berobban, vagy lesérül Yamal/Rapha és lentről feljön valaki. Vagy akár Torre elkezd perceket kapni, esetleg Fort, bár sajna kétlem. Fati lehetne az, akiben a képesség egyértelműen megvan, 100%-ra nem lehet kizárni, hogy majd 1 hónap múlva megkapja a lehetőséget, és vág 7 gólt szezon végéig.

Ezek nem valószínű forgatókönyvek, de fogalmunk sem lehet, mi lesz még. Reméljük, semmi ilyesmi, és végigtoljuk a szezont.

DJ-nál szerintem már senki nem tudja, mit keres, meg mit nem. A sajtó mondott valamit, ő mondott valamit, nem is foglalok ebben a nyilatkozata óta állást, nem tudom, mit higgyek, még az is lehet, hogy nem keres extrát, akkor meg nem lehet csökkenteni vele. Ha sokat, akkor egyetértek, de Flick alatt ha nem is pótolhatatlan teljesen, de nagyon jó. Nem is sérülékeny (egy hosszabb sérülést nem veszek annak), jól bírja a terhelést, őt azért mindenképp csak legfelső polcos játékosra cserélném, a többi zsákbamacska.

Lenglet-nál meg fogalmam sincs, mit akar az Atleti, október óta szinte alapkezdő, pedig azért két nagyon komoly cb van mellette, sérüléseken kívül padon hagynák, ha nem lenne jó. Persze ők meg tudják, hogy nekünk mindenáron szabadulni kell tőle, úgyhogy szerintem is egy ingyenes transzfer lesz, azt viszont kétlem, hogy ők visszautasítanák az idei számai alapján.
Lnglet-ért már bejelentkezett az Atletico, hogy vinnék nyáron, de kevesselték az ajánlatot. Valami 8-10 millióról szóltak a hírek.

De Jong szerintem nem keres(ett) kiugróan sokat, csak ő anno lemondott ideiglenesen a fizetéséről vagy annak magas százalékáról. Gondolom ezért ugrott hirtelen 30 fölé.
Szép és jó hogy támaszkodjunk az utánpótlásra én is nagyon örülök, ha az Atleticből vagy a Juvenilből, esetleg olcsó igazolosként felkerül valaki, de egyrészt meg kell nézni, hogy bizonyos posztokon játszik-e olyan ember, akire van esély, hogy megoldás lehet. A támadósorban egyedül TF az akiben tényleg van fantázia (őt mondjuk le is ültette Flick a padra), egy centert vagy balszélsőt onnan hiába várunk. De előbbi is csak 16 éves és ő tipikusan a tehetség kategória, nagyon éretlen még a játéka, nem úgy játszik mint Cubarsi vagy Bernal. Inkább Guille az aki tényleg érett és fantasztikus dolgokra képes, róla nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy tehermentesítheti Pedrit/Olmot

De kicsit elkanyarodtam, a lényeg, hogy a jelenlegi csapat is nagyon fiatal. Akik a kezdőben vagy a kezdő peremén vannak, mint Cubarsi, Baldé, Gavi, Yamal, Casádó is olyanok akik még bőven fejlődésben vannak, az kell(ene), hogy rutinosabb játékosokkal legyenek a pályán és kezdjenek beépülni, nem egyszerre fent lenni a pályán. És akkor még nem is említettem Fermint, Fortot, Bernalt, Torrét stb.
Az igazolásoknál ezért is kellene inkább az olyan játékosok felé tendálni, akikben már benne van legalább 3-4 szezon, mint arra menni, hogy olyanokért adni ki nagyobb összeget, akik nagyon tehetségesek de csak 1-2 szezon van bennük és még kell idő, hogy komolyan számolni lehessen velük.
Persze ha olcsón el lehet ilyet hozni akkor jól járhatunk, főleg olyan konstrukcióban mint anno Pedri, de nyáron én mindenképpen a rutinosabbakat támogatnám, akiket egyből be is lehet vetni.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.21. 12:21:40

Troym írta:
Jogos. Viszont előtte kb semmiképp sem gondolkodnék. Olyan a keretünk, hogy ha beüt a ménkű, akkor peremember fog beugrani, teszem azt mondjuk Araujo menetrendszerűen megsérül a selejtezőn, és egy B-s arc vagy Dominguez berobban, vagy lesérül Yamal/Rapha és lentről feljön valaki. Vagy akár Torre elkezd perceket kapni, esetleg Fort, bár sajna kétlem. Fati lehetne az, akiben a képesség egyértelműen megvan, 100%-ra nem lehet kizárni, hogy majd 1 hónap múlva megkapja a lehetőséget, és vág 7 gólt szezon végéig.

Ezek nem valószínű forgatókönyvek, de fogalmunk sem lehet, mi lesz még. Reméljük, semmi ilyesmi, és végigtoljuk a szezont.

DJ-nál szerintem már senki nem tudja, mit keres, meg mit nem. A sajtó mondott valamit, ő mondott valamit, nem is foglalok ebben a nyilatkozata óta állást, nem tudom, mit higgyek, még az is lehet, hogy nem keres extrát, akkor meg nem lehet csökkenteni vele. Ha sokat, akkor egyetértek, de Flick alatt ha nem is pótolhatatlan teljesen, de nagyon jó. Nem is sérülékeny (egy hosszabb sérülést nem veszek annak), jól bírja a terhelést, őt azért mindenképp csak legfelső polcos játékosra cserélném, a többi zsákbamacska.

Lenglet-nál meg fogalmam sincs, mit akar az Atleti, október óta szinte alapkezdő, pedig azért két nagyon komoly cb van mellette, sérüléseken kívül padon hagynák, ha nem lenne jó. Persze ők meg tudják, hogy nekünk mindenáron szabadulni kell tőle, úgyhogy szerintem is egy ingyenes transzfer lesz, azt viszont kétlem, hogy ők visszautasítanák az idei számai alapján.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

Tavaly június közepén kétlem, hogy Gündogan távozása egyértelmű volt.

Idén kezdjük ott, hogy mi legyen:
- Lenglet. Elég a szerencsétlenkedésből, akár minimál összegért vagy ingyen is engedjük el, ha úgyse kell, egyfolytában kölcsönadogatjuk és visszalandol.
- Fati. Bontsuk fel a szerződését és nem kell ezen nyavalyognia kb 2 naponta a médiának, hogy Flick mennyire nem számol vele.
- Frenkienek adjunk egy átigazolási időszak eleji határidőt az új lényegesen (30-50%) bérezésű szerződést aláírni, aztán ha nem, akkor tegyük ki a piacra.
- Találjunk Penának új csapatot.

- Torre. Kölcsön? Minek? Fog még valaha itt játszani?

stb

Ha ezek az ügyek kb megvannak, akkor tisztábban látszik, hogy mire és kire futja.
Amúgy én Frenkie maradása esetén Gavi / Fermin közül az egyiket eladnám, bármelyikük árából egy top szintű jhv hozható lenne
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.03.21. 10:55:02

FcBarcelona1 írta:
2025.03.21. 09:57:11
Hasonlóan látom. MD szerint bal szélsőt és jhv-et keresünk.
Egyébként jhv-nek kár hogy nem mentünk rá Walkerre, elvitte a Milan kölcsönbe, jó szezont fut, a szezon végén pedig 5 milliós opcióval viszik végleg.
Ennyit bárhol bármikor megért volna nekünk is, ha 2 szezonra akkor 2 szezonra.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.21. 09:57:11

bence0330 írta:
2025.03.21. 09:29:42
Persze, hogy nem szemrehányásként mondod, értem, nem is feltételeztem. :) De szerintem akkor is ezt relációban tartják/tartjuk. Mindenki elfogadna ad absurdum 6 kh-t, 8 szélsőbekket, 10 kp-st, 10 szélsőt és 5 centert a keretben, meg 4 kapust. Az a kérdés, hogy ha 1-2 embert igazolhatunk, akkor azt pont oda kell-e, ahol amúgy azért megvagyogatunk, még ha nem is teljesen ideálisan.

Jó példa erre Meret, akit említettél. Szívesen hoznám. De van TS, lesz Tek, két top10-15 szinten jegyzett kapus, kb 10. helyen van így a fontosságban, ez még egy angol top csapatnál is így lenne, hát még egy ffp-szorítottnál nincs létjogosultsága amellett, hogy ő sem jönne ücsörögni.

3 embert igazolva lehet, hogy én is hoznék. 2-nél biztosan nem. De asszem még háromnál is inkább hoznék 2 nem klasszis, de korreekt csereszélsőt, mert nincs az az Isten, hogy ők ketten kibírjanak így még egy évet, kb ezen múlik a szezonunk, kidől-e valamelyik. És egy centert. Nálam ezután jönne a kh poszt szerintem, de ugye a szélsőbekk poszt sincs teljesen megtöltve, Fortot sikeresen leépítettük, és inkább már csak dísznek van ott.
Hasonlóan látom. MD szerint bal szélsőt és jhv-et keresünk.
Leggyakrabban felmerülő nevek a hírekben Nico Williams, Luis Diaz valamint Daniel Munoz, Ratiu
Elvileg a Sport szerint az Espanol hamarabb adná a kapusát a Real-nak, gondolom azt is figyeljük, személy szerint Joan Garciat.
Quendat és Essugot (szélső, vkp-s, mindkettő Sporting, elvileg Deco őket is figyelte)70+ millióért viszi a Chelsea 40+-ik játékosnak :)
Isakot elvileg a Liverpool meccsen figyelték meg a Barcás megfigyelők, de a Newcastle nem akarja eladni, valószínűleg nem is lesz lehetőség csatár igazolásra nyáron, Lewy pedig fix, hogy marad. Néha kósza hírként feljön, hogy Gyökeres 65-75, és Trincao árával csökkenthetjük az árát, valamint David kerülhet szóba ingyen.
Német források a Tah igazolást biztosra vették pár hónapja.
Én egy szélső/csatár-szélső, jhv +Tah igazolással már elégedett lennék a nyárra vonatkozóan, persze ahhoz távozni is kellene pár játékosnak
Szerk: Cubarsi topic kommentjeire reagálva, ahogy Chino is írja, a prioritás szerint akarunk igazolni. Ez nem jelenti azt, hogy ne figyelnének csatárt, kapust, kp-t, védőt is. Azt sem tudjuk, hogy mennyi fér bele, ha egyáltalán engednek igazolni. Ha viszont valami csoda folytán távozna Ferran, De Jong, Araujo, akkor őket pótolni kellene.
Szerintem is Yamal és Raphinha helyettese a legfontosabb, ha egyik kidőlne, nagy bajban lennénk.
bence0330

2025.03.21. 09:29:42

gránit írta:
2025.03.21. 09:21:12
bence0330 írta:
2025.03.21. 09:14:27
Szerintem senki soha nem ezt írta önmagában.
Dehogynem. Nem emlékszek olyan esetre, amikor úgy beszéltünk volna erről a témáról, hogy ne jött volna olyan válasz rá, hogy de sokan vagyunk ott. Nem ennek a véleménynek a létjogosultságát kérdőjelezem meg. Bárkinek joga van ehhez a véleményhez, természetesen. Csak tényként írom, hogy ez egy általános vélemény. A klubvezetés azért úgy tűnik, próbál tenni az ügy érdekében, ha igazolhatunk majd nyáron egyáltalán, mert tavaly is alig igazolhattunk. De úgy tűnik, a klubvezetésen nem fog múlni, megvan a szándék.
bence0330 írta:
2025.03.21. 09:14:27
Nem hiszem, hogy bárki ne szeretne plusz egy játékost bárhová, akár a védősorba.
Van ilyen vélemény. Ismét nem szemrehányásként, csak tényként mondom.

Én amellett vagyok, hogy ha valamilyen úton-módon igazolhatunk három embert, mint tavaly, akkor az egyik belső védő legyen.
Persze, hogy nem szemrehányásként mondod, értem, nem is feltételeztem. :) De szerintem akkor is ezt relációban tartják/tartjuk. Mindenki elfogadna ad absurdum 6 kh-t, 8 szélsőbekket, 10 kp-st, 10 szélsőt és 5 centert a keretben, meg 4 kapust. Az a kérdés, hogy ha 1-2 embert igazolhatunk, akkor azt pont oda kell-e, ahol amúgy azért megvagyogatunk, még ha nem is teljesen ideálisan.

Jó példa erre Meret, akit említettél. Szívesen hoznám. De van TS, lesz Tek, két top10-15 szinten jegyzett kapus, kb 10. helyen van így a fontosságban, ez még egy angol top csapatnál is így lenne, hát még egy ffp-szorítottnál nincs létjogosultsága amellett, hogy ő sem jönne ücsörögni.

3 embert igazolva lehet, hogy én is hoznék. 2-nél biztosan nem. De asszem még háromnál is inkább hoznék 2 nem klasszis, de korreekt csereszélsőt, mert nincs az az Isten, hogy ők ketten kibírjanak így még egy évet, kb ezen múlik a szezonunk, kidől-e valamelyik. És egy centert. Nálam ezután jönne a kh poszt szerintem, de ugye a szélsőbekk poszt sincs teljesen megtöltve, Fortot sikeresen leépítettük, és inkább már csak dísznek van ott.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ab1daL
Director del Fútbol

2025.03.20. 12:37:58

Nem megvédve Duránt, és nem akarnék off se lenni, de Ő ha 3 év múlva is tér vissza bármelyik top bajnokságba, akkor is csak 23-24 lesz. Persze kérdés a fejlődése mennyire fog megrekedni azon a színvonalon ahol most játszik.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Feast4
Director del Fútbol

2025.03.19. 12:21:07

Chino írta:
2025.03.19. 11:50:24

Ezekkel a játékosokkal az a baj, hogy elérhetetlenek, főleg, hogy nemrég váltottak klubot. Aghehowát nagyon sajnálom hogy nem sikerült megszerezni, elég potom áron vitte a Porto (bár az is kétséges, hogy annyit ki tudtunk volna fizetni). Habár nem tartom valószínűnek, hogy mi meg tudtuk volna szerezni, még ha ráígérünk is.
Még Sesko lenne a legreálisabb, de ő sem biztos, hogy annyival kisebb zsákbamacska, mint Roque ha kiadnánk érte 40-50-et.
Talán annyiban, kevesebb a veszély bennük, hogy ezek a játékosok láttak már európai top ligát. De szerintem ha dél-amerikai vagy közép-európai játékost akarunk bepróbálni azt csak úgy érdemes mint anno Halilović esetében csináltuk. Hamar kiszúrtuk viszonylag olcsón jött a B-be. Nem vállt be, 6,5-be került, nyertünk rajta 10-et. Igazából az ilyen játékosokat 17-18 éves korában el kéne hozni, lehetőleg a mostani árakat nézve 10-15 millióért max.
Visszatérve egyet értek ezek a megszerezhetetlen kategóriás játékosok és bennük van, hogy bebukjuk őket 40-50 milliós árért. Pl. nekem tökre tetszett Jhon Durán az Aston Villában. Erre 20 évesen elhuzott 40 milláért az Al-Nassrba. Hihetetlen ami a piacon megy.

És minden korszakban vannak hiányposztok. A 2010-es évek végén elején, jobbos támadó nem volt a piacon. Moct a centerek vannak kikopva. De pl. jobb hátvéd, már ezer éves gond a piacon, szinte minden csapatnál.
Chino írta:

Ugyanakkor én szívesen megnéznék egy olyan centert nálunk, aki kevésbé statikus, jobban hajaz egy Eto'o-féle csatárra mint Lewyre. A stílusunkba sokkal inkább illene, ez látszott rendre, amikor Torres helyettesítette a lengyelt.
Roque ez a vonal lett volna csak besült. Egy Julián Alvarez szerű játékost, nagyon megnéznék nálunk aki be is vállik. Csak megint a pénznél lyukadunk ki. A Brigthonos Ruttert néztem. Ő ilyemi profil. 22 éves és csere Brigthonban és 32 millióra tartja a transfermark. Hihetetlen...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

Feast4 írta:
2025.03.19. 11:14:57
gránit írta:
2025.03.18. 10:44:29

A Serie A-ban lőtt egy szezonban 26 gólt, azért az nem nagyon rossz... Talán a legdefenzívebb bajnokságban, ahol kevés gól esik. Utána sérülésből visszatérve 25 meccsen 15 is egész jó, ma nem nagyon vannak ennél gólerősebb játékosok. Ma ki termékenyebb ennél, aki elérhető? A török ligában szerzett góljai irrelevánsak a mi szempontunkból, ezzel egyetértek. Az Európa-ligában 7 meccsen 6 gól azért nem rossz, ott top góllövő, pedig csak 7 meccsen játszott a béna csapatával.
Nekem a bajom az vele, hogy láthatóan nehezen kezelhető, lázad és pénzéhes.

Én eleve, mivel Lewa még legalább két évet itt lesz, egy új csatárnál inkább a 20-23 körüli korosztálynál gondolkoznék. Egyébként ezt a Roqe féle igazolás, nem volt rossz ötlet csak nem jött be. De ezen a vonalon lenne értelme mozogni.

Ott van pl. egy Aghehowa, Gimenez, Sesko, csak az a baj, hogy ők is 40-60 közt mozognak árban.
Ezekkel a játékosokkal az a baj, hogy elérhetetlenek, főleg, hogy nemrég váltottak klubot. Aghehowát nagyon sajnálom hogy nem sikerült megszerezni, elég potom áron vitte a Porto (bár az is kétséges, hogy annyit ki tudtunk volna fizetni). Habár nem tartom valószínűnek, hogy mi meg tudtuk volna szerezni, még ha ráígérünk is.
Még Sesko lenne a legreálisabb, de ő sem biztos, hogy annyival kisebb zsákbamacska, mint Roque ha kiadnánk érte 40-50-et.

Ugyanakkor én szívesen megnéznék egy olyan centert nálunk, aki kevésbé statikus, jobban hajaz egy Eto'o-féle csatárra mint Lewyre. A stílusunkba sokkal inkább illene, ez látszott rendre, amikor Torres helyettesítette a lengyelt.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2025.03.19. 11:14:57

gránit írta:

A Serie A-ban lőtt egy szezonban 26 gólt, azért az nem nagyon rossz... Talán a legdefenzívebb bajnokságban, ahol kevés gól esik. Utána sérülésből visszatérve 25 meccsen 15 is egész jó, ma nem nagyon vannak ennél gólerősebb játékosok. Ma ki termékenyebb ennél, aki elérhető? A török ligában szerzett góljai irrelevánsak a mi szempontunkból, ezzel egyetértek. Az Európa-ligában 7 meccsen 6 gól azért nem rossz, ott top góllövő, pedig csak 7 meccsen játszott a béna csapatával.
Nekem a bajom az vele, hogy láthatóan nehezen kezelhető, lázad és pénzéhes.

Én eleve, mivel Lewa még legalább két évet itt lesz, egy új csatárnál inkább a 20-23 körüli korosztálynál gondolkoznék. Egyébként ezt a Roqe féle igazolás, nem volt rossz ötlet csak nem jött be. De ezen a vonalon lenne értelme mozogni.

Ott van pl. egy Aghehowa, Gimenez, Sesko, csak az a baj, hogy ők is 40-60 közt mozognak árban.
Kép
gránit
Director del Fútbol

2025.03.18. 12:25:28

Chino írta:
2025.03.18. 11:47:39
Ez volt az a kiemelkedő szezonja, azon kívül 24/10, 27/14, 25/15 statokat hozott, amitől én nem esek hasra, ráadásul egy gyengébb csapatban nehezebben is megy a góllövés.Egy PSG-ben ő sem a Lille-ben hozott góljait tenné zsebre.
Davidnek melyik volt a "kiemelkedő" szezonja? Amúgy végig egész jól termelt Franciaországban, csak szerintem vannak nála termékenyebb góllövők is.

A Serie A emellett talán a legdefenzívebb bajnokság. Az ott szerzett találatokat más ligákba átmentve inkább felfelé húzom, a franciát ezzel szemben lefelé. A közelmúltban volt már ezzel kapcsolatban negatív élményünk, Depay-jal.

A Lille egyébként egy nem hiszem, hogy gyengébb csapat lenne, mint a Napoli.
Chino írta:
2025.03.18. 10:28:19

Pontosan erről van szó, fentebb is utaltam rá. Egy erős csapatban szinte garantáltak a jobb számok. Egy Gironában Lewy se közelítené meg a jelenlegi számait, ahogy Torres se 87 gól/perc-es átlagot hozna, sokszor szélsőként használva.
A Lille-ben például a házi gólkirályi listán a második 4-el áll.
Csak arra nem utaltál, hogy miért probléma az, ha valaki egy erős csapatban sok gólt szerez. Mert ezt te kifogásként írtad. Hogy mert a Napoli erős volt (nem tudom, mennyire volt erős a Napoli, nagyon erős sosem volt, Maradona idején voltak tényezők Európában, de még akkor is erősebb volt a Milan). És? Mi is erősek vagyunk, olyan játékost keresünk, aki sok gólt tud szerezni.

Chino írta:
vagy Raphinhát váltja
Ezért nem Torres-t tenném meg kezdő centernek. Jó ott, tud ott játszani, de vannak nála szerintem jobbak.

Chino írta:
Ez végig így volt vagy az összes hír kivétel nélkül kamu.
80 milliós szerződést akar, és bruttó kb 12 milliós fizut. Szerintem megfizethető, de ennél lehet, hogy kapnánk termékenyebb csatárt.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -111968286

https://www.footballtransfers.com/en/tr ... tract-cost

https://barcauniversal.com/barcelona-fo ... ns-report/
Chino írta:
És egy szóval sem mondtam, hogy David jobb, mint Osimhen
Akkor jó, akkor egyetértünk.

Amúgy nincs különösebb bajom Daviddel, egy jó csatár. Csak, ahogy fogalmaztam, hajlok afelé, hogy inkább egy jólerősebb csatárért fizessünk, mert az ő góltermését lehet, hogy Ferran is lehozná a poszton.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.18. 11:47:39

gránit írta:
Chino írta:
Osimhenre sem mondanám azért, hogy egy olyan iszonyatosan hatékony csatár lenne.
A Serie A-ban lőtt egy szezonban 26 gólt, azért az nem nagyon rossz... Utána sérülésből visszatérve 25 meccsen 15 is egész jó, ma nem nagyon vannak ennél gólerősebb játékosok.
Ez volt az a kiemelkedő szezonja, azon kívül 24/10, 27/14, 25/15 statokat hozott, amitől én nem esek hasra, ráadásul egy gyengébb csapatban nehezebben is megy a góllövés.Egy PSG-ben ő sem a Lille-ben hozott góljait tenné zsebre.
gránit írta:
Chino írta:
Abban az évben tudott igazán produkálni, amikor az a Napoli iszonyatosan erős volt.
Mert mi nem vagyunk iszonyatosan erősek? Ezt nem igazán értem. Egy csatár sok gólt lő egy erős csapatban. Mi ezzel a probléma? Mi nem ilyet keresünk?
Pontosan erről van szó, fentebb is utaltam rá. Egy erős csapatban szinte garantáltak a jobb számok. Egy Gironában Lewy se közelítené meg a jelenlegi számait, ahogy Torres se 87 gól/perc-es átlagot hozna, sokszor szélsőként használva.
A Lille-ben például a házi gólkirályi listán a második 4-el áll.
gránit írta:
Chino írta:
Torres nem egy top játékos, de amikor ő volt középen sokkal gördülékenyebb volt a támadójáték és a hatékonyságára sem lehetett panasz.
Ezzel egyetértek, Torres nagyon belelendült. Őt viszont nem Lewandowski helyére szoktuk a pályára küldeni. Előfordult már, de ő inkább Olmo cseréje.
Nem Olmo helyére szokott bekerülni, vagy Raphinhát váltja és játszik szélsőként vagy Lewándowskit (őt szinte csak Torres helyettesíti), amikor beáll. Amikor mind a négyen pályán vannak pedig oltári ritka.

gránit írta:
Chino írta:
Egy Daviddal viszont annyira nem tudunk mellélőni, a fizetési igényéből is jócskán lejjebb adna
Honnan veszed, hogy leadna az igényeiből? Úgy, mint a Manchester City Cancelo-val? Valószínűleg olcsóbb lenne, mint Osimhen vagy Isak, de valószínűleg nem is termelne annyit. Én manapság figyelgetem a Lille-ben, hát nem olyan nagy durranás. Olykor betalál, jó csatár, de olyan ziccereket bénázik el, hogy akik Lewandowskit szidják, Davidet látva a hajukat kitépnék.
Ez végig így volt vagy az összes hír kivétel nélkül kamu. Nem véletlen, hogy még nem is tárgyal egy csapattal sem, hanem kivár, hogy mit lépünk, pedig már szabadon kapcsolatba léphetne bármelyik klubbal. (azért a nyilatkozata is alátámasztja valamelyest)
És egy szóval sem mondtam, hogy David jobb, mint Osimhen, az egész mondandómnak nem ez volt a lényege, ha figyelmesen elolvasod, írtam is, hogy nincs rá garancia, hogy beválik mint kezdő, de ingyen, alacsony bérrel lenne egy minőségi játékosunk arra a posztra, akár rotációra, és tudnánk a többi posztot megfeelően erősíteni, és utána már jó eséllyel rá lehet menni, akár egy Osimhennél is jobb centerre. Mert jelenleg nem tudunk megfizetni egy kb. 50 millióért érkező , 14-15 milliós bérű játékost, max, ha a többi posztot úgy hagyjuk ahogy most van.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
Osimhenre sem mondanám azért, hogy egy olyan iszonyatosan hatékony csatár lenne.
Chino írta:
Abban az évben tudott igazán produkálni, amikor az a Napoli iszonyatosan erős volt.
Mert mi nem vagyunk iszonyatosan erősek? Ezt nem igazán értem. Egy csatár sok gólt lő egy erős csapatban. Mi ezzel a probléma? Mi nem ilyet keresünk?
Chino írta:
Torres nem egy top játékos, de amikor ő volt középen sokkal gördülékenyebb volt a támadójáték és a hatékonyságára sem lehetett panasz.
Ezzel egyetértek, Torres nagyon belelendült. Őt viszont nem Lewandowski helyére szoktuk a pályára küldeni. Előfordult már, de ő inkább Olmo cseréje.
Chino írta:
Ráadásul a bérét sem biztos, hogy képesek lennénk állni.
Ez könnyen lehet, ez igaz.
Chino írta:
Egy Daviddal viszont annyira nem tudunk mellélőni, a fizetési igényéből is jócskán lejjebb adna
Honnan veszed, hogy leadna az igényeiből? Úgy, mint a Manchester City Cancelo-val? Valószínűleg olcsóbb lenne, mint Osimhen vagy Isak, de valószínűleg nem is termelne annyit. Én manapság figyelgetem a Lille-ben, hát nem olyan nagy durranás. Olykor betalál, jó csatár, de olyan ziccereket bénázik el, hogy akik Lewandowskit szidják, Davidet látva a hajukat kitépnék.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.03.18. 06:54:07
bence0330 írta:
2025.03.18. 00:52:18
Osimhen kivásárlási árát kifizetni óriási blama lenne. Jövőre lejár a szerződése, 30 milliót kell ajánlani
Hát igen, csak én nem két év múlva szeretnék eredményt, és Lewandowski is abban a korban van, mint Gündogan, bármikor kipukkadhat. Ez ilyen, van egy pont, amikor egy játékosnak vége, és ez már bármelyik pillanatban eljöhet, egy sérüléssel is. Sokkal többe fájna Osimhen, mint 30 millió, de szerintem megérné, már csak azért is, mert két év múlva nyilván nagy harc lenne érte. Most a kivásárlási ára azért megrostálja a mezőnyt.

Isakot régóta szeretném a csapatban tudni, de a Newcastle elmondta, hogy nem adja. Lehet, hogy elszúrta a pályafutását azzal, hogy nem rakatott be kivásárlási árat a szerződésébe, így ottragad ebben a lúzer csapatban. Lehet, hogy nem mi ajánlanánk a legmagasabb fizetést a kiszemelt játékosnak, de szakmai szempontból a Barcelona ma mindenképp a legkedvezőbb útirány, ráadásul a jelenleg kezdő is öreg a poszton, az új jelölté a jövő, és ebben a Barcelonában kezdő csatárnak lenni... Nem tudom, van-e csábítóbb ajánlat ma ennél egy csatárnak.
Osimhenre sem mondanám azért, hogy egy olyan iszonyatosan hatékony csatár lenne. Az idei szezonját nem venném alapul, mert egy török bajnokságban hozza majdnem Lewy számait, bár el sem éri (még az EL-ben sem Lewy BL teljesítményét). Ráadásul a Galata kb. olyan mint a franciáknál a PSG. Abban az évben tudott igazán produkálni, amikor az a Napoli iszonyatosan erős volt. Se előtte sem utána nem volt annyira kiemelkedő.
Ráadásul szerintem sokkal jobbak lennénk egy kevésbé statikus centerrel, Lewy is hiába hoz jó számokat, a játékból sokat elvesz. Torres nem egy top játékos, de amikor ő volt középen sokkal gördülékenyebb volt a támadójáték és a hatékonyságára sem lehetett panasz.
Ráadásul a bérét sem biztos, hogy képesek lennénk állni.
Egy Daviddal viszont annyira nem tudunk mellélőni, a fizetési igényéből is jócskán lejjebb adna, így ha nem is válna kezdő szintűvé, lenne egy minőségi játékos, aki bármikor bevethető. De ez is csak abban az esetben, ha nem hozná az elvárt szintet (de ez másra is igaz lehet) Ráadásul Flick is favorizálja.

A Sporton van egy cikk, hogy egyelőre nem kezdtük meg a tárgyalásokat, mert szélsőkre koncentrálunk, a hírek szerint a kanadai április végéig vár ránk, ha nem lépünk, akkor leül az érdeklődő PL csapatokkal vagy a Bayernnel.
Én nem is bánnám, ha nyáron nem hosszútávra gondolkodnánk szűk felső kategóriával a poszton, mert igazán top játékost oda úgysem tudunk szerezni, egy David kaliber a jövő szezonra simán elég lehet, utána pedig lehet, hogy ráhajthatunk egy igazi klasszisra. Inkább tegyük rendbe azokat a pozíciókat, ahol nagy lyuk van.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.18. 06:54:07

bence0330 írta:
Mondjuk szerintem a lengyelt nem a helyzetkihasználás miatt szokás szidni, hanem azért, ahogy kihasználja a helyzeteket amellett, hogy közben a meccsek kétharmadán abszolút fék mezőnyben. Ha már valaki ilyen, és csak góllövésre van tartva, akkor viszont lője be, mert kevés más alapján lehet jól megítélni
Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Lewandowski remekül köti le a védőket, nagyon jók az elmozgásai, nagyon sokszor viszi el a védőt az ellenkező irányba és húzza szét az ellenfél védelmét. Nagyon sok szituációban látszik, hogy a támadás során ő az egyetlen, aki érti ennek a logikáját, míg többen a labda irányába húznak, benépesítve a védőikkel együtt azt a területet, amit Lewandowski éppen húzna szét. Számos alkalommal fuccsolt be így támadásunk. Lewandowski nagyon jól mozgatja a védőket, ha valaki fellép mellé, ügyesen teremt neki helyet. A góltermésével meg a világon semmi probléma.
bence0330 írta:
David közben tud focizni, Lewy mostani helyzetkihasználását hozva
Nem hozza Lewy helyzetkihasználását. David egy nagyon jó csatár, jól áll a bajnokságban és a BL-ben is, de nem olyan jó, mint Lewandowski, így nem őt választanám, hanem egy nála is gólerősebb játékost.
bence0330 írta:
Osimhen kivásárlási árát kifizetni óriási blama lenne. Jövőre lejár a szerződése, 30 milliót kell ajánlani
Hát igen, csak én nem két év múlva szeretnék eredményt, és Lewandowski is abban a korban van, mint Gündogan, bármikor kipukkadhat. Ez ilyen, van egy pont, amikor egy játékosnak vége, és ez már bármelyik pillanatban eljöhet, egy sérüléssel is. Sokkal többe fájna Osimhen, mint 30 millió, de szerintem megérné, már csak azért is, mert két év múlva nyilván nagy harc lenne érte. Most a kivásárlási ára azért megrostálja a mezőnyt.

Isakot régóta szeretném a csapatban tudni, de a Newcastle elmondta, hogy nem adja. Lehet, hogy elszúrta a pályafutását azzal, hogy nem rakatott be kivásárlási árat a szerződésébe, így ottragad ebben a lúzer csapatban. Lehet, hogy nem mi ajánlanánk a legmagasabb fizetést a kiszemelt játékosnak, de szakmai szempontból a Barcelona ma mindenképp a legkedvezőbb útirány, ráadásul a jelenleg kezdő is öreg a poszton, az új jelölté a jövő, és ebben a Barcelonában kezdő csatárnak lenni... Nem tudom, van-e csábítóbb ajánlat ma ennél egy csatárnak.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.18. 06:41:02

bence0330 írta:
gránit írta:
2025.03.16. 12:14:08
Én afelé hajlok, hogy fizessük ki Osimhen kivásárlási árát, ami 75 millió euró. David tegnap is olyan helyzeteket hagyott ki, hogy ha Lewandowskit szidják, rá mit mondanának...
Mondjuk szerintem a lengyelt nem a helyzetkihasználás miatt szokás szidni, hanem azért, ahogy kihasználja a helyzeteket amellett, hogy közben a meccsek kétharmadán abszolút fék mezőnyben. Ha már valaki ilyen, és csak góllövésre van tartva, akkor viszont lője be, mert kevés más alapján lehet jól megítélni, persze, néha jól nyit területet a társnak, de könyörgöm. Amúgy nagyon nem várnám el semmilyen centertől, hogy sorra lőjön be mindent, ez kb Kane meg Haaland, igazi top formájukban.

David közben tud focizni, Lewy mostani helyzetkihasználását hozva, hasonló góltermeléssel mindenképp előrelépés lenne emiatt. De amúgy én is ide fektetném a pénzem, és egy Davidnél jobb centert vennék. Most megindultak az Isak pletykák, kétlem, hogy tőle 120 alatt megválnának, nem reális a dolog.

Osimhen kivásárlási árát kifizetni óriási blama lenne. Jövőre lejár a szerződése, 30 milliót kell ajánlani, mert felteszem amúgy sem imádja a Napolit a török kirándulás miatt, ami rossz alkualap nekik, de onnan még fel lehet menni úgy 40-45-ig, ami reális, annál többet nem várhatnak nagyon érte, már ha a játékos mindenképp x helyre akarna jönni (teszem azt ide, mert akkor nem nagyon számítana a licitháború sem.

Viszont ez sem túl valószínű, PL klubok már bejelentkeztek érte, a Juve sem, hacsak nem kölyökkora kedvenc csapata vagyunk (amiről még nem hallottam pletyi szinten sem), nem itt fog kikötni, nem mi fogjuk a legmagasabb fizut kínálni, azt biztos.

Nyilván ha valami csoda folytán lenne pénz Isakra, hozzuk el, de nem látom tényleg ennek a valóságalapját.
Én alapból nem egy Osimhen típusú csatárt látnék itt szívesen, hanem egy mozgékonyabb, technikásabb játékost. Lewyvel sem lenne semmi gond, ha a góltermést nézzük, de játékban nem igazán hasznos a csapat számára. Ezért látnám szívesebben itt Davidet. Azért 34 meccsen 21 gól (bajnokság+Bl) elég jó stat, főleg, hogy ezt egy Lille-ben hozza.
Arról nem is beszélve, hogy ha egyáltalán 40 körül mozdítható lenne a fizetése legalább 14-15 millió körül mozogna, míg előbbi biztos nem lenne több 5-6-nál.

Ez a gond Tah-al is. Van legalább három sürgősebben megerősítendő poszt és ő sem adná egy 8-10 milliós bérnek alább.
Forca Barca!!!!
bence0330

gránit írta:
Én afelé hajlok, hogy fizessük ki Osimhen kivásárlási árát, ami 75 millió euró. David tegnap is olyan helyzeteket hagyott ki, hogy ha Lewandowskit szidják, rá mit mondanának...
Mondjuk szerintem a lengyelt nem a helyzetkihasználás miatt szokás szidni, hanem azért, ahogy kihasználja a helyzeteket amellett, hogy közben a meccsek kétharmadán abszolút fék mezőnyben. Ha már valaki ilyen, és csak góllövésre van tartva, akkor viszont lője be, mert kevés más alapján lehet jól megítélni, persze, néha jól nyit területet a társnak, de könyörgöm. Amúgy nagyon nem várnám el semmilyen centertől, hogy sorra lőjön be mindent, ez kb Kane meg Haaland, igazi top formájukban.

David közben tud focizni, Lewy mostani helyzetkihasználását hozva, hasonló góltermeléssel mindenképp előrelépés lenne emiatt. De amúgy én is ide fektetném a pénzem, és egy Davidnél jobb centert vennék. Most megindultak az Isak pletykák, kétlem, hogy tőle 120 alatt megválnának, nem reális a dolog.

Osimhen kivásárlási árát kifizetni óriási blama lenne. Jövőre lejár a szerződése, 30 milliót kell ajánlani, mert felteszem amúgy sem imádja a Napolit a török kirándulás miatt, ami rossz alkualap nekik, de onnan még fel lehet menni úgy 40-45-ig, ami reális, annál többet nem várhatnak nagyon érte, már ha a játékos mindenképp x helyre akarna jönni (teszem azt ide, mert akkor nem nagyon számítana a licitháború sem.

Viszont ez sem túl valószínű, PL klubok már bejelentkeztek érte, a Juve sem, hacsak nem kölyökkora kedvenc csapata vagyunk (amiről még nem hallottam pletyi szinten sem), nem itt fog kikötni, nem mi fogjuk a legmagasabb fizut kínálni, azt biztos.

Nyilván ha valami csoda folytán lenne pénz Isakra, hozzuk el, de nem látom tényleg ennek a valóságalapját.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.17. 22:19:18

Barcelona were in attendance to watch Isak last week against West Ham.

Joan Laporta is a huge admirer of Isak and wants a TOP signing. [@CraigHope_DM]
Kép
gránit
Director del Fútbol

Én afelé hajlok, hogy fizessük ki Osimhen kivásárlási árát, ami 75 millió euró. David tegnap is olyan helyzeteket hagyott ki, hogy ha Lewandowskit szidják, rá mit mondanának... Ő nem lő annyi gólt, mint Lewandowski, aztán vele akarjuk pótolni? Persze lehet, hogy Osimhen a pénzt választaná, a jelenlegi, 15 millió eurós fizetésénél biztosan kevesebbet tudnánk adni, de ez lenne az az igazolás, amellyel végre nagyot dobbanthatna és komoly trófeákat nyerhetne. Ugyanez igaz az ingyenes Thomas Partey-ra. Arra a posztra ott lehetne Mainoo is, akit 70 millió fontért eladna a Manchester United. A kérdés az, hogy melyik fizetős opciót választanánk, ez befolyásolja azt is, hogy egy másik posztra igazolnánk az ingyenest.

Kapust is igazolnék, Meret még mindig nem hosszabbított a Napolival, de kb 100%, hogy hosszabbítunk Szczesny-vel.
Troym írta:
2025.03.16. 10:29:54
Viszont az "Olmo csata" nem ért még véget, áprilisban tárgyalja újra bíróság az ügyet, kétszer nem mondom, hogy megint változik majd a széljárás.
Én meg biztos vagyok abban, hogy megnyerjük azt is. Semmi nincs a Liga kezében, és egyszer már mellettünk döntött a bíróság, amire hivatkozhatunk.
Válasz küldése