FC Barcelona - Csapat, taktika, felállások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3527
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2024.07.17. 13:26:11

Nekünk az egyetlen esélyünk jelenleg akkor lehet bármire is, ha a "jól szervezett csapat" útját megtaláljuk.

Rodrink ugyan nem lesz - sajnos -, de nélküle is a nézhető és élvezhető játék megfelelő szervezettséggel párosulva egészen biztos, hogy a mai labdarúgás felső polca irányába visz.

Ugyanakkor ennek a célnak az eléréséhez én egészen biztosan élnék néhány "örök reménypillér" (Frenkie, Pedri, Torres, Raphi, Lewa) végleges cseréjével, amit a klub viszont egészen biztosan nem fog megtenni.

Persze a saját szememmel láttam én is a de la Fuente által varázsolt ellenpéldát, ami adhat némi reményt arra, hogy Flick is nagy varázsló legyen.

Csakhát remény eddig is volt bőven mindenre, a remény remény maradt és várjuk a soron következő újabb varázslót. Ezt nevezik tipikus mókuskerék helyzetnek..... :mrgreen:
FcBarcelona1
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 295
Csatlakozott: 2024.01.21. 09:56:33

2024.07.17. 12:04:19

Szerintem Chino jól leírta.
Továbbra is támogatom, hogy 532-ben álljunk fel, de továbbra sem látok rá semmi esélyt.
Remélem azért Flick egy Bayern ellen készül B opcióval, ahol adott esetben nem próbáljuk lejátszani a Bayernt. Mondjuk pont ettől tartok, hogy de, mert ez a stílusa, ledarálni támadásban mindenkit.
Én személy szerint jobb focit várok, és azzal meg is elégszem, persze 1-2 kupa nem árt.
Ettől függetlenül továbbra is úgy érzem, bal szélsőre van szükség, azokért amit Chino is leírt.
https://barcanewsnetwork.com/why-would- ... a-opinion/
Itt egy vélemény.
Szerintem Gündogannak, Pedrinek és Ferminnek is jobban állna a tkp-s szerep, akik még gólerősek is lehetnek a 2. vonalban érkezve. Ehhez szerintem továbbra is szükség lenne 2 db Fizikális kp-ra De Jong mellé.
Kíváncsi leszek Flick 4231-re, a Spanyol válogatottnak is jól állt egy kp-s a támadók mögött felállás.
Én is osztom azt a véleményt, hogy Lewy több kialakított helyzetből több gólt fog lőni. Bár az csak az én véleményem, hogy 2-3 éve alig alakítunk ki minőségi helyzeteket, úgy pedig az 1, de a 2 csatárnak is nehéz lenne a dolga.
2 csatáros rendszerben pedig pontosan tömörül a védelem, mikor manapság mindenki 8-9 emberrel védekezik, jó lenne széthúzni a védelmeket, és egy góllövő tkp-t játszatni.
Várnék végre eredményes kontrákat is, ami lassan 10 éve nem jellemző a csapatra, pedig abban az esetben lazul fel igazán az ellenfél védelme.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3066
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.07.17. 11:09:52

Nagyon éles határvonalat húztok itt sokan, hogy egy középcsatárnak márpedig be kell vernie az összes helyzetét, egy szélső meg nem gond, a nem gólveszélyes.
De az, gond!

Aki a kapu közelébe keveredik és helyzetben van, vágja be.
Ha a szélső nem veszélyes kapura, azt a védők is tudják, annál jobban védekeznek a középcsatáron, mert mástól nem kell tartani.
Egy csapatban átlagosan van 3 támadó és 1-2 támadóbb középpályás, itt meg az alaptézis, hogy nem gond, ha a 4-5 kapuhoz közelebb helyezkedő játékos közül 2-3 esetén nem is nagyon kell védekezni.
Akkor ne játszunk szélsőkkel inkább!

Játszunk 4-4-2 gyémántfelállásban a középpálya csúcsán Yamallal (4 gólpassza alapján simán megoldja) és ezt a szélső támadó posztot engedjük el. Vagy jöjjön a 3-5-2 és legyen 3-4-5 szélsővédőnk a keretben, akik rotálhatóak és felérnek a támadással bontógolyózni, vagy beadni, vagy bánomisén. Ezeket a szélső támadókat meg engedjük szélnek.
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.07.17. 11:05:42

Chino írta:
2024.07.17. 10:00:02
övé volt a legtöbb assist, a legtöbb helyzetet ő alakította ki, és szintem minden statban élen járt ami a progresszív adatokat vizsgálja.
Ez igaz, pont arra a kontrasztra világítottam rá, ami a válogatott és a Barcelona között van. A válogatottban tudta ezeket a számokat hozni, nálunk nem volt ilyen szintű környezet. Hogy Olmo szezon közben mit nyújtott, azaz mit nem, számunkra nem fontos. Az EB-n azért látszott, hogy ezt a felállást egy csapat akkor bírja el, ha vannak érkezők. A Real Madrid egyik nagy erőssége is abban rejlett szerintem az előző szezonban, hogy többen voltak befejezők. Ha "mindenki" csak előkészít meg bont, abból nem lesz annyi gól, mint amennyit szeretnénk. Akkor lesz majd egy jó nagy xG-nk (azt hiszem ez az a topik, ahol ezt a hírhedt szót le szabad írni), és csodálkozunk, hogy hát miért nem jött ebből több gól. Nyilván a legtöbb csapat nem büszkélkedhet több nagy gólszerzővel, de nekünk nem hozzájuk kell mérnünk magunkat.

Azzal egyetértek, hogy lehet potenciál a Barcelonában is, Fermín például lehet egy ilyen "Olmo". Az előző szezon alapján összességében azért kétséges, hogy ez olyan szinten működni tud, mint a válogatottban, az előző szezon (még) nem ezt igazolta.

Lehet, hogy a szintlépéshez az is elég lesz, hogy Yamal játsszon közelebb a kapuhoz, és ne vonalszélsőt játsszon a Barcelonában, mint eddig. Lehet, hogy ez már önmagában ad egy nagy lökést.
vinszentvega írta:
2024.07.17. 10:53:16
Lewa az összes létező rá kidolgozott lehetőséget( azt párat leszámítva ami bement) kihagyta..
Pont az a baj, hogy mindent és mindent is rádolgoztak ki, vagy ha nem is akkor a Polák barátunk ott hisztizett, hogy miért nem.
Egyetértek, és aggódok is emiatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.07.17. 11:10:06-kor.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3066
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.07.15. 13:44:32

Ronald Araujo Will undergo medical examinations today:

If he decides to have surgery, he will be out for 4 months.
If he does not have surgery, he will be out for 2 months.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3527
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2024.07.14. 13:40:59

gránit írta:
2024.07.12. 22:24:45
A számokat csak a csapat kontextusában van értelme elemezni.
Ezt még talán meg is előzi a mérkőzés és a játék kontextusa.
Kedvelem a számokat, jóban is vagyok velük, sőt, hiszek is a számokban és kőkemény makacs dolgok, de a pályán a valóság minden számon túltesz
Meg hát ugye sosem a számok írják a meccseket, még akkor sem, ha utólag ez az szépen illeszkedik is a sormintába. (nem véletlen, hogy azért egyelőre ott tart a világ, le kell játszani a meccseket)
:lol:
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.14. 11:18:35

menczel írta:
2024.07.14. 10:04:07
Nem igaz, Raphinának jobb számokat hoz ott, mint Yamal a jobboson. Az mindegy, hogy az eredeti posztja-e, meg tudja oldani és jól is oldja meg. Egyáltalán nem értem miért kellene oda igazolni, amikor a kezdőben is megvagyunk oda, csereként meg boldog boldogtalan tud ott játszani (Ferran, Roque, Ansu, félterületben Gavi, vészmegoldásként Cancelo ha marad).

Remélem az fel sem merül senkiben, hogy Raphina padozzon. Tippelek most, de játszott perc alapján top10 Európában g+a alapján. Szintén tipp, hogy bár nem eredeti posztja, de köröket vert Nico-ra
Nico nem volt messze, 101 percenként hozott, Raphinha 84, nyilván ez világklasszis szám, de azért jobb csapatban is focizott, ha beleveszed, hogy Nico fiatal, és alighanem még kicsit fejlődik, és jobb társakkal játszik, alighanem eltűnik a különbség.
Posztján szűk elit, amúgy nem, mert azért top centerek verik, meg páran a posztról, de onnan nagyon kevesen, 10-esből és balszélsőből is. Helyzetkialakításban laza top10.

Nyilván a csapatunk egyik legjobbja már másfél éve stabilan, és nagyon gáz lenne ha padozna, viszont baloson nem jó, klasszikus balszélsőként. Nem annyira borzasztó, hogy ne lehessen végszükség esetben betenni, de ennyi. Idén ott ilyen félterületen volt sokkal beljebb, és ott tudott ilyen... kicsit talán second strikert tolni a beindulásaival. Ráadásul balról nem tudja adogatni azokat a forintos passzait, a lába nem áll rá úgy, sajna, ott kilences szerű gólokkal kompenzálta azt, hogy amúgy gyengébb.

Viszont ugye ott van Yamal, aki mellett nem lehet elmenni. Nyilván épeszű edző beépítené még jövőre is 30-40 percekkel, de ha már elkezdtük Pedriztetni, szerintem ezt már folytatjuk, ebből most már nem tudunk kiszállni. Raphinha az előző szezonban még egyértelműen jobb volt a jobboldalról, mint Yamal, kétszerolyan statokat hozott, de ha a kicsi szintet lép az utolsó döntésekben (amire van esély), akkor az ő plusz skilljeivel fölé nőhet, mint ahogy kb Európában sem nagyon akad majd már konkurense.

De a brazilnak akkor is kell helyet találni, ő egy helyzetkialakító gép, és főleg Gavi hiányában egy motor. 10-esben, 8-asban, felállástól függően. Ha ő csere lesz, az egyfelől óriási pech, hogy pont Yamal posztja, másfelől rossz keretmenedzsment, ha egy alapkezdő szintnek nem találunk mégsem helyet.
Persze az meg szintén vicces, hogy Gündogan, a világ egyik legjobb, és a tavalyi csapatunk egyértelműen legjobb játékosa meg pont tizesbe illik a legjobban. Szóval fennállhat az a roppant szórakoztató helyzet, hogy mondjuk egy felfejlődött Yamal és Gündogan mögött a csapat 3. legjobb játékosa lesz, és mégis csere lesz, mert ez a kettő a legjobb posztja. Nagyon peches egy ember, meg számunkra is peches szitu.

De vele nem számolnék balszélsőként, arra valakit hozni kell. Fati a szintet megüthetné, ha egészséges, de hát az egy nagy ha.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.07.12. 22:24:45

A számokat csak a csapat kontextusában van értelme elemezni. Felix-nek egyetlen edzője sem volt még az első osztályban, aki egy bajnoki kírásban 1756 percnél többre méltatta volna. Lehet, hogy lőtt volna 8 gólnál többet (ez eddig a maximum tőle), ha több játékpercet kap. Akkor viszont másnak jut kevesebb játékidő, az eddigi edzői, akik között olyan, a futballhoz közismerten "nem értő" emberek vannak, mint Simeone, úgy látták, hogy ha Felix több játékidőt kap, a csapat rosszul jár, mert más játékos kiesésével többet veszít a csapat, mint amennyit Felix játékidejének többletével nyer. Ezért 7 gólos támadó, mert 7 góllal lehet vele kalkulálni. Ismét rideg tények: szezonról szezonra 6 gól, 7 gól, 8 gól, 8 gól, 7 gól volt a termése Spanyolországban és Angliában. Lehet, hogy több gólt lőne, ha végigjátssza mind a 38 meccset. De az eddigi edzői úgy látták, ha ő több időt kap, az rontja a csapat teljesítményét. Vele ennyivel lehetett kalkulálni. Ezért 7 gólos támadó.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.12. 17:45:25

Troym írta:
2024.07.12. 12:59:40
Annál objektívebb szám nincs a földön, hogy összeszámolod a góljait és meglepő módon 7.

Bence és a te véleményed szubjektív egyedül "mi lett volna, ha dupla/tripla annyi időt van a pályán".
Ennyit időt volt, ennyi gólt lőtt.

Szerintetek 15 góllal zárt volna, ha minden meccs minden percében pályán van, szerintem meg ez a szám ugyanennyi erővel marad 7, mint hogy nőjön 10-re,15re, 20ra.
Egy csapatnak sincs előre definiálva, hogy pl. 78 gólt lő a bajnokságban. Lehet más felállásban, másokat játszatva 90 gólt lőttünk volna, lehet 60-at, de ez mind szubjektív vélemény.
Igen, szerintem is ebben az esetben szubjektív a számmisztika. De sok esetben használom objektív esetekben is, sőt, többször abban. Itt szerintem sem az. Inkább azt mondanám, hogy a mintát követve valószínűségszámítást belevéve van létjogosultsága, abszolút jogos felvetés, hogy közel kétszerannyit lőne, mint amennyit addig, de legalábbis jóval többet. Akár többet is lőhetne, meg kevesebbet is, nyilván, beüthet közben bárkinél élete formája meg a krach is. De valószínűség alapján, ha nem történik extrém kilengés formában, szerintem kb korrekt az arányosítás, főleg, ha kicsit alullövöm, amit megtettem.
Illetve nem is ez a lényeg, hogy mennyit lőtt volna, mennyit nem, hanem egyszerűen nem igazságos egy teljes szezonos játékossal szemben azt mondani, hogy ő 20 gólos, Felix meg 7. Ez így nem korrekt, hogy az arányok mennyivel változnának kiarányosítva, kb mindegy, az tuti, hogy kétszer annyi perccel több gólja lenne, a másiknak meg feleannyi perccel kevesebb. Ha ez 7-20-ról csak 11-15-re változna, amivel bőven alullőttem az arányossághoz képest, akkor is látszik, mennyivel közelebb van a valósághoz a két játékos szintje. Szigorúan a góllövést nézve most, mást nem.
Plusz ugye hogy nem mindegy hogy két "hétgólos támadó" még percektől függetlenül is mit csinál amúgy, ezért sem tartom annyira igazságosnak ezt. 7 gólosként lehet valaki a világ egyik legjobb jobbszélsője, Yamal már ostromolta az igazi élmezőnyt, pedig alig rúgott gólt rengeteg perccel sem, és Raphinha is simán belefér az első 10-be még szélsőként is a gólpontjai és a helyzetkialakításai alapján. Yamal meg cselekkel és azért helyzetkialakításokkal is. Lehetsz hatalmas segítség a csapat számára, egy tökéletes kirakósdarab egy jó gépezetben. Vagy lehetsz Felix, akit tényleg csak a góljai definiálnak (oké, 1-1 villanás benne van amúgy is), meg alapvetően Ferrant is sajna csak azok definiálják az első fél éve óta. És sokszor még abban is gyenge, amikor meg abban jó, akkor is ezért van neki plafonja, mert neki ezzel a játékkal több gólosnak kéne lennie, hogy hasznos játékos legyen, szerintem, ő akkor lenne igazi jó, top10-20 szélső, ha tényleg sok gólt lőne. És az a szomorú, hogy ez amúgy benne is van, csak az egyikingadozóbb játékos, akit Barca mezben láttam, pedig volt pár. Talán még Dembélénél is durvább ilyen téren.
Azt meg ugye nem is lehet kb kikalkulálni, mert nem látványos, hogy ha mondjuk egy szélső védő kegyetlen nagyot védekezik, akkor az is gólokban mutatkozik meg egy szezon alatt. Yamal és Raphinha ebben igazi szűk elit, máshol nézve pl. Saka is az, a minap is a gólja után mentett utolsó emberként sprint után. Salah, alighanem támadásban a világ legjobb jobbszélsője meg ugye ebben duplanulla, oldaláról kapják a gólokat, ezért mindjárt szűkül az olló a 20 gólos meg a teljes szezonban mondjuk 13 gólos szélső között. Akár annyira szűkül, hogy még hasznosabb is lehet összességében, mint ahogy idén a Pool jobb volt nélküle, mint vele.
Ezek miatt általánosítás nekem ez a 7 gólos szélső megnevezés, akkora különbség lehet a kettő között arányosságban, hasznosságban, mindenben, ég és föld. Szélsőknél ez különösen így van. De még egy centernél is fontos, lehet egy Eto'o típusú center 15 góllal akár jobb is lehet összességében, mint Lewy vagy Luuk 20-al, ha közben a játékba jobban bevonható.

Amúgy meg persze, ahogy írod egy formáció alighanem több szerepet játszik a góljaink számában. Nem is pont a felállás, hanem egyéni képességek alapján ahogy a legjobban el vannak osztva, megtalálva a helyüket. Ebben a végére Xavi kicsit javult, csak már késő volt talán. Ha Gündogan hatos, alighanem máris kevesebb kulcspasszt kapnak a támadóink, mint ha fel lenne tolva. Ha Raphinha balra vagy jobb vonalra van szegezve, mindjárt kevesebb gól van benne, szerintem Felixnél is gond, ha vonalra tesszük, Lewynél meg még nagyobb gond, ha birkóztatjuk félpályánál, és emiatt nem ér fel a támadásokkal. Ezeknek van az igazi szerepe, ezekkel lehet 10 gólokkal előrelépni, persze ha elkezdek számolgatni, akkor azt veszem alapul, hogy akárki is van épp ott személyileg, az alapfelállás általánosan ugyanaz, máshogy nem lenne értelme számolni.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3066
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.07.12. 12:59:40

FcBarcelona1 írta:
2024.07.12. 11:49:56

-mert mindig ugyanaz a vége, és úgy vélem, szubjektív vélemény ütközik a számokkal, legalább próbáljuk akkor igazolni számokkal, ahogy Bence teszi, vagy ahogy pl. te megtetted Berenguerrel. Ezzel kapcsolatban lehet véleményt ütköztetni.

-kejelenthetjük, csak akkor ne szimpátia alapján. Felix ingyen, 4 milliós bruttó fizetéssel simán megérte, a BL győztes gólja többet ért,
Annál objektívebb szám nincs a földön, hogy összeszámolod a góljait és meglepő módon 7.

Bence és a te véleményed szubjektív egyedül "mi lett volna, ha dupla/tripla annyi időt van a pályán".
Ennyit időt volt, ennyi gólt lőtt.

Szerintetek 15 góllal zárt volna, ha minden meccs minden percében pályán van, szerintem meg ez a szám ugyanennyi erővel marad 7, mint hogy nőjön 10-re,15re, 20ra.
Egy csapatnak sincs előre definiálva, hogy pl. 78 gólt lő a bajnokságban. Lehet más felállásban, másokat játszatva 90 gólt lőttünk volna, lehet 60-at, de ez mind szubjektív vélemény.

Plusz Felix esetén feszegethetjük azt mennyire éri meg, oké a szubjektív véleményem, hogy ennyi erővel Abde fizetése meg Felixé fele volt, eljutott 4 gólig a Betisben is, akkor a "mi lett volna ha" elv alapján lett volna 7-8 gólja nálunk, mert jobb csapat vagyunk.

Vagy azt, hogy megérte a BL továbbjutás érő gólhoz igazítsuk? A "mi lett volna, ha" elv alapján azt mondom bármelyik támadónk van a pályán, ő is beveri. Ugyanúgy szubjektív, vagy igen vagy nem.
FcBarcelona1
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 295
Csatlakozott: 2024.01.21. 09:56:33

2024.07.12. 11:49:56

Troym írta:
2024.07.12. 10:41:34
Általános jelleggel azért megkérdezném, hogy szerinted mi egy fórum célja? Nem vélemények ütköztetése? Miért zavar, hogy ez is egy téma? Ha nem érdekel, vagy nem szeretnél benne részt venni, akkor miért olvasod, amikor azt látod ez a téma?

Egyébként az alaptéma pont most nem ez volt, hanem nehezményeztem , hogy iszonyú sablonos a gondolkodásmód, mind az itteni mindenkori edzők, mind a sportigazgatók részéről és nem objektív szempontok alapján építenek csapatot.

Visszakanyarodhatok az eredeti kérdéseimhez.

- Miért ne állhatnánk fel két középcsatárral? Törvény tiltja?

- Miért ne vehetnénk ingyen olyan játékost, akinek nem Barca volt a jele kiskorában, máshogy más rendszerben jól játszott, van nemzetközi tapasztalata stb? (Pl Kessié, vagy akár Rabiot)

- Miért nem vagyunk képesek kijelenteni egyik játékosról 1-2-3 év után sem, hogy nem elég jó ide (Felix, Ferran), amíg 17-18 éves kölykök kapnak 29 percet bizonyítani és mehetnek, amerre látnak, ha nem mesterhármast lőnek rögtön? (Julian Araujo, Roque, Guiu stb)

- Miért megint egy ugyanolyan profilú 60 milliós játékosra akarjuk költeni az átigazolási keret nagy részét, már ha engedik, amilyen játékosból többet is megszereztünk, de előrébb nem jutottunk velük, plusz erre a posztra vannak játékosok, vkp és bhv posztra 1-1 ember van, utóbbi sérült.
-mert mindig ugyanaz a vége, és úgy vélem, szubjektív vélemény ütközik a számokkal, legalább próbáljuk akkor igazolni számokkal, ahogy Bence teszi, vagy ahogy pl. te megtetted Berenguerrel. Ezzel kapcsolatban lehet véleményt ütköztetni.
-simán felállhatunk akár 2 csatárral, többször írtam, nálam Roque is beáldozható, egy összegben kapnánk pénzt, cserébe részletekben fizetnénk közvetve Roque árát, cserébe Guirassy jó opció volt, de tőlem betolhatjuk Simons/Olmo árába, Luuk pedig jöhet fejelgetni 70. perc után
-ebben is egyetértek, írtan is, sokkallom Rabiot fizetését, de Guido, Ndidi is ingyenes opció, de simán fizetnék 20+-t is ilyen Fábián Ruiz, Aleix Garcia, Merino félékre. Persze ha lesz pénz, Ugarte, Kimmich jobb opciónak tűnik, előbbi egy romboló, utóbbi egy mélységi kp-s, sok kulcspasszal.
-kejelenthetjük, csak akkor ne szimpátia alapján. Felix ingyen, 4 milliós bruttó fizetéssel simán megérte, a BL győztes gólja többet ért, simán használhatóbb, mint Roque vagy Ferran, utóbbit szerintem mindenki elküldené, de nem 15 milliót ér. Ennyiért fölösleges elpazarolni, rotációban 3 poszton bevethető. Persze ha távozna 25-30-ért, jobb játékosokat is lehetne igazolni.
-tudtommal nincs bal szélsőnk senki. Azaz Fati, de első körben szabadulnának tőle a fizetése miatt. Ha senkinek nem kell, marad cserének. A Sevilla pl. csak töredékét állná a fizetésnek.
Vkp-s helyét foglalja De Jong óriási fizetése+ Romeu, Casado, Roberto helyzete sem megoldott, és ott van Marc Bernal is, aki fel fog játszani az A-ba, és Gündogan és Gavi is tud ott játszani, főként dupla pivotban. Persze első 4 nevet mindet elengedném egy minőségi játékosért és egy ingyen/olcsó Rabiot/Guido/Ndidi/Merino kaliberért.
-Kik voltak hasonló profilúak Nicohoz? Max Ronaldinho, Neymar és Dembelé. Előbbi 2 klasszis szint, utóbbinál már most jobb. Szerintem pontosan ilyen profilú játékos kell, még Dembele cselei, váratlan húzásai, gólpasszai is hiányoztak tavaly a keret rövidsége miatt, de nem sajnálom a távozását, Raphinha, Yamal és Nico is jobb összességében.
Szerintem nekünk egy gyors, jól cselező, jól lövő, 2 lábas, 2 szélen bevethető (Yamal 17 éves) játékosra van szükségünk, és nem ilyen Coutinho, Griezmann, Bernardo Silva féle jó tiki takás, jól passzolgató, de védelmeket (spanyol kicsik)megbontani nem tudó játékosra van szükségünk. Felix olcsón határeset, mert ahogy te is írtad, kellene minden posztra 2 db más profilú játékos, de rá nem lesz pénz, nálam akár Fati is maradhat cserének.
Nico 50+ millióért szerintem jó üzlet, amikor 100+ millióba kerülnek a hasonló profilú játékosok(Leao, Vinicius, Mbappe stb.)
Meglátjuk, hogy fog e érkezni, és ha igen, mit tud nyújtani.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.12. 11:15:54

Troym írta:
2024.07.12. 10:41:34
- Miért ne állhatnánk fel két középcsatárral? Törvény tiltja?

- Miért ne vehetnénk ingyen olyan játékost, akinek nem Barca volt a jele kiskorában, máshogy más rendszerben jól játszott, van nemzetközi tapasztalata stb? (Pl Kessié, vagy akár Rabiot)

- Miért nem vagyunk képesek kijelenteni egyik játékosról 1-2-3 év után sem, hogy nem elég jó ide (Felix, Ferran), amíg 17-18 éves kölykök kapnak 29 percet bizonyítani és mehetnek, amerre látnak, ha nem mesterhármast lőnek rögtön? (Julian Araujo, Roque, Guiu stb)

- Miért megint egy ugyanolyan profilú 60 milliós játékosra akarjuk költeni az átigazolási keret nagy részét, már ha engedik, amilyen játékosból többet is megszereztünk, de előrébb nem jutottunk velük, plusz erre a posztra vannak játékosok, vkp és bhv posztra 1-1 ember van, utóbbi sérült.
Szerintem sorban:

- A keretünkben túl nagy változtatás kéne ehhez jelenleg, és Yamalokat kéne kidobni hozzá. Ettől még lehetne felállni párszor kétcsatáros rendszerben. A jelenlegi keretből is ki lehet hozni, ha pl. Ferrán épp a ritka jó formáját éli, alkalmas lenne Lewy mellé/mögé, de ez sajna ritka. Persze beteheted bármelyik szélsőnket, amelyik jól érzi magát bentebb, Yamal/Raphinha, de nem biztos, hogy működne. Ezek a szélsőséges opciók, Roque lehetne az evidens, ha bejön. Ha jót megy, alighanem lesz erre példa.
Van erre amúgy egy elég agresszív felállás is, asszem Valverde használt hasonlót néha. 4-4-2, ahol a két szélső "középpályás" igazából két szélső, nála volt Cou és Dembélé így. Ez lehetne egy mód, ha épp kp sérüléshullám van, a támadók meg megvannak, nyilván a 4-2-3-1 ugyanaz, lehet nyomni 4 támadóval de ott akkor kicsit más profil, mondjuk Raphinha lenne a 10-es, ebben meg mehet Roque és Lewy egymás mellett. Ha nem is teljes meccsekre, de akár fél órára is.

- Abszolút, főleg ingyen, keretet növelni, egy Rabiot-val nem lehet mellényúlni, max nem lesz korszakos játékos, akire 10 év múlva is emlékszünk. Luuk volt hasonló, nevetségesnek tűnt ránézésre a csapatban, gyakorlatban meg az álom csere 9-es volt meccsek végén, hiába botlott el közben a saját lábában. Kessiéről meg tudjuk, hogy a világ egyik legjobb vkp-ként jegyezték magas értékkel, és mi 1 percet nem adtunk neki szó szerint tétmeccsen a posztján. Ez elég rossz gondolkodás volt, és oda is vezetett, hogy mivel nem építettük be, és Busi is távozott, Chris feltolásáig nem volt vkp a pályán, mert FDJ erre alkalmatlan sajna, ergo nem volt stabilitás, amit láttunk is. El is ment rajta a kupákra való esélyünk.
Flick-el remélem ilyen irányba haladunk. Látszik az igényein is, ha csak a Sociból nézünk, Xavi Zubimendit akarta, ő nagyon klasszik Barca-style-felépítés, Flick Merinot, aki inkább egy Goretzka.

- Szerintem látjuk, csak nem tudunk mit kezdeni vele. Ferránt is nyilván el akarjuk adni, de Barcelona a kedvenc csapata, szép a város, satöbbi. Felixet sem akartuk annyira megtartani, vagy csak cserének.
- Nico profilja szerintem egy van csak a csapatban, és az is a túloldalon.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3066
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.07.12. 10:41:34

FcBarcelona1 írta:
2024.07.12. 08:35:11
Elnézést kérek a szarkazmusért, de hónapok óta ez a vita tárgya, szerintem teljesen fölöslegesen, mert sem 3 középcsatárral, sem 2 középcsatárral nem fogunk felállni, és nem lesz pénz top 3-as szélsőkre sem.
Általános jelleggel azért megkérdezném, hogy szerinted mi egy fórum célja? Nem vélemények ütköztetése? Miért zavar, hogy ez is egy téma? Ha nem érdekel, vagy nem szeretnél benne részt venni, akkor miért olvasod, amikor azt látod ez a téma?

Egyébként az alaptéma pont most nem ez volt, hanem nehezményeztem , hogy iszonyú sablonos a gondolkodásmód, mind az itteni mindenkori edzők, mind a sportigazgatók részéről és nem objektív szempontok alapján építenek csapatot.

Visszakanyarodhatok az eredeti kérdéseimhez.

- Miért ne állhatnánk fel két középcsatárral? Törvény tiltja?

- Miért ne vehetnénk ingyen olyan játékost, akinek nem Barca volt a jele kiskorában, máshogy más rendszerben jól játszott, van nemzetközi tapasztalata stb? (Pl Kessié, vagy akár Rabiot)

- Miért nem vagyunk képesek kijelenteni egyik játékosról 1-2-3 év után sem, hogy nem elég jó ide (Felix, Ferran), amíg 17-18 éves kölykök kapnak 29 percet bizonyítani és mehetnek, amerre látnak, ha nem mesterhármast lőnek rögtön? (Julian Araujo, Roque, Guiu stb)

- Miért megint egy ugyanolyan profilú 60 milliós játékosra akarjuk költeni az átigazolási keret nagy részét, már ha engedik, amilyen játékosból többet is megszereztünk, de előrébb nem jutottunk velük, plusz erre a posztra vannak játékosok, vkp és bhv posztra 1-1 ember van, utóbbi sérült.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.12. 10:12:09

És a 100 misis Kvara és Leao sem lőne több gólt, mint Felix, nem ezzel lennénk velük előrébb, hanem amit azon kívül adnak. Vini után a két legmagasabban jegyzett balszélső (Mbappét nem veszem most ide, ha igen, akkor őutána még), egyik 9, másik 11 gólos volt alapkezdőként, ezt bármelyik szélsőnk lehozza, teljes szezonban még Ferrán is. Mégis egyik 100 millióért mozdítható, másik 150.

Felixről eleve felesleges a vita, az ittlétét tekintve egyetértés van, kezdő balszélsőnek nem elég ide. Csereként kölcsönben vagy olcsón örültem volna, de gondolom amúgy is megy haza.

Nico meg egy kétszer olyan jó klubban még 1 évvel idősebben nyilván nem 5 gólt fog lőni. :) Neki ez volt a berobbanós éve.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
FcBarcelona1
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 295
Csatlakozott: 2024.01.21. 09:56:33

2024.07.12. 08:35:11

bence0330 írta:
2024.07.12. 01:20:17
Szerintem add fel. :)
Fordítsuk meg az állítást.
Felix 3000+ perrcel is 7 gól 3 gólpasszt hoz le, mint 1800 perc alatt, mert ő egy 7 gólos támadó évek óta.
Eleve Felix neve a vörös posztó itt. Példálózzunk Nicoval. Így nincs értelme Nicot ligazolni, mert egy 5 gólos támadó, a 11 gólpassza pedig nem jelent semmit, mert az mondjuk Lewy 18 góljához adódik hozzá, így vele sem leszünk előrébb 60 millióért.
Így a 10 gól 10 gólpassz a 2 (azaz átlagban 20+20)szélsőnek semmit sem ér, így hasznosabb, ha elhozzuk Dovbykot és Sörlothot, így lesz 3 db 20+20+20 gólos támadónk. Vagy eladjuk a fél klubot és leigazoljuk Kvaradonat és Salaht.
Elnézést kérek a szarkazmusért, de hónapok óta ez a vita tárgya, szerintem teljesen fölöslegesen, mert sem 3 középcsatárral, sem 2 középcsatárral nem fogunk felállni, és nem lesz pénz top 3-as szélsőkre sem. Így azzal kell számolni, ami lehetséges, és szurkolni továbbra is a Barcanak, és reménykedni benne, hogy a 24/25-ös szezonra kialakított keret játékban jobban fog telsejíteni, és valami eredményt is el tud érni.
Igazából mindenki írásában van igazság, Gránittal is egyetértek, komolyabb meccseken mehetne pl. az 532, ahol a szárnyvédők adják a szélességet, masszívabb a védelem, a 2 csatár pedig eredményesebb tud lenni, akár a meccsek végén ívelgetéssel. Troymmal is egyetértek, akár Rabiot kapcsán, igaz a fizetését sokkallom, de ingyen hasznos tudna lenni a sok sérült kp-unk helyett, mert a kp-nk évek óta nem hoz eleget, és lehet most többre megyünk Fatival ingyen cserének, vagy olcsó szélsővel, (Chiesa, Gnabry)mint Nicoval és még hozzá Felixxel +40 millióért, ami szerintem egyébként sincs tervben, mint ahogy PL. Dybala sem, aki elvileg 17 millióért (kivásárlási ár) minden évben 14+8 körül termel, és jobb szélsőként, valamint csatárként is bevethető, ha Raphinha/Roque távozna.
Szerintem a cél egy bal szélső, és 1-2 kp-s igazolása, a keret bővítése érdekében. Ha lesz pénz, akkor egy szélső hátvéd igazolása.
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.07.12. 01:38:35

bence0330 írta:
2024.07.12. 01:20:17
gránit írta:
2024.07.12. 01:09:59
Attól, hogy mindketten a baloldal játszottak (általában, de nem mindig), még nem egy poszton játszottak. Elég megnézni az Atleti elleni márcuisi meccs hőtérképeit. Ne mossuk össze Raphinhával.

https://resultados.as.com/resultados/fu ... adisticas/
Nem is állítottam
De igen.
bence0330 írta:
2024.07.12. 00:19:12
Mindenképp egy poszt
Aztán a saját állításodat relativizáltad.

Azért lényeges, hogy nem egy poszton játszanak, mert a góljaikat nincs értelme összeadni. Raphinha viszont Felix-szel ellentétben szerintem jó szezont és főleg erős tavaszt futott. A BL-ben húzóember volt.

Szerintem ami még nagy kérdés, hogy ki lenne Williams tartaléka. Ha Ferran, abban sok köszönet nem lesz.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.12. 01:20:17

gránit írta:
2024.07.12. 01:09:59
Attól, hogy mindketten a baloldal játszottak (általában, de nem mindig), még nem egy poszton játszottak. Elég megnézni az Atleti elleni márcuisi meccs hőtérképeit. Ne mossuk össze Raphinhával.

https://resultados.as.com/resultados/fu ... adisticas/
Nem is állítottam, nem kell erről meggyőzni, ez megint egy teljesen lényegtelen mellékvágány. Az alaptézis az volt, az egyik játszott a másik helyén a csapatban, emiatt rövidültek egymás percei. Ha végig Felix játszott volna 90 percesként, alighanem nagyrészt klasszikusabb szélső lett volna (nem mindig, volt ő bent is), ha meg végig Raphinha, alighanem ez az asszimetrikus 4-4-2 lett volna ezzel a félterületes témával, amit előző évben Gavi játszott be, most meg ő.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.07.12. 01:09:59

Attól, hogy mindketten a baloldal játszottak (általában, de nem mindig), még nem egy poszton játszottak. Elég megnézni az Atleti elleni márcuisi meccs hőtérképeit. Ne mossuk össze Raphinhával.

https://resultados.as.com/resultados/fu ... adisticas/
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.12. 00:45:05

gránit írta:
2024.07.12. 00:39:47
Tehát amikor Guardiola állandó cseréje volt a Villa-Keita-csere, akkor az egy poszt volt, mert egymást váltották. Aha.
Nem. Mindkettő baloldalon támadott, csak máshogy, máshonnan. És egymás elől "vették el" a perceket. Közel áll a poszt. Pont azért, mert a balszélső-balfélterület között variálta Xavi a felállást. Nem volt óriási a különbség, de valamennyire mégis, a korábbi év után rájött, hogy Raphinha a bal vonalon meghal, hisz még a jobb vonal sem az ideális neki, így beljebb kell tolni. Nem mellesleg Felix is rengetegszer volt pontosan ugyanerre a posztra becserélve, félterületbe, tavasszal.
Nem emlékszem olyan jól erre a cserére, amit mondasz, de itt két teljesen más poszt volt, egy center egy védekező-jellegű játékosra, felteszem ez valami előnyvédő, biztonsági szerű csere lehetett.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.07.12. 00:39:47

Tehát amikor Guardiola állandó cseréje volt a Villa-Keita-csere, akkor az egy poszt volt, mert egymást váltották. Aha.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.12. 00:37:35

gránit írta:
2024.07.12. 00:26:18
Nem egy poszt, a szerepük is teljesen más volt. Raphinha góltermése oké, ő gyakorlatilag középpályást játszott, a nagy meccsekre a BL-ben rendre felszívta magát. Tőle nagyon is jó 6-7 gól. Még ennyi Gündogantól, Fermín még nem alap kezdőként is hintett 8 gólt, minden sorozatot összevetve 11-et. Ez nagyon is jó. Egy támadótól nem jó a 7 gól.
Konkrétan a poszt és a szerepkör nem volt ugyanaz, de ugyanaz az ember kellett oda. Vagy hogy mondjam. Ha Raphinha ott volt, ő félig balszélső is volt, nem volt balszélső helyette, mellette. Ha Ferrán/Felix kijjebb ott volt, akkor Raphinha nem volt beljebb, mert le volt cserélve. Nem egy poszt, de egy... foglalt hely a felállásban, fogalmazzunk így.

Igen, ebben egyetértünk, bár én nem úgy gondolkodom, hogy középpályás/támadó, hanem hogy az erősségei, csapatban betöltött szerepe. Yamal szélső, alig lőtt gólt, de mégis extra, mert sok más dologban nagy volt, és csak a kora miatt volt túltolva, nem a szintje miatt. Raphinha ugyanez, szerintem jobbról lényegesen jobb, jobban osztogat, stb, ott sem lő szélsőként annyi gólt, mint egy Mbappé, mert ő egy Di Maria style inkább, egy oldalra kirakott 10-es, de amit tud mellette, az kiemelkedő. Fermín kb fordítva, ő nem túl kiemelkedő játékos, viszont baromi gólerős, nagyon üde színfolt volt. Nagyon szeretem, nekem is óriási kedvenc lett, de nyilván inkorrekt lenne azt mondani, hogy 11 gólos középpályás, egy másik középpályással szemben, aki csak ötöt lő, de mellette sokkal jobb játékos.
De abban csont nélkül egyetértünk, hogy Felix nem elég ide.
A centertől alapelvárás a sok gól. A többieknél elég ez a közösen, egy poszton 12-15, (bármilyen elosztásban is) ha jól van összerakva a csapat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.07.12. 00:40:05-kor.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.07.12. 00:26:18

Nem egy poszt, a szerepük is teljesen más volt. Raphinha góltermése oké, ő gyakorlatilag középpályást játszott, a nagy meccsekre a BL-ben rendre felszívta magát. Tőle nagyon is jó 6-7 gól. Még ennyi Gündogantól, Fermín még nem alap kezdőként is hintett 8 gólt, minden sorozatot összevetve 11-et. Ez nagyon is jó. Egy támadótól nem jó a 7 gól.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.12. 00:19:12

Igen, Raphinha nem vonal(bal)szélső volt, hanem... beljebb volt tolva. Felix is, amikor játszott, hasonló volt. Mindenképp egy poszt, max nem pontosan ugyanott, egymást váltották kb tavasszal már. A perceket ott egymástól vették át. Azért is írtam, hogy kb, nem teljesen korrekt a dolog, mert ez csak tavasszal volt így, előtte Ferrán volt párszor ott, de ő is csak félszezonosan mert lesérült. Össze lehetne adni az összes balszélső/majdnembalszélső posztok perceit a 3-4 játékostól, aki ott játszott, de nem akarok órákig kalkulálgatni, ezért egyszerűsítettem. A lényeg érthető, gondolom. Ha összeadok egy kb teljes szezonnyi percet tőlük, akkor kijönne valami 12/12-15/15 közötti stat.

Eleve nem értem, miért, a csapat szempontjából az ugyanaz, hogy 1 v 2 játékos hozta össze.
Meg hát pont te kardoskodsz a mélység mellett mindig (egyetértek vele). Legyen mindenhová akkor egy minőségi játékosunk? Mert azt hoztad fel érvnek, hogy akkor elég 1. Nem értem. Csak jobb, ha kettőből hozzuk ki, akkor nem is rizikós annyira, jöhet sérülés, jöhet rosszabb forma valamelyiknél, sőt, eltérő profilúak is lehetnek, lehet variálni. Vagy ha másik oldalról kidőlnek, egyiket át tudod tenni. Ezer okból kifolyólag jobb (biztonságosabb) két jó játékos, akik ténylegesen versenyhelyzetben vannak, mint egy.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.07.12. 00:27:01-kor.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.07.12. 00:14:29

Felix és Raphinha egyáltalán nem egy posztot töltöttek be. Felix balszélső, Raphinha jobbszélsőként kezdte, aztán lett a támadóközéppálya baloldali félterületén. Nem is adható össze a góljaik száma. És értelme sincs. Ha két ember hozza le ugyanazt a góltermést, amit más egyben, akkor utóbbi győzött. Utóbbi csapatnak elég erre egy ember is, a másiknak csak kettőből jön ki.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 8084
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.07.11. 23:54:38

Troym írta:
2024.07.11. 23:32:36
bence0330 írta:
2024.07.11. 23:06:47
Teljesen elszakad a valóságtól, aki azt hiszi több edző, több különböző klubnál (Simeone, Pep, Potter, Xavi) önmagával és csapatával kiszúrva 13-16 gólos szélsőket padoztat, legyen szó akár Felixről, Ferranról, vagy bontógolyó Raphinháról.
DE!
Tegyük fel, igazad van Bence.
Ők mindhárman 13-16 gólra képes játékosok.
Miért nem kellenek senkinek? Miért nem látja bennük ugyanezt a több európai top csapat adatelemzője? Ha igaz lenne, mindháromért sorban jönnének a 60-100 milliós ajánlatok, ilyen kaliber gondolom kéne minden BL résztvevőnek. Vagy mindenhol vakok ülnek, csak nálunk világosodtak meg?

Plusz egy provokatív kérdés:
Dembele, illetve Fati utolsó itteni szezonjaikban 1400 perc alatt 5 gólos, ill 7 gólos volt. Akkor szerinted ők is 10-15 gólos támadók? Ha igen minek kellett mondjuk Felix? Te magad is azt gondolod gyenge a mezőnymunkája és ezek szerint mindegyikük 10-15 gólos támadó.
Nem ezt írtam, ez max egy mellékzönge, és létezik ilyen is nyilván.
Az, hogy ketten vannak egy posztra, önmagában semmi igazságtalanságot nem sejtet. Csak annyit, amennyi jelent: ketten vannak egy posztra. Ha ez nem úgy jön ki, hogy nagyon jó-nagyon gyenge, hanem két hasonló kaliber, akkor simán játszhat valaki 1200 percet bajnokikon úgy, hogy nagyon jó is volt, és közben igazságos is. És közben csak 7-7 gólt lőttek emiatt. Ott ez a csapat érdeke.
Igen, kb így látom, 12-15, eközött valahol, ezen a szinten már szerencse kérdése, pontosan mennyi.
Hogyne látnák. Raphinháért 70 körül kínáltak még a Leedsből is angol csapatok. Jelenleg a Newcastle akarja nagyon, de elvileg még nem ütötték meg a klub által elvárt 90-et (mundo). Az Arsenal nézegeti még nagyon. 90-et lehet nem ér végül egyiknek sem majd, 50-60-ért szerintem kérdés nélkül vinnék el többen is.
Meg azért Raphinha Rodrygokat szorít ki a válogatottból, és jobb statokat hoz ott is nála, szóval látják ezt máshol is. De hát Rodrygonak olyan szinten nem volt ellenfele a jobbszélső posztért évek óta, amennyire kb Sakának, középpályás állt be néha oda, ha kellett. Raphinhának elég komoly "ellenfelei" voltak. Azonos feltételek mellett ugyanazon játékosok között meg kiderült, hogy ő a jobb, de legalábbis nem rosszabb. Így simán lehetne egész szezonos játékos, de durva versenyt kapott. És igaz, szerintem az, hogy gyakorlatilag soha nem fejezhette be a 90 percet még MOM-ként sem, az azért utal egyfajta edzői álláspontra is, de ez talán a kisebb fele.

Yamal 5 gólos volt, 200-at már ajánlottak érte. Persze más a potenciál, ott azért kínálnak pénzt, de ez mindig rizikós, lásd Felix 120, extra tehetség, nem érte meg...
Felix: róla leírtam, hogy nem érdekel, hogy tudna 12-3-4 akárhány gólt lőni, ő nem elég nálam. De nem a góltermése miatt. Hanem mert amit ő belead a meccsekbe (még ha talán kicsit ez túl is van nála fújva), azt egy PL csapat kiröhögi. Cserének jó lenne nálam, mert ott elég tud lenni, ha valakiben megvan a meccsdöntő faktor, meló nélkül is. Érte én sem adnék 20-nál többet, ha sok pénzem lenne, max 30.
Fati esetén elég egyértelmű a szitu, nem tarthattunk itt egy folyamatosan sérült játékost, mikor alapból bajos a keret mélysége. A gólokat ő is meglőtte volna, de mezőnyben ő is nagyon gyenge volt már a végén, de ez hagyján, a sérülékenysége nagyobb gond.
Dembéléről nem mernék kijelenteni semmit. Voltak szezonok, amit végigjátszva elérhette volna, konkrétan a kérdésedre utalva, az utolsó pont ilyen volt, ott ha egészséges marad, akkor szerintem igen, elérhette volna ezt a számot. És 18 is ilyen volt, akkor szépen termelt. De ő olyan szinten kiszámíthatatlan, hogy simán hoz utána egy 1 gólos szezont. Nem mernék róla nyilatkozni, iszonyú furcsa az az ember, nem láttam még hasonlót sem.

Ami a lényeg, hogy szerintem ez a "7 gólos szélső" nagyon lecsupaszított egykaptafa alá vétel, nem csak arányosság miatt, de amiatt is, mert ugyanannyi idő alatt lőtt "7 gólos" szélső közül is lehet az egyik klasszis, a másik meg egy csere szint, mert a szélsőt nem ez definiálja, csak részben.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.07.12. 00:17:42-kor.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Válasz küldése