2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Igen, ugyanarról beszélünk, aminek az oka egyáltalán nem a szervezetlenség, hanem az érintett középpályásaink egyéni képességeinek a hiánya.
A kp-nak annyit kellene reagálnia, hogyha megindul egy védőt letámadni a csatár, akkor időben szalad ki arra az ellenfélre, akinek a legkönnyebben, avagy a legveszélyesebben tudja adni a labdát. Ezek későn történnek, sőt, gyakran többen rontanak ki későn arra az egy játékosra, akinek már volt ideje átvenni a labdát. Ez szervezetlenség, ami miatt terület nyílik a kp-n, ami miatt hátrányból indulva tudunk csak védekezni. A fajsúly, ezek szerint az, hogy nem elég okosak ahhoz, hogy időben észrevegyék, hogy hova kéne helyezkedniük. (Ezzel így nem értek egyet, elég intelligens a kp-nk, egyszerűen nincs jól megszervezve a letámadás, ami miatt az egyének gyengébbnek tűnhetnek.)Peter írta: ↑2025.05.11. 20:06:47Éppen erre gondoltam, hogy képtelen reagálni a középpálya, mert ebben ők sajnos nem fajsúlyosak már ezen a szinten.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:48:58Ezt nem értem. A triggerpontokat a csatárok kezdik, amire utána valóban a kp reagál. Mire gondoltál, miben kéne fajsúlyosabbnak lenniük?
Atalanta, Dortmund, Inter, de ma is látszott, annak ellenére is, hogy rúghattunk volna egy tucat gólt is, de a Real is, mint kés a vajban ért a kapunkhoz....se nálunk, sem náluk nem volt középpálya
Éppen arra gondoltam, amit ki is fejtettél, hogy képtelen reagálni a középpálya. Ennek indoklása - szerintem - triviális, mégpedig azért, mert ebben ők sajnos nem fajsúlyosak már ezen a szinten.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:48:58Ezt nem értem. A triggerpontokat a csatárok kezdik, amire utána valóban a kp reagál. Mire gondoltál, miben kéne fajsúlyosabbnak lenniük?
Ezt nem értem. A triggerpontokat a csatárok kezdik, amire utána valóban a kp reagál. Mire gondoltál, miben kéne fajsúlyosabbnak lenniük?Peter írta: ↑2025.05.11. 19:47:23Az oka ennek egészen triviális. Ez a súlycsoport, ahova a csapat idén megérkezett, fajsúlyosabb középpályát igényel.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:09:17Nincs látható trigger, néhányan fellépnek, mások ezt nem követik és ormótlan terület nyílik a középpályán, amit nem tud egyik zsenink sem stabilan megfogni (itt első sorban Pedrire és Gavira gondolok, akik kiemelkedők ilyen tekintetben). Ez nem egy fenntartható rendszer, be is nyaltunk rengeteg gólt olyan meccseken, ahol semmi keresnivalója ne lett volna az ellenfélnek. Nagyon remélem, hogy ebben tudunk majd fejlődni, mert enélkül lehet az új Maldini-Nesta páros is hátul, sorra fogjuk nyelni a gólokat labdabiztosabb csapatok ellen.
Az oka ennek egészen triviális. Ez a súlycsoport, ahova a csapat idén megérkezett, fajsúlyosabb középpályát igényel.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:09:17Nincs látható trigger, néhányan fellépnek, mások ezt nem követik és ormótlan terület nyílik a középpályán, amit nem tud egyik zsenink sem stabilan megfogni (itt első sorban Pedrire és Gavira gondolok, akik kiemelkedők ilyen tekintetben). Ez nem egy fenntartható rendszer, be is nyaltunk rengeteg gólt olyan meccseken, ahol semmi keresnivalója ne lett volna az ellenfélnek. Nagyon remélem, hogy ebben tudunk majd fejlődni, mert enélkül lehet az új Maldini-Nesta páros is hátul, sorra fogjuk nyelni a gólokat labdabiztosabb csapatok ellen.
Talán az a megfelelő kifejezés, hogy óvatosabb várakozásaim voltak, mérsékeltebb fejlődési lehetőséget láttam bele a Flick féle csapatba.
Megmondom őszintén, az én elvárásaimat nem múlta felül túlzottan. Tavaly nyáron biztos voltam abban, hogy ez a bajnokság a két madridi csapat között dől el, ezen a ponton mindenképpen felülmúlta. A Real Madrid háza táján sem tömték be a lyukakat, amin csodálkoztam is, hihetetlen, hogy belső védőt és mélységi irányítót sem igazoltak. Az Atleti számára pedig egyértelműen csalódás a szezon. A bajnokságban mindenképpen felülmúljuk a várakozásokat, és a két kupaarany is nagyon jól mutat.Peter írta: ↑2025.05.08. 23:40:55Szerintem csak jó szájízzel végződhet mert, bárhogyan is végződik ez a szezon minden augusztusban kelt várakozást felülmúlt.
Lehetőségek és álmok is csak és kizárólag azért maradtak tavaszra, mert korábban menet közben valóban szenzációs változásokon ment keresztül ez a csapat.
Igen, ugyanakkor annyival azért összetettebb itt a feladata, hogy a Bayern akkori állománya egyénileg letisztultabb volt és inkább csapatszintű vagy öltöző szintű problémákat volt szükség orvosolni, míg nálunk ez bőven összetettebb, szélesebb és mélyebb problémakörökben gyökerezett.
Teljesen egyetértek, ezért is vagyok nagyon hálás Flick-nek, mert bebizonyította, hogy nem a meccsek száma miatt volt a rengeteg izomsérülés. Mondjuk amikor a nyári szünet utáni első meccseken máris hullottak ki az embereink, akkor már sejthető volt, hogy valahol máshol kell, hogy legyen a kutya elásva. Különben azt gondolom, hogy a mérkőzések száma a labdarúgás iránti érdeklődés csökkenése miatt okoz problémát. Nagyon sokaknál már nyűg letudni a kötelezőt. Ma este is harcot kell majd vívni a kocsmában a távirányítóért, mert a leggagyibb celebműsornak is nagyobb a nézettsége.
A játék minden elemében óriásit fejlődött a csapat Flick keze alatt. Még január óta is folyamatosan javul, mind a taktikailag, mind egyénileg. Eljutottunk arra a szintre, hogy a cserékkel sem esik látványosan vissza a játékunk, sőt időnként még lendületet is adnak a játékunknak. Lefelé látványosan nem lóg ki senki, a védelem is egyre stabilabb, a középpálya is kezd összállni, a támadósorunk meg top közeli. A kirakós minden darabja kezd a helyére kerülni.Chino írta: ↑2025.04.10. 16:15:53Nekem ami még nagyon tetszik az idei szezonban, hogy nagyszerűen kontrázunk. Mindezt úgy, hogy megtartottuk az identitást, magas labdabirtoklással, sok passzal, dominálva offenzíven játszunk, nem visszaállva és erre építve, de ha lehetőség nyílik azonnal megfutjuk az ellenfelet. Két-három passzal simán ott vagyunk a kapunál. Ráadásul mélyen védekező, stabilan védekező csapatok ellen is képesek megcsinálni. Nem tudom mikor láttam utoljára ilyen gyakran alkalmazva és főleg ilyen hatékonyan.
Volt az összefoglalóban egy szemből lassítás, ahol látszott nem is akart passzolni (fel se nézett), csak a lövésre koncentrált.Chino írta: ↑2025.04.10. 16:15:53Emellett Yamalt sem védve, de amikor arra a lövésre rákészült már a kaput nézve, még a lengyel három védő között érkezett, sőt kicsit takarásban is. Csak kicsit becsapós volt, mert előképen annyira gyors volt az egész, hogy az ember már csak akkor vette észre Lewy helyzetét, mikor a labda rég elszállt
Nekem is feltűnt, hogy mennyi (egy-egy rossz lövésnél, helyzetfelismerésnél) hirtelen felindulásból való hozzászólás megy. Tegnap is már lehoztatalát kívánták Lewának F. Lopesnek, majd sokszor azok villannak meg, akiket 10 percel azelőtt még a padra tettünk volna.Troym írta: ↑2025.04.10. 19:28:35Nem néztem utána, de szerintem a top 28-30 éves Suarez Messi mellett nem lőtte be ilyen arányban a helyzeteit, mint a 37 éves Lewa, mégis konstans kritzálás megy kb minden meccs élőjében akár egy kihagyott helyzet, rosszul átvett labda után.
Amúgy még Messinek sem volt 100% a helyzetkihasználása, 9-esünk meg sosem volt az idei lengyelnél hatékonyabb.
De nagyobb valószínűséget igen.
De a valószínűsége még nem jelent gólt. A meccs elején Raphinha beadását az üresen hagyott Lewandowski a kapuval pont szemközt állva lőtte rá, pontosan a középen álló kapus kezeihez.
Szerintem ez részben azt is jelenti, hogy sok labdát kap és ha megnézzük a góljait sokkal tisztább helyzetből lövi, és egy ilyen típusú centernél a lövései száma kifejezetten magasak. Legalább ennyiszer van olyan helyzet, amikor fordított a leosztás és elvállalni kellene a passz helyett. Jó példa erre tegnapról, amikor hátravetődve lőtte el. Raphinha 14-15 méterről tökéletes lövőhelyzetben volt, de inkább bejátszotta Lewynek, aki háttal volt a kapunak Antonnal (?) a nyakán. Emellett Yamalt sem védve, de amikor arra a lövésre rákészült már a kaput nézve, még a lengyel három védő között érkezett, sőt kicsit takarásban is. Csak kicsit becsapós volt, mert előképen annyira gyors volt az egész, hogy az ember már csak akkor vette észre Lewy helyzetét, mikor a labda rég elszállt. Speciel én inkább Fermin (oldalsó) kapufájánál fogtam a fejem, mert akkor tényleg tiszta ziccerben volt Lewandowski védő nélkül már a lövés előtt.gránit írta: ↑2025.04.10. 14:24:20Hát igen, ezért érdemes a centert tömni labdával, mert abból a pozícióból nagyobb a valószínűsége a gólszerzésnek. Ehhez képest Yamal a BL-ben több lövést eresztett el nála, úgy kb harmadannyi gólt lő. Úgyhogy én egyetértek az alapfelvetéssel. A bajnokságban majdnem annyit lő, mint Lewandowski (103 lövés vs 92 lövés), úgy, hogy kevesebb mint negyedannyi gólt szerez (25 vs 6). 6,5%-os hatékonysággal talán nem kellene ennyit lőnie, inkább azt a játékost érdemes tömni labdával, akiben sokkal nagyobb a gólszerzési lehetőség.
Források:
https://sports.yahoo.com/soccer/la-liga/stats/
https://www.uefa.com/uefachampionsleagu ... _on_target