ventiladors írta: ↑2021.03.29. 22:37:42
bence0330 írta: ↑2021.03.29. 20:41:30
meg lehet győzni, de ahhoz brutális mértékű formajavulás kellene. Csak nem látom ennek az alapját, mert a számomra lényeges alapkészségei nincsenek is meg, és így nem tudom, mire tudna építeni. Az eddigi teljesítményéről nem lehet meggyőzni, mert amit én szeretnék látni valakitől a posztján és ő kb egy klasszikus Makó-Jeruzsálem téma.
Eszembe jut Don Andres. 442 La Liga meccsen 35 gól. Ha minden meccsen játszik is akkor is szezononként 3 gól a bajnokságban...
A pályafutásából egy távoli góljára emlékszek, mondjuk azzal továbbjutottunk a Chelsea-vel szemben. Kevés olyan játékos születik, mint Iniesta, így csak óvatosan kérdezném, hogy akkor nem csak Pedrivel, de Iniestával se voltál kibékülve?
Őszintén nem értem az összehasonlítást semmilyen szempontból. Iniesta egy dimanikus, gyors, előretörő, kemény, intelligens játékos volt, akin úgy folyt át a labda előrejátékban, mint... nem is tudom, milyen hasonlatot használhatnék itt, mindig ott volt, és mindig meglátta, kinek és hogy lehet továbbadni a labdát úgy, hogy az konstruktív legyen. Zseniális játékos volt, ebben a dualista érában talán neki volt a legtöbb esélye aranylabdát nyerni rajtuk kívül - Modric zseniális játékos, de szerintem Ini nála egy fokkal jobban megérdemelte volna. Pedri a fent felsoroltak közül nem bír egyik tulajdonsággal sem. A dinamikus, előretörő, gyors, magát könnyen előrhetővé tevő, rajta keresztül gyorsan, pozitívan átfolyó labda szerintem kb nem is vita tárgya, nyoma sincs benne. Látni nem lát rosszul - nem extra, de rendben van, ezzel nem lenne bajom, és a labdakezelésével sem, jól érzem magam, ha nehéz szituban kell valahogy fedezéssel időt nyernie, míg jön a társ. Meg persze a hozzáállása csillagos ötös, nem vitás, nem akarom minden érdemét elvenni. Csak nem értem sem a gólok számonkérését, sem az Iniestával való összehasonlítását, mikor az elsőt nem is kérném számon tőle, a második meg eleve értelmezhetetlen.
Busival van pontosan egy kosárban a kvalitásokat illetően. (Jól szerel - Busi még jobb, de ez csak a lábai hossza miatt van így, meg a rutinja miatt, idő kérdése, és befoghatja. Az egyetlen támadókészsége az 1-1 jó felpassz - Busiban pont ugyanez van, sőt, látványosan elkezdte betölteni a Pedri által keletkezett lyukat a kulcs/gólpasszaival, és a hátrányai is kb pont ugyanazok mint a 32 éves Busié (lassúság, néha körülményesség))
Szóval szerintem csak vele lehetne egy poszton emlegetni, meg talán majd ha SB 34 lesz, akkor egy szinten. Most még kottára ugyanazt játsszák, csak kicsit mindenben jobb az öreg a felépítése és a rutinja miatt.
Szóval szerintem Ini itt nem is téma, Busival van értelme összehasonlítani, meg Pjaniccal, noha Pjanicnál már talán most jobb sajnos (mármint Pjanic gyengesége miatt sajnos).
Gólokat tőle nyilván nem lehet várni, ez önmagában nem lenne gáz, ha bármi mást tudna előre. De ha már ilyen gyenge mindenben a védekezési feladataitól eltekintve, akkor szívesebben látnék már valakit, aki akár átlövésekkel gólokat is tud lőni, de legalább képes helyzeteket kreálni. Cou középen pl jó volt, pedig akkor még jó Messi és a mostani jó rendszer sem volt körülötte. Benne a támadófelfogás, az erő, a kulcspasszok, és ráadásnak még a gólok is megvoltak. Ő sem volt gyors, de 100 másik tulajdonságával tudott kompenzálni. Mellette meg egészen jól védekezett is. Kár, hogy kiesett, középen kb egy gyengébb meccse volt szezon elején összesen, az is kisebb sérülés után, a többire általában csettinteni lehetett. A korábbi évét hagyjuk, mikor szélsőként erőltették. Ha vele már nem számolunk, nagyon jó lenne helyette valaki ilyen típusú játékos. KDB, Fernandes jelenleg kb a csúcsok, de hogy kisebb költségről beszéljünk, nézzük meg Malinovskyi-t az Atalantából. Gyors, erős, tud lőni, agresszív, és közben kőkeményen is védekezik. Ilyenkor látszik, milyen fontos a megfelelő scout-rendszer, semmiből lehetett egy ilyen játékost szerezni.
Szóval Koemanra visszakanyarodva, ezt nehezményezem. Legyen szépen Busi cseréje, és építse be fokozatosan, még ha Busi jelenlegi formája mellett ezt nehéz is lenne jól csinálni. Most mindenki más nagyon jó formában van, nálunk a világ legjobb játékosa bombaformában, és a 10 emberes Barca is jelenleg talán a legjobb spanyol csapat, de lesz ez még máshogy is, és lesz, mikor az a Pedri alakú lyuk ott elöl a támadásépítésben (főleg így széthajtva!) problémákat fog okozni. De ne legyen igazam, és minden játékosunk (főleg a két szélsőnk és a 2/3 támadónk) tolja le bombaformában a hátralévő szezont és a kövi évet, elfedve azt, hogy nincs támadókp-sunk. Szerencsére most úgy állunk, hogy ez lehetséges is (Leo, Dest, Griez, Alba, hébe-hóba Dembélé a mostanság egyre kreatívabb Busi)
De persze az is igaz, hogy jelenleg a Barca olyan jó, hogy ezt a Koeman - Pedri rózsaszín, vak szerelmi kapcsolatot is képes elviselni és elfedni, nagyrészt Koeman és az új rendszere elismerése, úgyhogy így összességében nehéz szidni a hollandot.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy