Troym írta: ↑2024.12.19. 12:30:31
Chino írta: ↑2024.12.18. 15:43:43
Újabb rossz hír, hogy lesérült Oscar Gistau (a változatosság kedvéért válogatott meccsen), aki még alternatíva lehetett volna az Atleticben.
Jelenleg a támadósorban bevethető 10 emberből 7 sérült.
És itt is a nagy terhelésre fogjuk a sok sérülést? Mert a fiatalok pont annyit játszanak, mint máshol. Nekem még mindig az a gyanús, hogy se felnőtt, se ifi szinten nem jó a fizikai felkészítő és rehab csapat.
Szerintem a felnőtteknél nincs igazi gond. Amennyi komolyabb sérülttel kezdtük és folytattuk a szezont az szinte mind korábbról "érkezett". Araujo, Gavi, De Jong, Chris stb. Bernal és Yamal kiesése nem fogható a gyenge fizikai felkészítésre, ahogy EG-é sem. Olmo mindig is sérülékeny volt, de itt is egyszer esett ki két hétre, ami szerintem bárkinél benne van.
Akire lehetne mondani, hogy ebbren a szezonban esett ki, az Fati, Torres és Fermin. Ugyanakkor előbbiről tudjuk, hogy neki inkább az orvosi szoba az ismerős, mint a pálya, utóbbi pedig nyáron szanaszét lett hajtva.
Az olyan játékosok viszont, aki hajlamosak a sérülésre mint mondjuk Balde, Pedri, Raphi stb. végig egészségesek pedig bőven vannak hajtva háromnapos ritmusban.
Az Atleticnél inkább az a furcsa, hogy valójában a támadósort eszik meg a sérülések, a többi pozícióban az arányt nézve kevés a kieső. Lehet, hogy csak pech vagy véletlen, de az biztos, hogy így nagyon visszaesnek. Támadók nélkül nem lehet eredményeket elérni. Amikor Darvich a jobbszélső, Guille Fernandez a center, egy harmadvonalas Dacosta van a balon az már elég gáz. Habár most 4 pozíciót előreugrottak.