Kövessetek minket X-en is!
📷: Cancelo góljának története! 💪⚽ pic.twitter.com/EEqlX7OBZl
— EuroBarça (@eurobarcahu) November 29, 2023
Hely kell neki, betömörült védelem mellett/ellen még mindig csak egy játékos hatékony
Megváltozott a szabályozás nem annyira régen, most már 3 meccs a max. limit, ha azt eléri valaki, akkor már nem válthat. Ezért is erőltették a spanyolok annyira, hogy ezt most elérje, mert így már akkor biztosan nem tudna váltani.Chino írta: ↑2023.10.10. 15:06:32
Én is így tudtam, de mindenhol azt írják, hogy a kettős állampolgárságú játékosoknak a FIFA szabályok szerint válogatottat lehet váltani, mielőtt lejátszanák a harmadik meccsüket és eddig csak kettő volt. (Sport, Mundo)
Viszont a sérülésével kapcsolatban kezdenek aggasztóbb hírek kiszivárogni. Madridban a spanyol válogatott orvosai vizsgálták és megállapították, hogy nem alkalmas játékra, majd Barcelonában is átesett pár teszten és már nem izomhúzódásról hanem komolyabb problémáról beszélnek, egyelőre az edzést is hanyagolja.
Én is így tudtam, de mindenhol azt írják, hogy a kettős állampolgárságú játékosoknak a FIFA szabályok szerint válogatottat lehet váltani, mielőtt lejátszanák a harmadik meccsüket és eddig csak kettő volt. (Sport, Mundo)davi10 írta: ↑2023.10.10. 14:49:15Tétmeccsen játszott a spanyoloknál, innentől nem játszhat más felnőtt válogatottban.Chino írta: ↑2023.10.10. 13:41:53Mondjuk ebben benne megvan a veszély, hogy hátat fordít a spanyol nemzeti csapatnak és Marokkóban fog játszani. Komoly nyomást helyeztek most rá és a három meccse sincs meg, most pedig nem is lesz meg ezért még válthat, a spanyol források szerint a pénztárcák is kinyíltak Marokkóban.
Tétmeccsen játszott a spanyoloknál, innentől nem játszhat más felnőtt válogatottban.Chino írta: ↑2023.10.10. 13:41:53Mondjuk ebben benne megvan a veszély, hogy hátat fordít a spanyol nemzeti csapatnak és Marokkóban fog játszani. Komoly nyomást helyeztek most rá és a három meccse sincs meg, most pedig nem is lesz meg ezért még válthat, a spanyol források szerint a pénztárcák is kinyíltak Marokkóban.
Nem tudom, én olykor pont az ellenkezőjét látom, amikor inkább passzhelyzetben vanrálövi és többnyire már az első ember blokkolja vagy teljesen veszélytelen lesz.bence0330 írta: ↑2023.10.05. 15:26:40Én már többedik meccsen látom, hogy nem mer lőni lövőhelyzetben, mert többször leszólták. Sokkal bátrabb volt 1-2 héttel ezelőttig. Ezt szerintem is sürgősen be kell fejezni, örüljünk, hogy lő. Raphinha kiesésével pláne, senki nem maradt, akitől legalább tartani kéne az ellenfélnek 16-oson kívülről.
Azt nem hiszem, hogy Xavi ne oldotta volna meg, ha ilyen lenne. Ilyen téren szerintem elég határozott. A barcablaugranes szerint elég komoly gyomorproblemai voltak, ezért jött le és ezért ment egyenesen az öltözőbe. Egyébként neki se volt jo meccse. Hiányzott a dinamika belőle, könnyen lehet, hogy már a meccs elejen/előtt se volt teljesen ok. Aztán az is lehet hogy csak púder az egész, de kizart, hogy olyan dolog lenne amit a következő edzésen ne lehetne legkésőbb tisztázni. 16 éves, szoknia kell hogy itt már nem tutujgatjak a pályán. Lewa is mindenkivel porol ha nem kapja meg, aztán ő az első aki megkoszon egy jó inditast, így megy ez, adrenalin.barka írta: ↑2023.10.05. 08:17:30Nem akarok rémeket látni, de nekem úgy jött le a szituáció, hogy a Portói gyerek lesérült ő kirúgta, hogy ápolni lehessen miközben kontrázhatott volna a Barca ezért Joa Cancello és még valaki elkezdett vele kiabálni és utána elindult a pad felé. Már az első félidőben Lewa is kiabált vele amikor megszerezte a labdát de nem adta neki középre. Attól tartok hogy elege lett, de ne legyen igazam. Az hogy bement egyenesen az öltözőbe nekem gyanús. Nem kellene lelkileg tropára tenni egy 16 éves kölyköt. Kíváncsi leszek a folytatásra...
Igaz, de én mégsem játszatnám az eddiginél gyakrabban. Nyilván nem a képességei és a mentális állapota miatt, hanem mert Ferrannak is folyamatosan játékban kell lennie. Váltogatni kell őket, hogy mindketten pörögjenek.
Igen az USA túránál, elvileg Mendesel le is lett zsírozva de meg akarták várni míg visszaérnek, ahogy Baldéval , de az is csúszott.. Illetve az is szempont volt, hogy 16 legyen (július), nekik csak 2 évre engedélyeznek a szerződést. Viszont ha közben betöltik a 18-at (pl. 17 évesen kapja a szerződést) nem kell megvárni míg lejár a 2 év, köthet hosszabb távú profi szerződést, ha jól tudom.
A válogatottság azért nem csak racionalitás kérdése. A családi háttér szerepe kb ugyanolyan fontos, mennyire összetartóak, mennyit járkálnak vissza, mekkora része él még ott a családnak a másik országban stb. Pl gondolom Drogba lehetett volna francia válogatott is, Rakitic Svájcban nőtt fel mégis horvát válogatott lett. Nekem kicsit visszás a spanyol hozzáállás, mert ezek a srácok többnyire 5-10 válogatottságig ha eljutnak spanyoloknál és 17-18 évesen nem tudom jogos-e elvárni a srácoktól főleg ha nyomás alá helyezik őket, hogy értsék miről is döntenek. Gondolom Krkic minimum 40-50szeres szerb válogatott lehetett volna.Chino írta: ↑2023.09.01. 20:16:09Ezen gondolkodtam én is, Munirnál például egyértelműen ez volt a helyzet, de Yamal nem hiszem, hogy az egyenlítő guineai válogatottat választaná, akármi történjen is. De remélem, hogy csak annyi lesz, kap néhány percet meccs végén és kész.Troym írta: ↑2023.09.01. 15:29:03ezeknél a behívóknál még azt érzem, hogy be van gazolva a spanyol szövetség, hogy nehogy a legújabb feltűnt titán (Krkic, Dos Santos, Fati, Yamal, Nico Williams) a másik válogatottat válassza, amire szülők/nagyszülők révén jogosult lenne. Inkább engedélyezzék, hogy másik válogatottban játszon valaki, de lassan általános iskolából viszik a tehetségeket a válogatottba.
Ezen gondolkodtam én is, Munirnál például egyértelműen ez volt a helyzet, de Yamal nem hiszem, hogy az egyenlítő guineai válogatottat választaná, akármi történjen is. De remélem, hogy csak annyi lesz, kap néhány percet meccs végén és kész.Troym írta: ↑2023.09.01. 15:29:03ezeknél a behívóknál még azt érzem, hogy be van gazolva a spanyol szövetség, hogy nehogy a legújabb feltűnt titán (Krkic, Dos Santos, Fati, Yamal, Nico Williams) a másik válogatottat válassza, amire szülők/nagyszülők révén jogosult lenne. Inkább engedélyezzék, hogy másik válogatottban játszon valaki, de lassan általános iskolából viszik a tehetségeket a válogatottba.