Én Puig rajongóként is azt mondom, hogy ennyi volt, ezt elcseszte, ebből szerintem már játékpercekkel sem fog nagyon kijönni. Eltűnt belőle minden, ami plusz volt, és ami ellensúlyozta a méreteit. Valverde 1-2 kupameccsén, de főleg az újrainduláskor Setien, sőt, még Koeman első pár hónapja alatt is úgy ment, mint a golyó, mindenkit felidegesített a levakarhatatlanságával, szervezte a játékot, irányította, gyorsította a tempót (ebben volt szerintem a legzseniálisabb), úgy ugrott ki meccsenként többször 1-2 komoly játékos között-mellett, hogy közük nem volt hozzá. A képességeit szerintem nem érdemes vitatni. Vannak meccseim pl a Setien érából, újranéztem, rendre top3 teljesítményben volt Messi és Fati mögött, néha akár Fati előtt is. Atletico elleni rangadón pl. toronymagas 2. volt Leo mögött (
https://www.whoscored.com/Matches/13944 ... ico-Madrid), pedig az volt majdnem az egyetlen kezdőként lejátszott meccse. A kommentekben alatta elég sokan említették, hogy amúgy ő volt a legjobb játékos a pályán. A középpálya legjobbja volt, bár akkor tényleg egy kicsit már kiöregedett Rakitic-Vidal-Busi és egy még be nem illeszkedő DJ féle témából kellett kiemelkedni, és a mostani Gavi-Nico-DJ vagányabb sor, de akkor is.
Ebből mára annyi maradt, hogy kis túlzással mélán lézeng a pályán, nem mer már 1v1-ezni, megindulgatni, max néha üresbe, eltűntek a kulcspasszok, eltűnt az általa diktált tempó, de a legszembetűnőbb, hogy míg korábban hihetetlenül intelligensen folyamatosan úgy helyezkedett, hogy megjátszható legyen - amint az meg van írva a Masia nagykönyvében, mára már néha szabályosan olyan, mintha bujkálna. Ez utóbbin látszik nagyon szerintem az önbizalomhiány. Setien alatt ezek a tök nyomi labdaeladásai sem voltak meg (én azt nem veszem annak, ha az ellen kapujától 20 méterre egy belöbbölése mondjuk épp védőhöz megy), látszik, hogy nyomás alatt is gyengébb.
Mondjuk a bajnoki meccse nem volt rossz, legtöbb labdát ő szerezte, és összvissz egy eladása volt hátul, de maga az egész játéka akkor is árnyéka sem volt másfél évvel ezelőtti önmagához képest. Ez a kupameccs meg tragikus volt, még ha volt is pár jó üresbefutása.
Még játék nélkül is meglepő számomra, hogyan lehet ennyit visszafejlődni másfél év alatt. A "jól haladunk, csak rossz irányba" tipikus esete az övé. Egy Soci, vagy akár még gyengébb, mondjuk Celta szintű csapatban eltöltött 1-1,5 év kölcsönjáték mellett azt a szintet minimum megtarthatta volna, de hát logikusan még fejlődhetett is volna. És ez sajna nem Koeman hibája, még akkor sem, ha már itt maradt, akkor abban az időben bizony játszatni kellett volna többet. De ez a hajó szerintem elment, túl idős már hozzá. A nagy véleménybeli ellentétek azért jönnek ki, mert ténylegesen elképesztően naagyot zuhant a srác lefelé. DJ, Busi, Nico, Gavi, Pedri mögött van már bőven, és sajna tényleg még a Sanz gyereket is szívesebben látom jelenleg a pályán. A legvégső temetésével még várok a szezon végéig, de szerintem ő itt már nem fog feléledni, és olyan nagyon más máshol sem biztos.
Egy dologra lehet ő itt még jó, ilyen 75. percben ha álmos meccsen 0-0-nál állunk és nem tudunk felpörögni, be lehet küldeni minden-mindegy alapon azzal az utasítással, hogy vadulj, fiam. De az a szomorú, hogy már ezt sem érzem benne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy