bence0330 írta: ↑2025.03.21. 12:21:40
Troym írta: ↑2025.03.21. 11:03:20
Kezdjünk már egyszer egy átigazolási időszakot, hogy a távozókat tudjuk.
Jogos. Viszont előtte kb semmiképp sem gondolkodnék. Olyan a keretünk, hogy ha beüt a ménkű, akkor peremember fog beugrani, teszem azt mondjuk Araujo menetrendszerűen megsérül a selejtezőn, és egy B-s arc vagy Dominguez berobban, vagy lesérül Yamal/Rapha és lentről feljön valaki. Vagy akár Torre elkezd perceket kapni, esetleg Fort, bár sajna kétlem. Fati lehetne az, akiben a képesség egyértelműen megvan, 100%-ra nem lehet kizárni, hogy majd 1 hónap múlva megkapja a lehetőséget, és vág 7 gólt szezon végéig.
Ezek nem valószínű forgatókönyvek, de fogalmunk sem lehet, mi lesz még. Reméljük, semmi ilyesmi, és végigtoljuk a szezont.
DJ-nál szerintem már senki nem tudja, mit keres, meg mit nem. A sajtó mondott valamit, ő mondott valamit, nem is foglalok ebben a nyilatkozata óta állást, nem tudom, mit higgyek, még az is lehet, hogy nem keres extrát, akkor meg nem lehet csökkenteni vele. Ha sokat, akkor egyetértek, de Flick alatt ha nem is pótolhatatlan teljesen, de nagyon jó. Nem is sérülékeny (egy hosszabb sérülést nem veszek annak), jól bírja a terhelést, őt azért mindenképp csak legfelső polcos játékosra cserélném, a többi zsákbamacska.
Lenglet-nál meg fogalmam sincs, mit akar az Atleti, október óta szinte alapkezdő, pedig azért két nagyon komoly cb van mellette, sérüléseken kívül padon hagynák, ha nem lenne jó. Persze ők meg tudják, hogy nekünk mindenáron szabadulni kell tőle, úgyhogy szerintem is egy ingyenes transzfer lesz, azt viszont kétlem, hogy ők visszautasítanák az idei számai alapján.
Lnglet-ért már bejelentkezett az Atletico, hogy vinnék nyáron, de kevesselték az ajánlatot. Valami 8-10 millióról szóltak a hírek.
De Jong szerintem nem keres(ett) kiugróan sokat, csak ő anno lemondott ideiglenesen a fizetéséről vagy annak magas százalékáról. Gondolom ezért ugrott hirtelen 30 fölé.
Szép és jó hogy támaszkodjunk az utánpótlásra én is nagyon örülök, ha az Atleticből vagy a Juvenilből, esetleg olcsó igazolosként felkerül valaki, de egyrészt meg kell nézni, hogy bizonyos posztokon játszik-e olyan ember, akire van esély, hogy megoldás lehet. A támadósorban egyedül TF az akiben tényleg van fantázia (őt mondjuk le is ültette Flick a padra), egy centert vagy balszélsőt onnan hiába várunk. De előbbi is csak 16 éves és ő tipikusan a tehetség kategória, nagyon éretlen még a játéka, nem úgy játszik mint Cubarsi vagy Bernal. Inkább Guille az aki tényleg érett és fantasztikus dolgokra képes, róla nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy tehermentesítheti Pedrit/Olmot
De kicsit elkanyarodtam, a lényeg, hogy a jelenlegi csapat is nagyon fiatal. Akik a kezdőben vagy a kezdő peremén vannak, mint Cubarsi, Baldé, Gavi, Yamal, Casádó is olyanok akik még bőven fejlődésben vannak, az kell(ene), hogy rutinosabb játékosokkal legyenek a pályán és kezdjenek beépülni, nem egyszerre fent lenni a pályán. És akkor még nem is említettem Fermint, Fortot, Bernalt, Torrét stb.
Az igazolásoknál ezért is kellene inkább az olyan játékosok felé tendálni, akikben már benne van legalább 3-4 szezon, mint arra menni, hogy olyanokért adni ki nagyobb összeget, akik nagyon tehetségesek de csak 1-2 szezon van bennük és még kell idő, hogy komolyan számolni lehessen velük.
Persze ha olcsón el lehet ilyet hozni akkor jól járhatunk, főleg olyan konstrukcióban mint anno Pedri, de nyáron én mindenképpen a rutinosabbakat támogatnám, akiket egyből be is lehet vetni.