Messias2 írta:Elsődlegesen a helyzetkihasználása, és hogy mennyire tud beszállni a csapatjátékba, mert talán ez a 2 dolog amiért Suarezt szoktuk ekézni.
Valamint például nekem speciel fogalmam sincs, hogy a Frankfurt játéka mennyiben hasonlít a miénkhez, ugye azért az se mindegy, hogy egy "rendszerjátékos", vagyis a játékrendszer teszi naggyá oder kirobbanó tehetség, és minden játékrendszerben megállná a helyét.
Saját vélemény következik.
A Frankfurt játéka nem épp hasonlít a miénkre, sokkal direktebbek, nem tömörülnek ellenük úgy mint ellenünk. Szóval labdatartós játékban még nem láttam én se, meg szerintem senki, mert még nem tolta abban. Labdával teljesen jónak tűnik, a labda ritkán pattan el tőle, viszont ő sem egy nagy cselkirály, akárcsak Luis. Olyan setesuta talán nem lenne ő, de a Poolban Lajosunk se tűnt annak, aztán..

Na de Jovic, labdát jól kezel, cselezni nem tud olyan jól, nem egy R9, de nem is analfabéta. Átlagosnak mondanám ebben. Kis területen, gyors, rövid passzos játék nekem kérdés még, hogy mennyire feküdne neki, de a látottak alapján inkább mondanám, hogy megoldaná, mint hogy nem. Viszont abba szinte biztos vagyok, hogy kis beleszokási idő kéne neki - ezért sem szeretném, hogy Lajos lelépjen még -, de összességében nem hiszem, hogy ez akadály lenne. A játékintelligenciája jónak tűnik, labda nélkül okosan mozog, a 16-os környékén fergetegesen jól - vagy hülye védők ellen játszik mindig. A meglátásai is jók a kiugratásokhoz, de ott a technikán bőven van mit csiszolni még. Sokszor rontja az utolsó passzokat, de egyáltalán nem analfabéta hozzájuk, nagyon jó meglátásai vannak, többször felállt védelem ellen is, nem csak kontráknál. Védekezésben hát hogy is mondjam, nem erőlteti meg magát. Ő a sztár a Frankfurtban, ezért mentesül a letámadás javától, láttam már azért sprintelni vissza szöglet után, de ott nem derül ki igazán, hogy mi a max amire képes. Egy Barca névsor mellett azért gondolom több védekező feladat hárulna rá.. Helyezkedésével nincs gond szerintem, sokszor hátrajön ugyan kérni a lasztit, de attól még ő az aki támadásokat vezeti, küzd a védők között ha kell, kimegy szélre ha kell, bejátssza az egész támadó harmadot, és keresi a a réseket folyamatosan. Fejpárbajokban amúgy ezek a meccsek alapján meglepően gyenge, sokszor inkább a földről várja, hogy merre pattan a labda. Gólt lőni viszont fejjel is tud. A legjobb viszont az amit a 16-oson belül művel. Ahogy írtam már, helyezkedni bazi jól tud ezen a környéken, nagyon jól lemozog a védőkről, és ha helyzet közelébe kerül, rögtön lecsap. Mindkét lábával tökéletesen lő, bármilyen hülye pózból képes veszélyeztetni -
Düsseldorf ellen jól látszott ez -, első érintésből rögtön képes tüzelni, kapu előtt engem nagyon emlékeztet Lajosra. Megvan benne az ösztön nagyon szerintem, helyzetkihasználása elég jó, de nyilván vannak olyan meccsei, hogy kihagyja a kihagyhatatlant is. Kedvencem amikor távolról random lövöldözik kb 0 sikerrel, bár most hétvégén pont lőttek egy gólt utána. De mondom, kapu előtt eszméletlen lenyűgöző szerintem amit csinál, engem az fogott meg. Megvan a "ki ha nem én" mentalitás benne - Frankfurtban legalábbis -, és ez itt nagyon jó dolog, szerintem elengedhetetlen egy jó csatárnál - Abel ezért nem ígéretes csatártehetség a szememben. A sebessége az nagyon fura, mert gyorsulni nem gyorsul túl jól, pár méter után viszont kifejezetten jó sebességgel fut, de labdával meg ez nem nagyon jön ki, azzal még lassabb. Messi féle kiugratásokra nem tudom megmondani, hogy hogy mozogna el, mert a Frankfurt középről nem túl kreatív, inkább beadásokból veszélyeztetnek - amúgy érdemes nézni őket, kifejezetten élvezetes focit tolnak -, de nekem az az érzésem, hogy jól reagálna egy Messire maga mögött.
Röviden ennyi, ha érdekel még valami akkor kérdezz.

Én a mai piacon tuti bepróbálkoznék vele, közel sem garantált a siker nála, de ha robbantana, akkor nagyot szólna szerintem.