https://m.youtube.com/watch?v=QU-9m0H63 ... hhbQ%3D%3D
Kinek mi fér bele és kitől
https://www.marca.com/en/football/barce ... b459b.html
Azért ezeket a mondatokat, ha körítésként pár Mészöly Kálmán féle toldalékszóval adod elő, akkor van az, akinek esetleg nem fér bele Nem gondolom, hogy konstans káromkodnának az edzőink, de szépirodalmi folyóiratot sem indítanak, mégiscsak egykori focisták.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.10. 15:53:35Múltkor volt szó Koeman, Xavi, Flick pirosairól.
2021 áprilisában Koeman azért kapott piros lapot, mert megjegyezte a 4. játékvezetőnek, hogy a Granada húzza az időt. Mivel az nem reagált, a zónán belül megjegyezte, hogy "what a caracter".
Piros lap, és 2 meccses eltiltás. Azt a meccset buktuk 1-1-ről (kiállítás) 1-2-re
Ekkor 73 Atletico, 71 Barca, 71 Real.
A történelem ismétli önmagát.
Szeptemberben megkapta a második piros lapját.
Koeman a piros lapja után azt nyilatkozta "nem azért állítottak ki, mert ideges voltam, hanem azért, mert azt mondtam, 2 labda volt a pályán, meg kellett volna állítani a játékot"
"Ebben az országban a semmiért állítanak ki"
Nem Koemant védem, félreértés ne essék.
Flicket már előre sajnálom
Egyetértek, sőt, szerintem nem is tudtunk volna annyi előnyt összeszedni, amit ne lenne képes a Real ledolgozni. Tekintettel arra is, hogy ők félgőzzel, tartalékolva vagy éppen akkor az adott körülmények között annyit tudva "rutinból" is képesek győzelmeket hozni.
Múltkor volt szó Koeman, Xavi, Flick pirosairól.bence0330 írta: ↑2024.12.10. 10:08:57Hát, itt ez most azért érdekes, mert ha jól rémlik, gesztus, és nem durva szavak voltak a jegyzőkönyvben feltüntetve. Ha ezt elfogadjuk, ergo a bíró szerint nem mondhatott valami égbekiáltóan durvát (mert azt nyilván nem hallhatjuk, azt elhittem volna jobb híján), akkor ez egy óriási tévedés volt. Próbáltam nagyon objektíven nézni, ez kb a leggyengébb mozdulat volt, amit egy átlag meccsen egy edző elereszt háromszor, és észre sem veszi senki. Erre sárgát sem szokás kapni, lehet 10 bíróból 1-2 adna rá, vagy ránézne, rámutatna, és azt mondaná, hogy többször ne.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.10. 09:35:58https://www.football-espana.net/2024/12 ... s-revealed
Ezért lett Flick kiállítva
Egy dolgot tudok feltételezni, hogy középső ujjnak látta a bíró, mert ha jól láttam, épp a szeme sarkából látta még. Arra nyilván kiállíthatta volna Flick-et, de ez nem történt meg.
Szóval minden logika szerint ezt a pirosat törölni kell. Ha jól rémlik, Vininél már töröltek egyet, ennyivel nagyobbak az esélyek.
Érdekes felvetés: ezt miért nem lehet visszanézni VAR-ral?
Mintha valami olyasmit olvastam volna valahol (lehet nem korrekt, most nem találom), hogy ez volt az első pirosa vezetőedzőként. Undorító, hogy eljön a Ligába, és kap a semmire egyet, csak úgy miheztartásvégett.
Hát, itt ez most azért érdekes, mert ha jól rémlik, gesztus, és nem durva szavak voltak a jegyzőkönyvben feltüntetve. Ha ezt elfogadjuk, ergo a bíró szerint nem mondhatott valami égbekiáltóan durvát (mert azt nyilván nem hallhatjuk, azt elhittem volna jobb híján), akkor ez egy óriási tévedés volt. Próbáltam nagyon objektíven nézni, ez kb a leggyengébb mozdulat volt, amit egy átlag meccsen egy edző elereszt háromszor, és észre sem veszi senki. Erre sárgát sem szokás kapni, lehet 10 bíróból 1-2 adna rá, vagy ránézne, rámutatna, és azt mondaná, hogy többször ne.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.10. 09:35:58https://www.football-espana.net/2024/12 ... s-revealed
Ezért lett Flick kiállítva
Szóval tavaly kevesebb meccs alatt veszítettünk annyi pontot, mint idén több meccsen?! Ez biztos mutat valamit, csak én nem értem. Nekem ugyanannyi vs ugyanannyi meccs összehasonlítása mutat valamit, ebből sokat nem látni.brazilfan írta: ↑2024.12.09. 20:12:19Azért, mert a majdnem pontosan egy éve, december 10-én lejátszott Girona-meccset hoztad fel példának. A tavaly őszi Girona-meccsig bezárólag hasonló pontveszteségünk volt Xavival, mint amennyi most Flickkel van.
A gólkülönbségben, pontosabban a lőtt gólok számában tényleg nagy a különbség (reméljük, kitart), de tavaly például a Betis elleni 5:0 ugyanúgy 3 pontot ért, mint az 1:-0-s, kiszenvedett győzelmek. Ez szerintem ma is így van.
Azért, mert a majdnem pontosan egy éve, december 10-én lejátszott Girona-meccset hoztad fel példának. A tavaly őszi Girona-meccsig bezárólag hasonló pontveszteségünk volt Xavival, mint amennyi most Flickkel van.
Persze, LE volt az utolsó, azért írtam, hogy óta. Valverde még so-so, bár ott a Messi faktor nagyon erős volt látvány terén.
Ez biztosan így van, ha vetted a fáradtságot és tűpontosan utánanéztél.
Én licitálok, mert nálad is többet látok, ahogy "valaki" lejjebb írta már, ki lett maxolva....
LE közepe az azért élvezhető volt még azzal a BL győzelem féleséggel.....a vége már kevésbé, de akkor minden mérce más volt még....
3 dolog hozzá:Troym írta: ↑2024.12.09. 18:56:28Segíts már, miért is kell tavalyi 16 meccset hogy idei 17-hez hasonlítani?
Azért kell mert tavaly 17 meccs után már 5 döntetlen, 2 vereség (16pontvesztés) volt a mérleg 17. fordulót követően, idén meg (13 vesztett pont)? De ki számolja?
Tavaly 35 pont, idén 38.
Tavaly 31 lőtt gól, idén 50.
Tavaly 19 kapott gól , idén 19 kapott gól.
Én azért látok előrelépést...
Segíts már, miért is kell tavalyi 16 meccset hogy idei 17-hez hasonlítani?
Tavaly ilyenkor 16 meccsen két vereség és négy döntetlen, most 17 meccsen három vereség és két döntetlen.
Van, de amúgy ez elkerülhetetlen és csak az idő kérdése volt, hogy mikor jön.
De Jong, Gavi, Balde szerintem korábban sem voltak erősségei a csapatnak. Szerintem ők nem gyengültek, hanem ennyit tudnak. Pedrivel, Olmóval Koundé-val nekem nincs különösebb problémám ebben a szezonban. Utóbbi hatalmasat hibázott a Vigo ellen, de a Betis ellen adott egy ragyogó gólpasszt. Szerintem alapvetően jól játszik Koundé.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.09. 13:07:04De Jong, Gavi, de amúgy Pedri, pár meccse Olmo, Koundé mostanában, Baldé mind gyengébbek.
Így van. Lásd az előző hozzászólásom utolsó mondatát.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.09. 13:07:04Egyetértek, hogy az edzőt lehet dicsérni, de hasonló mértékben lehet kritizálni is.
Tőlem már kapja, és ha vereségek jönnek, fogja kapni a kegyetlen katalán médiától is, amely falkában fog ellene hörögni, ha nem jönnek az eredmények. Akkor kiderül, mennyire higgadt is ő. A szezon elején néhány győztes meccs után ki lett kiáltva a higgadtság szobrának, meglátjuk, akkor is ilyen lesz-e, ha rossz eredmények következnek. A legutóbbi kiállítása is árnyalja az "idegbeteg Xavi vs kötélidegzetű Flick"-féle képet.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.09. 13:07:04És az utóbbi 5 meccsen inkább az utóbbira jogosult, mégse kapja az ívet nagyon.
Akkor abban is az edzőnek lehet szerepe, hogy több játékos rosszabbul teljesít, nem? De Jong, Gavi, de amúgy Pedri, pár meccse Olmo, Koundé mostanában, Baldé mind gyengébbek. Egyetértek, hogy az edzőt lehet dicsérni, de hasonló mértékben lehet kritizálni is. És az utóbbi 5 meccsen inkább az utóbbira jogosult, mégse kapja az ívet nagyon.
Ezt én is így látom, mert ebben a csapatban láttuk, hogy megvan a potenciál arra, hogy bárkit megverjen. Ebben a szezonban lesimáztuk a hatalmas mumus Bayernt és a Real Madridot is. Az előző szezonban még ha tovább is megyünk a PSG ellen a BL-ben, a döntőben az a Real Madrid várt volna minket, amely háromból háromszor vert minket a szezon során. Annak a csapatnak volt egy plafonja. Ebben a csapatban sokkal inkább látom azt, hogy bármit el tud érni.
Mennyiségre nem vagyunk kevesebben. Araújo, Gündogan és Felix nyilván minőségi különbség, de Romeu és Alonso is az.
Szerintem az alapanyag és az elvárások miatt fontos ezt elismerni, ennyival vagyunk minőségre és mennyiségre is szűkebbek. Pedig Xavinak is megadtam, hogy szűk volt a kerete. Hát akkor ez mi? Inigo-Yamal-Rapha pont arra példa, hogy a meglévő, sokkal szűkebb lehetőségekből kell nagyon jól főzni. Flick ezt megoldotta. Xavi is megoldotta egy ideig, hiába volt sokkal jobb alapanyaga, azért azt is össze kellett tenni úgy.brazilfan írta: ↑2024.12.09. 11:24:26Szerintem ezekkel a névsorolvasásokkal nem jutunk messzire, mert idén például nemcsak Yamal és Raphinha, hanem Inigo is sokkal jobb, mint amilyen tavaly volt.
És ami még fontosabb, a tavaly óta kieső játékosokat kompenzálnia kellene annak, hogy az élfutballban tapasztalatlan Xavi helyett most egy tapasztalt, higgadt, módszeresen dolgozó, mindent alaposan megtervező edző rakja össze a csapatot, és dolgozza ki a taktikát a rendelkezésre álló játékosokhoz igazítva.
Nyilván javulni fogunk, de most nem vagyunk jók.
Szerintem ezekkel a névsorolvasásokkal nem jutunk messzire, mert idén például nemcsak Yamal és Raphinha, hanem Inigo is sokkal jobb, mint amilyen tavaly volt.
Amivel mi a gond? Félidő 1-0 a javunkra (szerintem) egy teljesen jó eredmény.
Én úgy látom, hogy jelentősen gyengébbek vagyunk velük, és minél több játékpercet kapnak, annál gyengébbek az eredményeink. Hasonlítsuk össze az eredményeket a visszatérők előtt és után.
Egy félidő alatt 4 gólt? Nekem elég irreális elvárásnak tűnik.