2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Isten óvjon minket. Meg kell nyerni most csütörtökön, hajtani izzadni és küzdeni ahogy eddig.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.12. 17:24:52https://www.football-espana.net/2025/05 ... r-comments
Erre az Espanol meccsre kinevezik Soto Gradot.
Nagyon vigyázni kell a játékosoknak a saját egészségükre.
Ezen kívül jó lenne saját biztonsági embereket vinni a meccsre, emlékezhetünk 2023-ra.
Jó lenne most csütörtökön behúzni a bajnoki címet.
Szerk: még jöhet szatyros Gil Manzano a Villarreal ellen, és reaktiválják Lahoz mestert a Bilbaoira![]()
Jelentősége már nincsen, de amennyiben jelzett is a bíró bármilyen előnyszabályt vagy "mehet tovább" jelzést mutatott, még mindíg ott maradt a lehetősége annak, hogy az nem a kezezésnek szólt, hanem szimplán a labda megszerzéséért való játékra vonatkozott, miközben a kezezést nem észlelte.
Jelen esetben elonyszabaly volt, Valverdenel maradt a labda, tole halaszta el ujbol Fermin, szoval a gol ervenyes kellett volna legyen (ellenunk is volt ilyen kezezes utani ervenyes gol).
Tudomásom szerint: ha a támadás során támadó játékos kezét (bármilyen okból is) érintette a labda, akkor a támadásból szerzett gól érvénytelen.Normandia írta: ↑2025.05.12. 08:34:09drobika írta: ↑2025.05.12. 07:07:44Milyen szabályértelmezés szerint volt Fermin ,, kezezése,, szabálytalan?
És milyen a Madrid védőjének a kezezése? Akkor sem tudott volna mit tenni, ha nem gólba tart a lövés, hanem a Földközi tengerbe! Fizikai képtelenség, hogy akárcsak egy mozdulatot is tudott volna tenni, hogy ne ez történjen!
Akárcsak Fermin.
Régebben a szabály szerint a labda felé keresni kellett a kapcsolatot kézzel, megváltoztatni szándékosan annak útját. Ma meg kényszerzubbonyban kellene játszani, hogy ne legyen állandó vita.
Az UEFA ajánlása szerint:
"a játékos testéről vagy a csapattársáról a karjára pattanó labdát nem fogják szabálytalanságnak minősíteni a játékvezetők még akkor sem, ha "nem természetes helyzetben tartotta". A szankcionálásban is lesz változás, mivel a nem szándékos, de büntetőt eredményező kezezések esetében nem kell sárga lapot felmutatnia a bírónak."
én ezek után sem lettem okosabb, mert vagy nem kellett tizenegyest adnia, de akkor Fermin sem kezezett, vagy mind a kettőt le kellett fújnia, de akkor meg tizenegyes járt volna.
Yamal labtaposas esetében megint az volt hogy utólag találták meg valahogy a felvételt. Sok kétes szitu volt, mindenhol ellenünk döntöttek 1 kivételével (de Jong kezezese).FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.12. 06:57:55Barca szurkolóként is azzal kell tisztában lenni, hogy vannak szabályok, és annak mindenkire egyformán kell alkalmazni. Én sem értek velük egyet.
-Mbappe les büntetőjéről írtam. Jogos, én nem értek vele egyet, magával a szabállyal
-Yamal lábára rátapostak, egyértelmű.
-De Jong szerintem nem kezezett, de itt nincs egyértelmű bizonyíték, így nem hívhatta ki. Egyedüli jó döntés
-Tchuameni lerántása, szerintem sárga, szabályok szerint piros.
-Tchuameni kezezése, szerintem nem büntető, szabályok szerint az, ráadásul a VAR felvételen is hallatszik (MD), gólba tartott a lövés
-Fermin kezezése szerintem szabálytalan, szabályok szerint nem hívhatja ki, és ezt a szabályt módosították (Fati gólja Inter ellen hasonló)ezért meg kellett volna adni.
Teljesen mindegy mi mit gondolunk, ismétlem a szabályokat egyformán kellene alkalmazni.
Ez egy beugratós és költői kérdés egyben
Ja, lehetett olvasni a híreket, ahogy fogadkoznak, hogy tönkre tesznek minket.
Hát, nekem az, hogy 4-ből 4-szer vertük a habfehéreket, úgy, hogy ebből 2 kupát, a 3. meg majdnem kupát eredményezett, olyan szintű eufória, hogy nem is tudom megfogalmazni. Szűk, szinte tini kerettel, szép játékkal.
Szuper, tőled is ilyen pozitív sorokat olvasni!
drobika írta: ↑2025.05.12. 07:07:44Milyen szabályértelmezés szerint volt Fermin ,, kezezése,, szabálytalan?
És milyen a Madrid védőjének a kezezése? Akkor sem tudott volna mit tenni, ha nem gólba tart a lövés, hanem a Földközi tengerbe! Fizikai képtelenség, hogy akárcsak egy mozdulatot is tudott volna tenni, hogy ne ez történjen!
Akárcsak Fermin.
Régebben a szabály szerint a labda felé keresni kellett a kapcsolatot kézzel, megváltoztatni szándékosan annak útját. Ma meg kényszerzubbonyban kellene játszani, hogy ne legyen állandó vita.
Tök mindegy mit linkelsz, a gólunk előtt volt kamera ahol tisztán látszódott,hogy kéz volt. Vak szerencsénk volt, ennyi.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.11. 22:04:01Hagyjuk már ezt a Real szurkolózást. A legtöbb a szabályokat sem ismeri, mert nekik máshogy fújnak
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... icado.html
Fermin gólja szabályos. Lamin lábára ráléptek, ott a kép.
Tchuameni lerántása, kezezése, Mbappe les büntetője vitatható. Talán utóbbi jogos, mert Cubarsinak volt ideje felmérni hová rúgja.
Hagyjuk már ezt a Real szurkolózást. A legtöbb a szabályokat sem ismeri, mert nekik máshogy fújnak