gránit írta: ↑2023.12.07. 09:35:00
Deluigi írta: ↑2023.12.07. 08:27:50
a city sem tudna mit csinalni a spanyol bajnoksagban a tabella masodik feleben levo buszozo ellenfelek ellen
Ezzel egyetértek. Nagyon kellemetlen ellenfelek ezek a csuklóbuszos spanyol csapatok. Ebből a szempontból nagyon alulértékelt a spanyol bajnokság. Sokkal okosabban, taktikusabban játszanak a spanyol kiscsapatok. Tudják, hogy nekik nem azt a játékot kell játszaniuk, mint a nagyoknak, mert ha az ő játékukat játsszák, lemészárolják őket. Ezért megpróbálják a játék képét a saját céljuknak megfelelően alakítani, és ezt komoly csapatok ellen is képesek megtenni. Az is lehetne öngyilkos taktika, ha beállnak védekezni, és magukra húzzák az ellenfelet. De jól is védekeznek.
Xavit nem menti fel, hogy Pepnek vannak hibái. Viszont feljavult a játékunk, amióta közelebb húzunk a kapuhoz. Raphinha is hasznosabb, ha befelé játszik. Bontani mozgással lehet. Ahogy hétvégén is a gól előtt húzott befelé keresztbe, és oldalról elviszünk egy embert, máris szét tudjuk zilálni az ellenfél statikus védelmét, és lyukakat tudunk teremteni. Ha Raphinha és Felix is befelé játszanak, és nem a partvonal mellett ácsorognak, veszélyesebbek vagyunk (és Felix is gólerősebb).
Ezekkel egyetèrtek.
De szerintem túlságosan bele akarják látni sokan ezt a "kis csapatok bunkereznek" ellenünk dolgot. A Getafe ilyen, le is nyilatkozta Bordalas, hogy ennyit tudnak a keretükkel elèrni, ès az eredmènyek a fontosak.
Almeria, Granada, Celta, Las Palmas, Osasuna, Rayo játèka közelèben sincs a bunkerező Getafenak, mègis meggyűlik már ilyenekkel is a bajunk. Az Atletico sem bunkerezett kevésbé az 5 vèdőjèvel, mègis ki tudtunk alakítani helyzeteket, ahol szerintem senki nem írt negatívat Xaviról vagy a játèkunkról, annál inkább a játèkosokról ès a kihagyott helyzetekről. Ha így játszanánk folyamatosan ès nem úgy, mint tavaly novembertől, a tizede kritika nem èrnè Xavit, mindenki pozitívan állna a jövőkèphez, koncepcióhoz, akkor is, ha nem nyernènk semmit, az anyagi helyzetünket figyelembe vève.
Arról nem is beszèlve, hogy sokszor írtunk róla, a saját helyzetünket nehezítjük meg a körülmènyes, ráèrős játèkkal (pontosan a nagyok ellen mintha pörgősebben játszanánk, nekimennènk a Realènak, Atletinek) ès a bekapott gólokkal, eredmènyek üldözèsèvel.
A PL-t össze sem hasonlítanám a La Ligával az előbbiben sokkal nyíltabb a játèk, sokkal több pènzzel, jobb játèkosokkal.
Szerintem Spanyolországban a Real Madrid játszik a legtaktikusabban ès az egyik legtaktikusabb edzővel, a City játèkban az utóbbi 2 èvben mègis lejátszotta a Realt, 2 ève utolsó percekben lőttèk a gólokat, amivel a Reál jutott tovább. Szerintem ez nem negatív minősítès, inkább dícsèret. Nem gondolnám, hogy èppen egy Celta, Rayo, Osasuna stb. csapatokkal gyűlne meg a bajuk. Persze èn is a La Ligát választom a PL-el szemben, de a minősège óriásit esett vissza az általam megkedvelt színvonaltól (galaktikus Reál, Valencia, Szuper Depor, Sociedad, Barca stb., múltkor linkeltem az akkori támadókat, góljaik számát)
A színvonal csökkenèsèben sajnos mi is közre játszunk a játèkunkkal.
Tegnapi kommentemhez fűzve, a mai fociban sem szaladgálnak olyan minősègű játèkosok, mint Aimar, Mendieta, Riquelme, Forlan, Makaay, Kluivert, Rivaldo, Ronaldinho, Eto'o stb.
Így számomra az nem kifogás, hogy Xavinak nincs meg a kerete a minősègi játèkhoz, mert a mai foci èlcsapataihoz kèpest, anyagi helyzethez kèpest igazán minősègi játèkosok alkotják a keretünket, igaz a nagy règiekhez mèrten jócskán elmaradnak tudásban, ahogy mindenhol.
Ha tartósan tudjuk hozni az Atletico elleni játèkunkat, ès nem csak egy újbóli fellángolás volt, biztos vagyok benne, hogy eltűnnek a kritikák, ès újra megtelik a stadion. Ha nem, nyáron el kell gondolkodni, hogyan tovább, mert nem lesz pènz kicserèlni a fèl keretet minősègibb játèkosokra, a világban megszaporodó pènzes klubok elől elhozva azokat.
Többször írtam, Guardiola nem a kedvencem, de ő a legjobb pèlda rá, hogy mindig meg tud újulni, ès tud változtatni, amire a Barcanal èvek óta nem vagyunk kèpesek.
Nem arról írok, hogy legyen holnaptól kontra foci, hanem tudjunk alkalmazkodni a változásokhoz, a változó focihoz, az ellenfeleinkhez, ès hajtsuk vègre a szüksèges módosításokat.
Remèlem az Atletico elleni meccs az út kezdete.