Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.25. 17:19:57

Barcaman1993 írta: 1. Cáceres: Nyáron kipróbálnám, aztán lesz ami lesz.
2. Victor Sánchez: Ugyanez, bár erre biztos most sokan fognak hőzöngeni, de sztem messze nem olyan rossz játékos, mint amilyennek jópáran korábban leírták, én még teknikásnak is nevezném :D .
3. Wiel: Gondolom őt nem kell bemutatni.
4. Luis Filipe: Ha jól emlékszem korábban már megpróbáltuk leigazolni, de nem sikerült (bár most, hogy belegondolok még az is lehet, hogy ballábas, de az is, hogy nem :D ).
1. Gyakorlatilag már kirúgva, mint Hleb, csak még a megfelelő balekot keresi Guardiola, akik végleg elvinné
2. Pep szerintem jobban látja a játékosai képességeit, ha 23 éves korában inkább Adriano játszik helyette és kölcsönadjuk, akkor már nem lesz belőle itt senki
3. Ő lehet, hogy beválna
4. balhátvéd, tetejébe a nyáron igazolt az Atmához
5. Botiát 2,5 millióért visszavásárolhatjuk (bár ahogy látom ő is inkább khv)
messideco
Presidente del Barça

2011.01.25. 16:38:32

Negyedik leghasznosabb. Szerintem Fontás a leghasznosabb :P
Ez hülye példa, de nem szabad így kvalifikálni. Ez a foci, csapatsport, nem egyéni. Mindenki egyformának minősül, ezért különleges a foci...

Az egyformaság különösen a Barcánál érvényesül, majd ha időm lesz kidolgozom a Guardiola-diktatúrát...
Kép
"And my heart will leave you never."
noname
Llegenda del Barça

2011.01.25. 16:37:45

kristop írta:
LG írta:Mert? Miért érdemelne Alves többet, mint a csapatkapitány, aki már 10 év kb. oszlopos tagja a csapatnak?
szerintem a csapatnak a negyedik legfontosabb játékosa, így a negyedik legmagasabb fizetést is érdemli. puyol érdemeiért folyamatosan megkapta az új szerződéseket folyamatos emelésekkel. de, ha ezt így nézed akkor villa meg piqué is baj, hogy annyit kap, mint puyol?
Alves, 4. elfontosabb????
Messi,Xavi,Iniesta,Pique,Puyol - utóbbi mér nem fiatal, de ő a kapitány
Alves max 6., bár Pedro is van már annyira jó a maga posztján mint Alves és Villa is, sőt, Valdes...
A Fifa egy szégyen
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.25. 16:29:59

LG írta:Mert? Miért érdemelne Alves többet, mint a csapatkapitány, aki már 10 év kb. oszlopos tagja a csapatnak?
szerintem a csapatnak a negyedik legfontosabb játékosa, így a negyedik legmagasabb fizetést is érdemli. puyol érdemeiért folyamatosan megkapta az új szerződéseket folyamatos emelésekkel. de, ha ezt így nézed akkor villa meg piqué is baj, hogy annyit kap, mint puyol?
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.25. 16:22:14

Na csak hogy egy pozitív hangvételű hsz is legyen a topicban: Teljes értékű edzésre volt képes :P
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.25. 16:21:52

kristop írta:
Andris írta:Bartra... Messze a legígéretesebb ő volt mindenki közül, aki az elmúlt sok évben megfordult ott bármi okból Alves helyén.
mondjuk ő tipikus középhátvéd alkat, aki konkrétan a b -ben is mindig középhátvédet játszott. egy szimpla kényszermegoldás volt. mondjuk a választék közül, aki a fiatalok közül megfordult tényleg ő volt a legjobb.

amúyg én továbbra is tartom, hogy xavi, iniesta alá, de puyol, villa, vv fölé kéne belőni a fizetését alvesnek.
Mert? Miért érdemelne Alves többet, mint a csapatkapitány, aki már 10 év kb. oszlopos tagja a csapatnak?
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.25. 16:18:49

Andris írta:Bartra... Messze a legígéretesebb ő volt mindenki közül, aki az elmúlt sok évben megfordult ott bármi okból Alves helyén.
mondjuk ő tipikus középhátvéd alkat, aki konkrétan a b -ben is mindig középhátvédet játszott. egy szimpla kényszermegoldás volt. mondjuk a választék közül, aki a fiatalok közül megfordult tényleg ő volt a legjobb.

amúyg én továbbra is tartom, hogy xavi, iniesta alá, de puyol, villa, vv fölé kéne belőni a fizetését alvesnek.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.01.25. 16:10:52

Na őt csak sikerült kihagynom, pedig őt is oda akartam írni. Ha jól emlékszem tavaly az Atletico ellen játszott is, de arra már nem emlékszem, hogy hogyan muzsikált.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Andris
Adminisztrátor

2011.01.25. 15:52:07

Bartra... Messze a legígéretesebb ő volt mindenki közül, aki az elmúlt sok évben megfordult ott bármi okból Alves helyén.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.01.25. 15:46:20

Na csak elolvastam én is a Cruyff féle nyilatkozatot és azt kell megállapítanom, hogy igaza van. Egyrészt nem értem minek akar elmenni. A Manci egy középsz.r csapat (még ha többen nem is így látják, de sztem egy mai Villareal vagy Valencia kenterbe verné a pénzeszsákosokat...). Nem értem mi olyan jó neki. Lehet, hogy 1.5x annyi pénzt keresne, de nem lenne esélye semmit nyerni, másrészt meg nem hiszem, hogy itt Barcelonában ő és a családja is éhezne... Azt meg nem is értem, hogy hogyan gondolja, hogy annyit akar keresni, mint Ini és Xavi, ég és föld köztük a különbség, még ha Alves is nagyon fontos szereplő. Szóval kb. ennyi, én őket tudnám elképzelni, ha menne:

1. Cáceres: Nyáron kipróbálnám, aztán lesz ami lesz.
2. Victor Sánchez: Ugyanez, bár erre biztos most sokan fognak hőzöngeni, de sztem messze nem olyan rossz játékos, mint amilyennek jópáran korábban leírták, én még teknikásnak is nevezném :D .
3. Wiel: Gondolom őt nem kell bemutatni.
4. Luis Filipe: Ha jól emlékszem korábban már megpróbáltuk leigazolni, de nem sikerült (bár most, hogy belegondolok még az is lehet, hogy ballábas, de az is, hogy nem :D ).
5. "ismeretlen": Most itt gondolok arra, aki még egyáltalán nem merült fel.

Na erről mi a véleményetek? Csak finoman, ha lehet
:D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Vito
Llegenda del Barça

2011.01.25. 12:55:34

Boixos írta:okés, persze, h az ügynöknek legalább akkora szerepe van az ilyen történetekben, mint a játékosoknak (ha nem nagyobb), őt azért tartják, h a pénzügyeket kezelje, a zsugás meg rúgja a bőrt.
ezzel együtt rövid úton be kell fejezni ezt a bugit, mert nagyon szr hangulatot tud csinálni egy mégoly idilli öltözőben is, ha vki (vagy a sleppje) el kezdi hangoztatni, h neki a 2. lóvé kell a csapatban. egy ilyet már végignéztem Romában, amikor a bari nihillből az asr által kiszedett cassano csinálta a cirkuszt és annak sem lett szép a vége...
erről van szó! és erre két megoldás van, elfogadja Alves a Klub ajánlatát, vagy nem fogadja el.
Boixos
Llegenda del Barça

2011.01.25. 12:52:38

okés, persze, h az ügynöknek legalább akkora szerepe van az ilyen történetekben, mint a játékosoknak (ha nem nagyobb), őt azért tartják, h a pénzügyeket kezelje, a zsugás meg rúgja a bőrt.
ezzel együtt rövid úton be kell fejezni ezt a bugit, mert nagyon szr hangulatot tud csinálni egy mégoly idilli öltözőben is, ha vki (vagy a sleppje) el kezdi hangoztatni, h neki a 2. lóvé kell a csapatban. egy ilyet már végignéztem Romában, amikor a bari nihillből az asr által kiszedett cassano csinálta a cirkuszt és annak sem lett szép a vége...
PUYOL-XAVI-INIESTA
Vito
Llegenda del Barça

2011.01.25. 12:41:36

Lionel85 írta:
A Vito által említett ügynököt azért nem tartom valószínűleg, mert Touré és Ibrahimovics esetében napi szinten nyilatkozott szinte Szeluk és Raiola, míg Alvés ügynökét eddig személy szerint nem is hallottam. A Touré-üggyel ellentétben itt jobban eltudom képzelni, hogy a játékos kevesli a pénzt. Ehhez hozzájön még az a nem szép kép, amit a brazilok alakítottak ki magukról a pénzszórássokkal, bulizásokkal. A teljesség igénye nélkül Ronaldinho, Ronaldo, Adriano pontosan ezek miatt kezdtek el romlani és egészségileg is elhagyni magukat.
amikor egy játékos ügynököt választ és szerződést köt vele, akkor azt jelenti, hogy onnantól kezdve ő tárgyal a szerződéséről, a marketing-jogokról, a (köz)szereplésekről. ő azért van, hogy a játékosa csak a futballra koncentrálhasson. meg persze azért is van, hogy, mint manager, minél több pénzt tehessen zsebre.

(van egy ismerősöm, akivel szoktam néha beszélgetni a csapat körüli dolgokról. azt tudni kell, hogy elég jól tájékozott. Puyol öccsével van remek a kapcsolata -állítása szerint sokkal több volt benne anno, mint a bátyóban, csak link volt- a clasico után pl a csapattal bulizott. pont a napokban dumáltam vele erről is.)

a szerződés körüli dolgok részleteit szinte teljes egészében az ügynök intézi, kis túlzással a játékos csak aláírni megy. ez nyilván nem azt jelenti, hogy totál szabad kezet kap a hiéna, de a tárgyalási technika teljes egészében rá van bízva. ami biztos, hogy a fő cél az, hogy a lehető legtöbb pénzt sajtolják ki a Klubból. erre a játékos önmagában nem lenne képes, mert neki nem erre áll rá az agya.
én is azt gondolom, hogy a lehetőségekhez mérten tökéletesen megfelelő a Barca ajánlata. ..és itt nem csak az anyagi, hanem az erkölcsi juttatásokat is figyelembe kell venni! na erre nem képes egy ügynök!
szerintem páran túl romantikus oldalról közelítik meg az Alves-ügyet, ugyanúgy, mint pár hete a mezszponzor témát, pedig ez is kőkemény üzlet.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.25. 12:14:37

7-et akar Alvés, 6-ot adna a klub. Ez közel áll ahhoz, amit LG is mond. Ez persze eddig csak szóbeszéd, a valóságot az érintettek ismerik pontosan.

A Vito által említett ügynököt azért nem tartom valószínűleg, mert Touré és Ibrahimovics esetében napi szinten nyilatkozott szinte Szeluk és Raiola, míg Alvés ügynökét eddig személy szerint nem is hallottam. A Touré-üggyel ellentétben itt jobban eltudom képzelni, hogy a játékos kevesli a pénzt. Ehhez hozzájön még az a nem szép kép, amit a brazilok alakítottak ki magukról a pénzszórássokkal, bulizásokkal. A teljesség igénye nélkül Ronaldinho, Ronaldo, Adriano pontosan ezek miatt kezdtek el romlani és egészségileg is elhagyni magukat.

Alvést is ismerjük már, hogy mennyire aktív ember, már-már hiperaktívnak nevezném, aki a magánéletében sem áll le, de ez már csak az én gondolatom. :)
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.25. 12:13:21

daffy írta:
Kalap1988 írta:LG! Csak a jelenleg piacon ismert és kapható játékosokra gondoltam, nyilván a jövő tehetségei közt lesz olyan vagy még jobb játékos is, mint Alves.
nem gondolod,hogy ebben az esetben akár az arsenal hibájába is eshettek előbb-utóbb? elmegy milito,a helyére valami fiatal srácot felhoztok. ha elmenne alves és oda is fiatal jönne,akkor már irtó sok lenne a tehetségből a felnőtt csapatban. vagy tévedek?
Nem tudom, hogy miért nekem címezted :) Olvastad a hosszú hsz-em, amiből LG idézett egy sort ? Abban azt írtam, hogy maradjon Alves, mert jelenleg csak rosszabbak lehetünk nélküle. És ő erre írt fiatal tehetségekről. Abban értettem csak egyet vele, hogy lehet köztük olyan játékos, mint Alves, vagy akár jobb is, de ez csak feltételezés, erre nem alapozhatunk
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.25. 12:13:06

daffy írta:
Kalap1988 írta:LG! Csak a jelenleg piacon ismert és kapható játékosokra gondoltam, nyilván a jövő tehetségei közt lesz olyan vagy még jobb játékos is, mint Alves.
nem gondolod,hogy ebben az esetben akár az arsenal hibájába is eshettek előbb-utóbb? elmegy milito,a helyére valami fiatal srácot felhoztok. ha elmenne alves és oda is fiatal jönne,akkor már irtó sok lenne a tehetségből a felnőtt csapatban. vagy tévedek?
De még mindig itt van Xavi, Messi, Iniesta, Villa, és a többi már befutott klasszis. Ha az Arsenalnal is meglennének az ilyen játékosok a fiatalok mellett, ők sem ott tartanának, ahol.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.25. 12:12:59

LG írta:
Kardi írta:Alves jelenlegi szerődésében mennyit keres, illetve az ajánlott szerződésben mennyit keresne...és Ő mennyit szeretne keresni? (ezek még nem egészen világosak nekem) :roll:
Pontos adatokat nem tudok, de Cruyff-os cikk szerint a City 9,5 milliót eurót ajánlana, és a Barca bruttó ajánlata 2 millió euróval kevesebb, tehát 7,5 körül lehet.
Ha jól emlékszem (nem biztos!) akkor a klub 6-t adna, Alves 7-t akar.

A bruttó 2 millió euros különbség gondolom a spanyol adókedvezmény miatt jön ki a Barca és a City ajánlata között.
Kép
daffy
Madridista

2011.01.25. 12:10:21

Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.25. 12:04:21

LG! Csak a jelenleg piacon ismert és kapható játékosokra gondoltam, nyilván a jövő tehetségei közt lesz olyan vagy még jobb játékos is, mint Alves.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.25. 11:58:16

Kardi írta:Alves jelenlegi szerődésében mennyit keres, illetve az ajánlott szerződésben mennyit keresne...és Ő mennyit szeretne keresni? (ezek még nem egészen világosak nekem) :roll:
Pontos adatokat nem tudok, de Cruyff-os cikk szerint a City 9,5 milliót eurót ajánlana, és a Barca bruttó ajánlata 2 millió euróval kevesebb, tehát 7,5 körül lehet. Egy korábbi cik szerint a Barca kb. olyan nagyságú fizetést adna Alvesnek, amit Puyol, Pique, Valdes, Villa kapnak. Ő viszont Messi után a 2. legjobban kerső játékos akar lenni.
Hogy jelenleg mennyit keres, azt nem tudom, de sztem ez most a legkevésbé lényeges adat. Sztem a klub ajánlata abszolút korrekt. Meg ugye van vmi olyasmi is, h a Spanyolországban a kedvezőbb adózás végett nagyobb a játékosok nettó fizetése, mintha ugyanezt pl. Olaszországban vagy Angliában kapná. Tehát valójában igy még 2 millió eruró sincs a Barca és klub ajánlata között. Bár ha sok pénzt akar Alves, a Citytől könnyen meglehet, h kaphatna többet is, a Barcánál meg az a plafon, amit helyeslek is.

Vito! Biztos benne van az ügynökének a keze is, mint ugye anno Ibránál, Etoonál, vagy Tourénél is bekavartak az ügynökök is(vagy ugye pletyka szerint anno Figo is az ügynöke miatt ment). De sztem nem szabadna, h az ügynök szava legyen a döntő ilyen kérdésekben. Ha Alves maradni akar, akkor maradjon, ha ügynökének ez nem tetszik, akkor zavarja el, és biztos talál egy másikat, aki nem keveri a fost.
de a mostanitól Alves hiányában csak rosszabbak lehetünk
Ezt sem jelenthetjük ki biztosan. Mi van, ha a játékosmegfigyelőink találnak vkit, aki még Alvesnél is jobb lesz?
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.25. 11:56:04

menczel írta: Ácsi! BL-t azért nyertünk, mert Oleguer igaz h nem ment fel támadni, de a bal oldalon egy bizonyos Gio egy bizonyos R10-el karöltve radírozta le az ellenfél jobb oldalát. És amikor nem ő akkor Sylvinho, vagy Oleguer helyén Belletti.

Alves első éve azért volt látványosabb, mert akkor még Messi jobbtámadó poszton játszott, de ezt ti is tudjátok. Most hogy Messi fals9-es, gyakorlatilag egyedül nyargalászik, vagy a sokkal kevésbé kombinatív Pedroval kell összejátszania. Jelenleg a világ legjobb jobbhátvédje ez vitán felül áll. De szerintem is lehet pótolni. Viszont 30 millió alatt nem engedném el.
Úgy bizony! Persze szerintem sem pótolhatatlan, 11-ből egyet kiveszünk még mindig a legjobb csapat lesz a világon, de a mostanitól Alves hiányában csak rosszabbak lehetünk. Ha nem is sokkal, de rosszabbak. Bárki jön. A beadásairól: Szerintem 08-09-re vonatkozóan ez csak nosztalgia, egyszerű lélektani dolog az egész: Legsikeresebb év, mindenki tökéleteset nyújtott. Nem igaz. Emlékszem akkor is szidta mindenki a rossz beadásai miatt. Egyébiránt pedig idén nincs is, akinek beadjon.... Vagy szerintetek a Messi-Pedro-Villa 3-as gólkirály lesz a fejesgóljaikból ? :D Sokszor odamenne a labda ahová kell, de a magasabb védő elfejeli. Persze láttam már jobban beadó jobbhátvédet, de Alvesnél épp a csapat miatt messze nem ez a legfontosabb szempont. Tavaly Ibrát azért párszor megtalálta, és én nagyon jónak értékeltem a tavalyi szezonját. Nyugodtan keressetek a tube-on a 08-09-es és a tavalyi szezonról is összefoglalót Alves gólpasszait illetően ( illetve szép megmozdulásait), nem lesz nagy különbség a kettő közt. 08-09-ben azért két fizikálisan erős és nem törpe csatárunk volt Eto'o és Henry személyében. Akik egymásnak csinálták a helyet és vitték el a védőket a fejeseknél is ( Henry volt általában szabad), míg Ibra kevesebbet mozgott és nem is volt még egy fejjel veszélyes csatár,akit el kellett volna nyomniuk a védőknek. Szerintem nem mindegy. Lényeg a lényeg, hogy reméljük a világ legjobb jobbhátvédjének megjön az esze és aláír! A pénz nem minden! ( halkan jegyzem meg, hogy egy mindent nyerő csapatban sokkal nagyobb a marketingértéke, így összességében nem is biztos, hogy Manchesterben jár jobban anyagi értelemben)
Vito
Llegenda del Barça

2011.01.25. 11:43:57

itt sztem az a legnagyobb tárgyi tévedés az, hogy 'Alves több pénzt akar'. nem! az ügynöke akar több pénzt! ezt fontos leszögezni és ezután pálcát törni felette.
tudhatjuk az elmúlt évek ügyeit ismerve, hogy mire képesek egyes ügynökök, konkrétan teljes egészében ők rendelkeznek egyes játékosok élete és halála (szerződése) felett. én úgy gondolom, hogy -átlátva ezt a helyzetet- Cruyff is erre gondolt, amikor azt mondta, hogy van az a pillanat, amikor el kell engedni egy játékost, még ha az Alves is.
ettől függetlenül szerintem maradni fog. nem teheti meg a Klub, hogy diktáljanak neki, főleg nem a fizetést illetően. úgy gondolom, hogy 'itt' mindent megkap Alves, amit egy játékos kívánhat és ehhez a Barca segítette hozzá (még, ha ez egyébként fordítva is igaz). itt nyert címeket, itt lett tagja egy világverő, korszakos csapatnak, mellesleg nem aprópénzért. ez nem vásárolható meg évi 2-3 millió fontért.
Kardi
Capitá del Barça

2011.01.25. 11:42:17

Alves jelenlegi szerődésében mennyit keres, illetve az ajánlott szerződésben mennyit keresne...és Ő mennyit szeretne keresni? (ezek még nem egészen világosak nekem) :roll:
Kép
.:El Barça es Mes Que un Club!:.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.25. 11:36:00

menczel írta:Most hogy Messi fals9-es
Ezt a zonalmarking-on olvastad ?:P
menczel írta:Alves első éve azért volt látványosabb, mert akkor még Messi jobbtámadó poszton játszott, de ezt ti is tudjátok. Most hogy Messi fals9-es, gyakorlatilag egyedül nyargalászik, vagy a sokkal kevésbé kombinatív Pedroval kell összejátszania. Jelenleg a világ legjobb jobbhátvédje ez vitán felül áll. De szerintem is lehet pótolni. Viszont 30 millió alatt nem engedném el.
Azért Pedroval sem csúnya amit csinálnak, sőt..

Nem pótolhatatlan Dani, de megérezné a klub a hiányát, ahogy ő fel szokott lépni, ilyen futómennyiség párosul ilyen technikával...

Persze hogy van egy elvi határ nem is szabad túllépni, innentől minden tőle és az ügynökétől függ.

"Bruttó két millió euróval több évente, mint a legjobb barcelonai ajánlat"- Cruyff.

Attól függ hogy hány évre szól az ajánlat, de itt beszélhettek klubhűségről, az generációkra elég lóvé..

Nem hiszem hogy ne lenne tele zsével, kiderül hogy mi a fontosabb neki és ő dönt..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lluisllach89 2011.01.25. 11:49:40-kor.
Kép
sneco7
Capitá del Barça

2011.01.25. 11:28:22

Több szempontból is meg kell vizsgálni a történetet,ahogyan Cruyff is tette.

Ugye Alves szempontjából nézve,annyiban érthető a dolog,hogy kulcsjátékosként úgy érzi több pénzt érdemel. Ugye a munkahelyeden,ha jól teljesítesz,akkor Te is szeretnél fizetésemelést? Ráadásul az is közrejátszik,hogy nem nagyon van alternatívája,sem a klubnál,sem pedig a játékospiacon. Jelenleg nem nagyon tudok olyan játékost,aki hasonló stílust képviselne,hasonló szinten,mind védekezésben,mind támadásban. Ráadásul ritka az ilyen technikás hátvéd. Talán csak a brazil védők sajátja ez(Cafú,R.Carlos stb.) Vagy,aki talán hasonló is lenne,az nagyon drága(Lahm talán?) Tehát érthető,h több pénzt akar,ha profiként nézzük a dolgokat.
Persze nekünk nehéz,mert mi érzelmi alapon döntünk.(Legalábbis gondolom,h senki sem azért Barca szurkoló,mert fizetnek neki! :D )

Itt jön a képbe a szurkolói szempont:
Mi szeretjük Alvest,legalábbis mindenki elismeri a játékát és,hogy vele az igazi a jobb oldal. Tehát szeretnénk,ha maradna még több pénzért is. Vagy a másik oldal,hogy inkább menjen,mert a csapat láthatja kárát,ha sikerülne kicsikarni a több pénzt. Mindenkinek megvan ugye a saját véleménye.

Itt jön be a klub érdeke. Megadják-e neki a több pénzt,mert ugysem találnak helyettest olcsón vagy inkább adják el és keresnek helyette mást. igazából itt nem is a pénz a döntő,hanem az elvek. Alves jó játékos,de nem helyezhető egy szintre Xaviékkal. Ha ennek ellenére megadnák neki a pénzt,az olyan lavinát indíthatna el (persze közel sem biztos,h el is indítana) a többi játékosnál,ami tarthatatlan lenne. Pénzügyi szempontból lehet igazából nem is kérdéses a dolog. Egyértelműen költséghatékonyabb lenne a maradása még ilyen áron is.

Edzői szempontból is több rétű a dolog,mert nem tudhatjuk,hogy mekkora lenne a sértődöttség a csapaton belül(szvsz nem lenne,de nincs értelme kockáztatni az elvek miatt) Viszont nehéz lesz egy új és hasonló képességű játékost találni és beépíteni,főleg ha Adriano nem válik be.

Szóval szerintem ,ha kapunk érte 30 milliót,akkor adjuk el a nyáron és keressünk egy fiatal,tehetséges srácot,akit szép lassan bele lehet nevelni a rendszerbe. Főleg,ha Adriano is tud hozni egy bizonyos szintet. Pusztán az elvek miatt.( Persze ki tudja,h mi megy a háttérben)

Bocsi,h ilyen hosszú lett!
Válasz küldése